1397-11-09 11:27
647
0
60751
گزار ش از وقوع سیل، آبگرفتگی، برف و کولاک در 9 استان کشور؛

امداد رسانی به 4هزار حادثه دیده در 78 شهر و روستا/ تمامی راه‌های ارتباطی شهر پل‌دختر در استان لرستان بسته شد

امداد رسانی به 4هزار حادثه دیده در 78 شهر و روستا/تمامی راه‌های ارتباطی شهر پل‌دختر در استان لرستان بسته شد

به گزارش گلستان ما، باران های زمستانی اگرچه ساکنان استانهای جنوبی و غربی کشور را خوشحال کرده است، اما پرشدن سدها و زیاد بودن شدت بارندگی باعث به راه افتادن سیلاب در برخی از استانها شده است.

باران در غرب کشور موجب به‌راه افتادن سیل در برخی شهرها شد
برق ۹ روستای پلدختر قطع شد؛ وضعیت بحرانی حاشیه نشینان کشکان
نعمت اله دستیاری در گفت‌وگو با سفیر افلاک، اظهار داشت: بر اثر بارش باران و جاری شدن سیلاب، تیرهای برق روستای ابراهیم‌آباد بخش معمولان تخریب و باعث قطع برق ۹ روستای پشت تنگ این بخش شد.
وی افزود: با توجه به‌شدت بارش‌ها، طغیان رودخانه و زیرآب رفتن پل فلزی به‌عنوان تنها راه ارتباطی این روستاها، وضعیت همچنان در این مناطق بحرانی‌تر می‌شود.
فرماندار پلدختر عنوان کرد: نیروهای شرکت توزیع برق پلدختر و این بخش در تلاش برای وصل برق این روستا هستند؛ منازل شهر معمولان واقع در حاشیه رودخانه کشکان وضعیت بحرانی دارند.
وی بیان کرد: همچنین بخش غربی شهر معمولان به دلیل طغیان رودخانه کشکان وضعیت خوبی ندارد و در این راستا مأموران شهرداری با بلندگو به مردم هشدار دادند که منازل خود را ترک کنند و به محل‌ها و جاهای مطمئن پناه ببرند.
دستیاری تصریح کرد: تمام نیروهای امدادی معمولان با تمام امکانات به حالت آماده‌باش قرار دارند و هشدارهای لازم به مردم داده‌شده است.
۳ روستای پلدختر براثر ورود سیلاب تخلیه شد
 نعمت اله دستیاری  اظهار داشت: براثر بارندگی‌های ۴۸ ساعت گذشته روستاهای چم‌مهر، بابا زید، خرسدر بالا به علت طغیان رودخانه کشکان دچار آب‌گرفتگی شده و مردم ساعت 2 بامداد روستاها را تخلیه کردند.
وی افزود: شب گذشته با کمک دهیاران و شوراها به اهالی این روستاها اعلام شد که خانه‌ها را تخلیه کنند، بنابراین اهالی این روستاها به مناطق بالادست منتقل‌شده‌اند.
فرماندار پلدختر تصریح کرد: تمام دستگاه‌های خدمات رسان و عضو ستاد مدیریت بحران در نقاط مختلف مشغول خدمات‌رسانی هستند و خسارت سیلاب به‌محض برآورد اعلام می‌شود.
به علت بارش‌های خوب در استان خوزستان که منجر به پر شدن دریاچه‌های پشت سدهای خوزستان شده است و با توجه به پیش‌بینی بارش شدید طی ۶ تا ۹ بهمن، متولیان امر برای جلوگیری از هرگونه مشکل ناگهانی به‌تدریج و از اواخر دی‌ماه اقدام به باز کردن دریچه سدها کردند و با این کار آب رودخانه‌های خوزستان به میزان قابل‌توجهی بالا رفت.
اولین خطر در این راه متوجه روستاهای حاشیه رودخانه‌ها شد چراکه سیل بندهای احداثی روستاها به‌رغم همه تذکرات، ترمیم و احداث نشده بود. باوجود تلاش دهیاران و مردم و برخی مسئولان برخی سیل بندها توان مقابله با آب را نداشتند و شکستند.

وقوع سیل و آبگرفتگی در ۵ استان کشور

شاهین فتحی در گفت‌وگویی با اشاره به اینکه پس از شروع بارش‌ها در پنج استان کشور از جمله خوزستان، چهارمحال و بختیاری، خوزستان، زنجان، کرمانشاه شاهد سیل و آبگرفتگی بودیم، گفت: ١٠٢ نفر امدادگر و نجاتگر در قالب ٢۶ تیم در ١٧ شهر و روستا از این استان‌ها مستقر شدند و تاکنون ٩١٠ را امدادرسانی کردند.
وی برخی از اقدامات انجام شده در این استان‌ها را تشریح کرد و گفت: تاکنون برای ٨٠٠ نفر از هموطنان در این مناطق به صورت اضطراری اسکان فراهم شده است و به همین منظور ١۴٨ چادر در چهار اردوگاه شهرستان شوش و دشت آزادگان بر پا شده است.
معاون سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر افزود: امدادرسانی‌ها همچنان ادامه دارد و پایگاه‌های امدادی نیز در سایر مناطق غرب و شمال غربی نیز در پی پیش‌بینی سازمان هواشناسی مبنی بر بارش باران و برف در آماده‌باش هستند.
9 استان کشور درگیر سیل، برف و کولاک/ امداد رسانی به 4هزار حادثه دیده در 78 شهر و روستا
رئیس سازمان امداد و نجات با اشاره به وقوع سیل، برف،‌کولاک و توفان در 9 استان کشور گفت: بیش از 4 هزار نفر به دلیل این حادثه امدادرسانی شدند.
9 استان کشور درگیر سیل، برف و کولاک/ امداد رسانی به 4هزار حادثه دیده در 78 شهر و روستا 
مرتضی سلیمی رئیس سازمان امداد و نجات در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس،در ارتباط با وقوع برف و کولاک و سیل و توفان در کشور اظهار داشت: 9 استان آذربایجان شرقی و غربی، چهارمحال و بختیاری، خوزستان، زنجان،‌کردستان،‌کرمانشاه و لرستان طی 48 ساعت گذشته درگیر این حادثه شده‌اند.
وی افزود: 4 هزار و 300 نفر در 78 شهر،؛ روستا و محور کوهستانی امدادرسانی شده و 880 نفر اسکان اضطراری یافتند.
رئیس سازمان امداد و نجات با اشاره به مصدومیت 9 مسافر به دلیل این حادثه گفت: 379 خودروی گرفتار در برف رها سازی شده و 108 واحد مسکونی در مناطق حادثه دیده از آب تخلیه شده است.
سلیمی گفت: تعداد زیادی پتو، نایلون، بسته‌های غذایی وکنسروجات میان حادثه‌دیدگان توزیع و امداد رسانی شده است.
خوزستان درگیر سیل/ از تخلیه روستاها تا تعطیلی مدارس
بارندگی های خوب اخیر سبب افزایش آورد آب رودخانه ها در خوزستان شد که درپی آن دریچه های سد در برای کنترل وضعیت آب، باز شدند.
به همین سبب بسیاری از روستاهای پایین دست سد، دچار آبگرفتگی شدند و خسارت های سنگینی به زمین های کشاورزی منطقه وارد آمده است.
اما بنا بر پیش بینی هواشناسی، سامانه بارشی قوی از روز گذشته وارد استان خوزستان شده است و بارندگی آن سبب طغیان رودخانه ها شده است.
سیل بندها که برای مهار سیلاب های فصلی احداث شده اند، نیز توان مقابله با آب را نداشتند و در برخی موارد سبب شکسته شدن این سیل بندها شد.
سازمان آب و برق به وظیفه خود در احداث سیل‌بندها عمل نکرده است

غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان در جلسه ستاد مدیریت بحران اظهار کرد: سیل‌بندهای زاویه دزفول در محدوده شهری نیستند و سازمان آب و برق باید تاکنون وظیفه خود را در خصوص سیل‌بندها انجام می‌داد. این سیل‌بندها در حیطه وظایف شهرداری نیست، برای خود شریک جرم پیدا نکنید. شما مطلع بودید که امسال بارش‌های خوبی در استان وجود دارد و بین بارش‌ها فاصله زمانی وجود داشت به چه دلیل تاکنون اقدام به شکستن دایک‌های بخش زاویه نکردید؟

وی افزود: مسؤولیت و عواقب هرگونه مشکل در آن منطقه بر عهده سازمان آب برق است. سیل‌بندهای زاویه مربوط به سال ۹۵ هستند، از  زیر بار مسؤولیت شانه خالی نکنید و هیچ بهانه‌ای از سازمان آب و برق در این خصوص پذیرفته نیست.

 استاندار خوزستان عنوان کرد: امروز روز حمله به آب و برق خوزستان نیست بلکه روز حمله به کم‌کارها است. زمانی که از دستگاه انتقاد می‌شود به منظور نفی انجام وظایف و تعهدات آن‌ها نیست و هر سازمانی که نسبت به تعهدات خود عمل نکند، مورد حمله قرار می‌گیرد.
تخلیه چند روستا در مسیر سیل
روز گذشته با تصمیم ستاد مدیریت بحران و برای جلوگیری از خسارت های احتمالی، دو روستای چم کنار از توابع هندیجان و زاویه دزفول تخلیه شدند.
همچنین احتمال خطر سیلاب در روستاهای زاویه خرسان، حمودی و عزیب نیز وجود دارد که به آنها نیز دستور تخلیه روستاها داده شده است.
فرماندار اهواز نیز از تخلیه چند روستا در این شهرستان خبر داده بود.
شکسته شدن چند سیل بند در مسیر سیلاب
جاری شدن سیلاب موجب شکسته شدن چند سیل بند در شهرهای رفیع، شاوور شوش، روستای آلبوعفری شمالی شده است
7 روستای مجاور کرخه در خطر آبگرفتگی
سرپرست فرمانداری حمیدیه با اشاره به افزایش دبی رودخانه کرخه گفت: در حال حاضر در 7 روستای شهرستان که در مجاورت رودخانه واقع شده‌اند، نیروهای عملیاتی در حال کار هستند تا سیل‌بندها را تقویت کنند و مانع ورود آب به روستاها و مزارع کشاورزی آن‌ها بشوند.
شاهین هاشمی تصریح کرد: سطح آب رودخانه کرخه بالا آمده اما تاکنون مساله جدی برای روستاییان شهرستان حمیدیه ایجاد نکرده است و خسارت چندانی نیز در اثر این افزایش دبی آب رودخانه به مزارع وارد نشده است.

وی ادامه داد: بخشی بسیار اندکی از مزارع کشاورزی که دقیقا در حریم رودخانه وجود داشتند با توجه به افزایش دبی آب رودخانه کرخه، آب وارد آن‌ها شده است و خسارت جزیی را متحمل شده‌اند اما این خسارت بسیار ناچیز است.
استقرار اردوگاه های اسکان موقت توسط هلال احمر
معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر خوزستان گفت: یک اردوگاه اسکان اضطراری به ظرفیت 500 نفر در روستای آهودشت شهرستان شوش برپا شده و اردوگاه دوم نیز در روستای سید خلف در حال استقرار است.
وی افزود: یک اردوگاه اسکان اضطراری به ظرفیت 320 نفر در سه نقطه امن در نزدیک روستای بنه عاطی در بخش چغامیش آماده برپایی است که در صورت نیاز توسط عوامل امداد و نجات جمعیت هلال احمر دزفول به سرعت برپا خواهد شد.
صادق سلامت اظهار داشت: کمپ نوروزی، استادیوم مجدیان و سالن ورزشی دانشگاه فرهنگیان شهرستان دزفول نیز برای اسکان اضطراری روستائیان آماده شده اند.
تعطیلی مدارس چند شهرستان
شب گذشته بنا بر تصمیم ستاد مدیریت بحران استانداری خوزستان، مدارس دشت آزادگان، بخش سوسن ایذه، شوش و دزفول برای جلوگیری از خسارت های احتمالی تعطیل اعلام شدند.
امدادرسانی نیروی نظامی به سیل زدگان
نیروهای ارتش در دزفول و سوسنگرد با حضور در روستاهای سیل زده به مردم امدادرسانی کردند.
انتهاي پيام/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.