رسانه های غربی با پخش فیلمی ادعا کرده اند که ایران، افغانی ها را برای جنگ با داعش استخدام کرده است. این ادعا با هدف فشار بین المللی بر ایران در آستانه گفتگوهای هسته ای مطرح می شود.
به گزارش گلستان ما ، پخش فیلمی از شبکه سی ان ان (CNN) آمریکا، مقدمه ای برای طرح اتهامی دیگر و فضاسازی و حمله علیه ایران شده است. در این فیلم مشکوک، چند نفر که خود را افغانی معرفی می کنند، مدعی شده اند که از ایران برای جنگ با داعش پول گرفته اند و همچنین گفته اند در سوریه می توانند با آمریکا بجنگند!
از نکات جالب این فیلم مشکوک آن است که چهره این افراد با نقاب پوشیده شده است و مشخص نیست که آیا واقعا افغانی هستند یا خیر؟ غیر قابل استناد بودن این فیلم تا آن جا بود که حتی "ماری هارف" سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم نتوانست آن را تأیید کند. اما به هر حال انتشار چنین فیلمی بهترین فرصت را برای رسانه ها و دولتمردان غربی فراهم کرد تا بار دیگر علیه ایران موضع بگیرند.
سایت انگلیسی بی بی سی فارسی (BBCPERSIAN) نوشته است: وزارت امور خارجه آمریکا میگوید درباره گزارش تازهای که ایران را به استخدام پیکارجویان افغان برای شرکت در جنگ داخلی سوریه متهم میکند، اظهار نظر نمیکند.
شبکه تلویزیونی سی ان ان آمریکا روز جمعه گزارشی را پخش کرد که در آن چند مرد افغان که با نقاب صورت خود را پوشانده بودند میگفتند که در ایران آموزش نظامی دیدهاند و قصد دارند که برای جنگ با آمریکا به سوریه سفر کنند.
این افراد میگویند در گذشته برای گروه طالبان میجنگیدند و از ایران برای نبرد به نفع حکومت سوریه پول دریافت میکنند. بنا بر این گزارش، این افغانها بر این باورند که میتوانند در سوریه با آمریکا بجنگند.
این خبر در حالی اعلام شد که وزیران امور خارجه آمریکا و ایران به زودی برای حل مناقشه هستهای در عمان دیدار خواهند کرد.
نقاب پوشانی که نه سخنانشان و نه چهره شان قابل استناد نیست!
ماری هارف، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده در واکنش به گزارش سی ان ان به این شبکه گفت که آمریکا بارها درباره حمایت ایران از حکومت بشار اسد ابراز نگرانی کرده است اما در مورد گزارش جدید این شبکه نمیتواند اظهار نظر کرد.
این سخنگو در عین حال تاکید کرد که در جریان دیدار آتی جان کری و محمد جواد ظریف درباره سوریه گفتگو نخواهد شد و گفتگوهای وزیران امور خارجه آمریکا و ایران فقط درباره مناقشه اتمی خواهد بود.
بنا بر یک بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا، قرار است آقایان کری و ظریف طی روزهای نهم و دهم نوامبر در مسقط، پایتخت عمان دیدار کنند. کاترین اشتون، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در این گفتگوها حاضر خواهد بود.
این اتهام را پیش از این روزنامه وال استریت ژورنال هم مطرح کرده بود که با تکذیب دولت ایران مواجه شد.
سایت رادیو فردا (RADIOFARDA) وابسته به سازمان جاسوسی آمریکا نیز در راستای این جوسازی جدید علیه ایران نوشت:
شبکه سیانان بر اساس ویدئویی که از گروهی از شورشیان سوری به دست آن شبکه رسیده و نیز فرستادن خبرنگاری به افغانستان، گزارشی در مورد اعزام گروهی «پیکارجوی افغان به سوریه، که در ایران تعلیم دیده و از آن مستمری میگیرند»، منتشر کرده است.
در ویدئویی که از سوریه به دست شبکه خبری سیانان رسیده، این شبکه میگوید نمیتواند صحت آن را تائید یا رد کند، شورشیان حین نبرد یکی از نیروهای هوادار بشار اسد را از خرابههایی بیرون میآورند که مشخص میشود اهل افغانستان است.
این مرد در جایی دیگر از این ویدئو خود را «سید احمد حسینی» معرفی میکند و میگوید که مهاجر افغان در ایران است، مبغلی نزدیک به ۵۰۰ دلار از ایرانیها میگیرد تا در سوریه بجنگد و ایرانیها او را آموزش دادهاند.
این فرد میگوید ایرانیها او را «برای دفاع از حرم زینب» به سوریه آوردهاند.
سیانان در عین حال یک عکاس خبری خود را به شرق افغانستان فرستاد تا در این مورد گزارشی تهیه کند.
در این بخش از گزارش گروهی از مردان افغان که چهره خود را پوشاندهاند، میگویند به تازگی از آموزشها از ایران به روستای خود بازگشتهاند تا با خانواده خود پیش از اعزام به سوریه خداحافظی کنند.
این افراد مایل به افشای هویت خود و محل سکونت خود نبودند.
یکی از این افراد میگوید به دو دلیل به سوریه میرود؛ آنجا علیه آمریکاییها میجنگد و اینکه از ایران پول میگیرد.
به گفته یکی از مردان کسانی که علیه حکومت بشار اسد میجنگند «بردههای آمریکایی» هستند و به همین دلیل «میخواهیم با آنها بجنگیم و آنها را بکشیم».
بنا بر این گزارش با وجود پیچیدگی در مورد دلیل رفتن به سوریه، اکثرا میگویند آن را راهی برای پول درآوردند میدانند.
سیانان میگوید این افراد جزئیات دقیقی از تجربیات خود به گزارشگر آن ارائه دادهاند و نیز در ویدئو پاکتهای بانکی نشان داده شده که ظاهرا از پرداخت مبلغی بین ۵۰۰ تا هزار دلار به آنها در ایران حکایت دارند.
به گفته این شبکه خبری افراد دیگر ساکن روستا نیز این روایتها را تائید کردهاند.
«پیکارجویایی» که با آنها صحبت شده گفتهاند قبلا در صف طالبان بودهاند، اما به دلیل اختلافاتی، آن گروه را ترک کرده و به ایران رفتهاند؛ «یا کشته میشویم یا با پولی که ایران قول آن را داده بر میگردیم.» [!]
ایران هنوز واکنشی به گزارش تازه سیانان و گفتههای مطرح شده در آن نشان نداده است. اما تهران در بهار گذشته، اتهامهای مشابه در این مورد را که در روزنامه والاستریتجورنال منتشر شد، رد کرده بود.
گفتنی است با وجود آنکه رسانه های غربی می گویند صحت این ویدئو را نمی توانند اثبات کنند و با وجود نقاب پوشی و بی هویتی این افراد، رسانه های غربی برای چند روزی فضای ضد ایرانی پدید می آورند و در نهایت بدون آنکه صحت این ادعایشان ثابت شود پس از مدتی به سراغ سوژه ای دیگر و ادعا و اتهامی دیگر می روند. / جام نیوز
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد