1394-02-04 08:35
1230
0
13718
نشریه آمریکایی مطرح کرد؛

عقب‌نشینی بزرگ آمریکا در توافق هسته‌ای با ایران!

از توافق ایران به عنوان بالاترین دستاورد سیاست خارجی اوباما یاد می شود، اما به زعم ماهنامه کامنتری، مشکلات این توافق فراوان و بسیار جدی است.

به گزارش گلستان ما به نقل از جام نیوز، ماهنامه آمریکایی "کامنتری" (Commentary) در نوشتاری به 11 مورد از آنچه "عقب نشینی آمریکا در توافق هسته ای" خوانده، اشاره کرده است.

این نشریه با عنوان "معامله هسته ای ایران" می نویسد: «در حالی که از توافق ایران و 1+5 با عنوان تنها گزینه منطقی دیگر در مقابل جنگ، و همچنین بالاترین دستاورد سیاست خارجی اوباما تبلیغ می شود، اما مشکلات این توافق که تنها از راه "جریان بی پایان عقب نشینی های غرب" ممکن شده، فراوان و کاملاً جدی است.»

کامنتری در ادامه 11 مورد را که عقب نشینی آمریکا در توافق هسته ای با ایران برمی شمارد، ذکر کرده است:

1- مهلت انقضا

«غرب در برابر انعطاف ناپذیری ایران سر تسلیم فرود آورده است و موافقت کرده محدودیت های ضعیفی که بر برنامه هسته ای ایران وضع شده پس از 15 سال پایان یابند.

این یعنی حتی در فرضِ بعیدِ پایبندی ایران به مواد توافقنامه، ایران به محض پایان 15 سال، بر اساس تصریح توافق می تواند به ساخت بمب ادامه دهد، این بار بدون آن که مجبور به مقابله با اتهام نقض تعهدات خود روبرو باشد.»

2- باقی ماندن ذخایر

«با آن که در طول مذاکرات تصور می شد، هرگونه توافقی ایران را ملزم به انتقال اورانیوم غنی شده خود به خارج از کشور خواهد کرد، خبر شکست غرب از توافق در این مورد، ضربه بزرگی برای تمامی ناظران بود. درحالی که ذخایر ایران ظاهراً تا وضعیتی که قابل استفاده برای سوخت هسته ای نخواهند بود، کاهش خواهند یافت، اما آن ها می توانند به راحتی و به سرعت به حالت اول بازگردانده شوند.»

3- بازرسی های سرزده

«در حالی که اوباما قول داده است تأسیسات هسته ای ایران برای جلوگیری از کارشکنی های این کشور، تحت بازرسی های کامل قرار خواهند گرفت، اما توافق هیچ الزامی برای حق بازرسان برای بازدید از هر مکان و در هر زمانی که آن ها اراده کنند ارائه نکرده است، و بازرسی های برنامه ریزی شده دست متقلب ایران را رو نخواهد کرد.»

4- زمان گریز

«با این که پیش از این اوباما گفته است دستاورد اصلی توافق، ممانعت از تقلب ایران برای رسیدن به "زمان گریز" کمتر از یک سال برای تولید بمب است که به غرب زمان زیادی برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای می دهد، چنین اطمینانی کاملاً بی پایه و اساس است. فقدان مکانیزمی که منجر به بازگشت فوری تحریم ها شود و ناموجه بودن گزینه نظامی به فرض حضور اوباما یا رئیس جمهوری همفکر با او بر سرکار، حتی یک سال هم زمان بسیار اندکی برای تضمین ورود به‌موقع غرب در میانه کار خواهد بود.»

5- تحقیقات هسته ای

«در توافق هیچ مطلبی نیامده که مانعی برای ایران در خصوص ادامه فعالیت های تحقیقاتی شود، فعالیت هایی که می تواند برای ساخت تسلیحات هسته ای از آن ها استفاده کند. حتی اوباما در مصاحبه با رادیو ملی آمریکا (NPR) به این نکته تصریح داشته که در سال های آخر توافق، زمان گریز ایران برای شتاب گرفتن به سمت دستیابی غیرقانونی به سلاح هسته ای کاهش خواهد یافت».

6- تحقیقات نظامی

«ایران از دادن اجازه بازدید به بازرسان سازمان ملل که به دنبال اطلاع از سطح تحقیقات هسته ای نظامی این کشور هستند خودداری کرده است. بدون کسب چنین آگاهی از برنامه هسته ای ایران، غیرممکن است بتوان زمان گریز ایران یا احتمال تقلب او از مواد توافقنامه را اندازه گیری کرد. از آنجایی که توافق به ایران در این مورد مجوز سکوت می دهد، هرگونه اطمینان دادن از توان آمریکا برای زیرنظرداشتن پیشرفت ایران در مسیر بمب، تنها وعده های پوچ و بی اساس است.»

7- چرخش سانتریفیوژها

کامنتری با بیان این که "اوباما در سال 2012 وعده داد هرگونه توافقی با ایران به معنای پایان برنامه هسته ای این کشور است" می نویسد: «اما توافقی که او تبلیغش را می کند، به ایران اجازه نگه داشتن چندین هزار سانتریفیوژ فعال خود را می دهد. چنین زیرساخت هسته ای عظیمی به همه اطمینان می دهد ایران به تولید موادی که در آخر می تواند برای بمب استفاده کند ادامه خواهد داد. تنها راه کسب اطمینان از عدم دستیابی ایران به بمب، نابودکردن این دستگاه هاست.»

8- فردو

«استحکامات کوهپایه ای فردو به دلیل آن که در برابر حمله عملاً آسیب ناپذیر است، ایجاد کننده مشکلی جدی است. تعطیلی چنین تأسیساتی نشانی از حسن نیت ایران در نداشتن برنامه برای دستیابی به بمب است، اما توافق به جای مطالبه این مطلب، اجازه ادامه فعالیت چندصد سانتریفیوژ در فردو را می دهد. از این دستگاه ها قرار نیست برای فعالیت هسته ای استفاده شود، اما درعین حال به راحتی می توانند به سمت این هدف بازگردانده شوند.»

9- موشک های بالستیک

«در هیچ جای توافق هسته ای به برنامه موشکی ایران اشاره ای نشده است. اگر براساس ادعای این کشور، ایران به دنبال دستیابی به بمب نیست، پس هدف از ساخت موشک های قاره پیما توسط ایران چیست؟ این موشک ها خنجری است که نه تنها به سمت اسرائیل بلکه به سوی آمریکا و اروپا نشانه رفته اند، و هرگونه توافق می بایست ختم این پروژه را دربرداشته باشد.»

10- تروریسم

«اوباما معتقد است رفتار بد ایران باید از مسئله هسته ای آن جدا درنظرگرفته شود، چرا که هرگونه درخواست برای توقف پشتیبانی ایران از همپیمانانش، مساوی است با اعلام تغییر نظام ایران. اما در این مورد، خطر نه تنها این است که ایران از بمب هسته ای استفاده کند، بلکه ممکن آن را برای استفاده در بازوهای خود (متحدان ایران) بکار گیرد و یا چتر هسته ای خود را بر سر متحدینش در لبنان، غزه، یمن یا سوریه بگستراند.»

11- تهدید اسرائیل

ماهنامه آمریکایی کامنتری در پایان با اشاره با موضوع رژیم اشغالگر قدس به عنوان دشمن شماره یک ایران افزوده است: «اوباما مطالبه اسرائیل برای اجبار کردن ایران در خصوص به‌رسمیت شناختن کشور یهودی را رد کرده و معتقد است به‌رسمیت شناختن اسرائیل با هدف او برای متوقف کردن تلاش ایران برای رسیدن به بمب هسته ای بی ارتباط است.

از آنجا که ایران با انقضای توافق، قادر به ساخت تسلیحات هسته ای است، به همین زودی شاهد رژیمی خواهیم بود که اسرائیل را تهدید به نابودی می کند، و ابزار چنین اقدامی را نیز خواهد داشت. تا زمانی که ایران از قصد خود منصرف شود، اسرائیل در خطر مرگ است.»

انتهاي پيام/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.