1397-11-14 15:33
662
0
60899
روایتی از جنگ زرگری مسئولان برای صنعتی که هیچگاه ایجاد نشد!

احداث واحد 800 هزار تنی آهن اسفنجی کردستان در گیرودار «مَن مَن» مسئولان

در حالی کارگران بیکار شده ذوب آهن گرد و خاک گرفته کردستان، در انتظار اشتغال مجدد خود در واحد فولاد هستند که عزمی برای احداث واحد های وعده داده شده در میان مسؤولان استان دیده نمی شود.

به گزارش گلستان ما به نقل از کُردتودی، پس از تعطیلی کامل کارخانه ذوب آهن کردستان در سال 91 ، زمزمه هایی از احداث واحد تولید فولاد در شهرستان قروه به گوش می رسید که واحد تولید فولاد با ظرفیت اشتنغال زایی مستقیم برای 2 هزار نفر در شهرستان قروه احداث خواهد شد و این زمزمه ها از سال 92 با ورود محمد دره وزمی به سازمان صنعت معدن و تجارت استان کردستان به عنوان مدیر کل قوت بیشتری گرفت و هرزگاهی نعمت زاده وزیر سابق این وزارت خانه به استان کردستان می آمد و در زمین های خالی شهرستان قروه قدمی می زد و از احداث این واحد در وسعت های متفاوتی سخن می گفت تا اینکه بالاخره در سال جاری و پس از کش و قوس های فراوان بر سر اینکه این واحد در کدام یک از شهرهای استان کردستان قرار بگیرد ، دولتمردان گرامی تصمیمی بر ان گرفتند که واحد تولید فولاد و آهن اسفنجی کردستان در 3 شهر استان کردستان ادغام گردد و هر یک از شهرهای سقز، قروه و بیجار بخشی از این صنعت را بگردانند.

در نهایت در بیست و چهارمین روز از تیرماه سال جاری وزیر (باز هم سابق) صنعت ، معدن و تجارت به استان کردستان سفر نمود و واحد تولید 800 هزار تن اهن اسفنجی را نیز در قروه کلنگ زنی نمود.

محمد شریعتمداری در مراسم کلنگ زنی این واحد گفته بود؛ این طرح ظرفیت تولید ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی(بریکت گرم) را دارد و محصولات تولیدی آن در مواد اولیه صنعت ذوب و نورد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی عنوان کرده بود: سرمایه‌گذاری کل طرح ۸ هزار میلیارد ریال (۵ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری ریالی و ۵۰ میلیون یورو سرمایه گذاری ارزی) است و با بهره برداری کامل از آن زمینه اشتغال برای ۲۵۰ نفر فراهم می‌شود.

شریعتمداری گفته بود: طرح تولید آهن اسفنجی به ۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال تسهیلات نیاز دارد و زمان راه اندازی آن ۳ سال پس از آغاز پروژه خواهد بود.

به گفته وی مساحت زمین محل اجرای طرح و زیربنای آن به ترتیب ۱۰۰ هکتار زمین و ۳۰ هکتار زیربنا بود.

گفته های آقای شریعتمداری در حالی در ذهن تاریخ نقش بسته است که هم اکنون به پایان سال 97 نزدیک می شویم اما از ان روزی که کلنگ زنی در محل احداث این واحد صورت گرفته است تا به امروز کسی پا در ان مکان نگذاشته است تا عملیات اجرایی ان اغاز شود.

جنگ زرگری بر سر واحدی که هرگز نبوده!

در این میان اما برخی مسئولین هنوز هم بر سر واحد تولید فولادی که معلوم نیست چه زمانی ایجاد شود در حال مجادله با یکدیگر هستند و هر کدام سعی دارد بگوید که خودش ان را به استان کردستان آورده است.

نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی:
من تلاش و رایزنی کردم و واحد تولید فولاد را به قروه آوردم

یکی از افرادی که تلاش بسیاری برای ثبت واحد فولاد در استان کردستان به نام خود دارد علی محمد مرادی نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی است.

کمتر سخنرانی از نماینده مذکور به یاد داریم که در سال 97 با جملاتی شبیه به "من تلاش کردم و رایزنی کردم و واحد تولید فولاد را به قروه اوردم" همراه نبوده باشد.

که البته باید گفت آخرین سخنرانی وی با برخورد قاطعانه امام جمعه قروه همراه بود که در اعتراض به من من های آقای نماینده به ستوه امد و بیان داشت: آقای نماینده فولاد زنجیره کردستان طبق مصوبه دولت در اختیار قروه بود.

وی افزود: من مصوبه را دارم و هرکس به حرف من شک دارد بیاید تا مصوبه را به او نشان دهم ، این مصوبه را من در مسجد نیز نصب کرده ام.

امام جمعه قروه ادامه داد: 3 هزار شغل در اختیار قروه بود و با 2 هزار شغل غیر مستقیم 5 هزار شغل به حساب می آمد .

وی افزود: شما که تلاش کردید و این را آوردید چرا نصف شد و چرا پیگیری نکردید که کامل بیاید؟

باباییان با طرح این سوال که چرا اینجا می گویید من انجام دادم ؟، گفت: بخدا شما کاری نکردید آقای نماینده.

وی افزود: من خیلی دلم گرفت و اگر به احترام این جوانان نبود از این مجلس می رفتم

امام جمعه قروه با بیان اینکه خوب است که ما راست بگوییم به مردم گفت: مرا اگر بخواهید بیرون کنید من می روم به شما هم تا به امروز دروغی نگفته ام چون نیازی به دروغ نیست راست گفته ام

وی به بخش آب کشاورزی اشاره نمود و گفت: بخش آب را بررسی کنید، آقای نماینده شما حتی کمترین نقش را هم اجرا نکردید.

استاندار کردستان:

بزرگترین سرمایه گذاری دولتی در کردستان کلید خورد

بهمن مرادنیا نیز در روزهای آغازین کلنگ زنی اظهار داشت: با قدمی که امروز برای این طرح برداشته می شود، نوید برای توسعه کردستان فراهم می شود.
وی ادامه داد: ایجاد زنجیره فولاد از مطالبات جدی مردم استان و شهرستان‌های قروه و بیجار با توجه به ظرفیت‌های موجود بود که خوشبختانه این مهم امروز به نتیجه رسید.

استاندار کردستان با بیان اینکه با جدیت تمام به دنبال توسعه استان هستیم، افزود: آغاز عملیات اجرایی تولید فولاد به ظرفیت 6/1 میلیون تن در سال نوید بخش توسعه استان و رشد صنعت در منطقه خواهد بود.

مرادنیا تاکید کرد: در بخش اکتشافات زمین شناسی و افزودن پهنه‌ها برای مطالعه از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد و در این راه همه همکاری‌ها و مساعدت‌ها صورت خواهد گرفت.

رییس سازمان صنعت معدن و تجارت کردستان:
آب زنجیره فولاد از منابع آبهای زیرزمینی تأمین نخواهد شد

محمد دره وزمی که در روزهای کلنگ زنی این پروژه بیش از همیشه در زادگاه خود (شهرستان قروه ) دیده می شد نیز در این خصوص اظهار داشت: زنجیره فولاد در سه شهرستان قروه، بیجار و سقز آغاز خواهد شد و محل اجرای این پروژه در قروه با ۲۸۰ هکتار زمین در منطقه آونگان مشخص شده است.

وی به مبحث آب در این پروژه که انتقادهای زیادی را هم به همراه داشته، اشاره کرد و با صراحت گفت: آب مصرفی برای پروژه زنجیره فولاد در کل استان ۸ میلیون مترمکعب است که برای تأمین این میزان آب یک قطره هم از آب های زیرزمینی برداشت نمی شود و آب موردنیاز از سدها گرفته خواهد شد.

دره وزمی با بیان اینکه مسایل آب و زیست محیطی در این پروژه مورد توجه قرار گرفته، اعلام کرد که هیچ گونه صدمه ای به آب بخش کشاورزی و آب های زیرزمینی وارد نخواهد شد

به گفته این مقام مسئول مردم حق دارند از مسایل مطلع شوند اما در این میان عده ای هستند که همه چیز را نفی می کنند و براساس دیدگاه خود مسایل را می نگرند و در هر زمینه ای متخصص می شوند و این درست نیست و به منطقه آسیب می زند.  

وی میزان تولید فولاد در این پروژه را در مجموع یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن دانست و خواستار بهره گیری از این گونه فرصت ها و جذب سرمایه گذار شد.

در این میان اما حقیقت کلمات را باید از زبان نماینده کارگران ذوب اهن کردستان شنید، کارگرانی که چند سال است با بیکاری دست و پنجه نرم می کنند.

احمد امینی در این رابطه اظهار داشت: پنج سال است منتظر به‌ سرانجام رسیدن وعده‌هاییم، اما هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده است؛ با انحلال کارخانه، ۴۰۰ خانواده کارگری را بیکار و آواره کردند و آنچه به عنوان «زنجیره فولاد کردستان» وعده داده بودند، بعد از گذشت نزدیک به هفت ماه، هنوز در نقطه صفر است!

وی ادامه داد: کارگران این کارخانه بعد از بیکاری، خوش‌عاقبت نشدند؛ گروهی روانه شهرهای بزرگ و کلانشهر تهران شدند تا دستفروشی و مشاغل دوره‌گردی پیشه کنند؛ گروهی به «کول‌بُردن» روی آوردند و برخی مشاغل غیررسمی مثل مسافرکشی یا میوه‌فروشی سیار را انتخاب کردند.

امینی بیان داشت: نزدیک به هفت ماه ازکلنگ‌زنی زنجیره فولاد در قروه توسط وزیر صنعت و معدن می‌گذرد؛ کلنگ‌زنی‌ای که قرار بود سه هزار شغل مستقیم و دو برابر آن شغل غیرمستقیم ایجاد کند، هم‌اکنون حتی یک نگهبان هم ندارد!

متاسفانه تا زمانی که عزم جدی برای حل مشکلات مردم وجود نداشته باشد و تا زمانی که وزارت صنعت و معدن به دنبال بهبود وضعیت خود نباشد یک چنین مسائلی نیز دور از انتظار نخواهد بود

در این بهبهه ای که هر کس به فکر به نام نمودن واحد فولادی نامعلوم است سهم کارگران بیکار شده ذوب آهن کردستان از زندگی چه خواهد بود و چگونه باید عمر خود را طی کنند؟

انتهای پیام/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.