در پی تقلب جریان اصلاح طلب در انتخابات شورای نظارت بر نشریات وزارت علوم که روز دوشنبه 20 خرداد برگزار شد، اعتراضات گسترده ای در سراسر کشور نسبت به این مساله به وجود آمد.
به گزارش گلستان ما به نقل از راه دانا؛ در پی تقلب جریان اصلاح طلب در انتخابات شورای نظارت بر نشریات وزارت علوم که روز دوشنبه 20 خرداد برگزار شد، اعتراضات گسترده ای در سراسر کشور نسبت به این مساله به وجود آمد.
این انتخابات با حواشی زیادی مواجه شد و تخلفات گسترده ای در نتایج آراء صورت گرفت که این تخلف بازتاب زیادی در فضای مجازی داشت که با اعتراضات دانشجویان و فعالان دانشجویی مواجه شد.
انتخابات شورای نظارت بر نشریات دانشجویی وزارت علوم هرساله در اردیهشت ماه برگزار می شود که در که در نهایت 2 نفر اول این انتخابات به عنوان اعضای اصلی این کمیته اتخاب و نفر سوم به عنوان عضو علی البدل برگزیده میشوند.
اهمیت این کمیته به اندازهای است که مدتهاست سران اصلاحات با تخصیص هزینه های بالا و با هماهنگی وزارت علوم با ائتلافی با نام طلوع آزادی با محوریت محمد علی کامفیروزی در این انتخابات حضور دارند و با تصاحب کرسی های این کمیته اعمال نفوذ گسترده ای در نشریات دانشجویی و وزارت علوم می کنند.
نشریات و تشکل های دانشجویی انقلابی از سال گذشته شروع به تقویت، شبکه سازی و فعالیت در این حوزه نمودند و زمینه را برای پیروزی در این انتخابات فراهم کردند اما با کارشکنی وزارت علوم به دلیل ضعف جریان دانشجویی اصلاح طلب و آمادگی جریان انقلابی انتخابات مذکور در زمان مقرر برگزار نشده و به خرداد ماه موکول شد از تخلفات وزارت علوم و ائتلاف طلوع آزادی پبش از برگزاری انتخابات میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
مهندسی حق رای دانشگاه های مختلف
تخلف گسترده در نشریات دانشگاه تهران
تعویق غیر قانونی انتخابات به علت قطعی بودن باخت
حذف عامدانه برخی دانشگاه های موثر جهت شرکت در انتخابات شواری نظارت بر نشریات ازجمله (دانشگاه شریف ، ارومیه، صنعتی قم، رازی کرمانشاه، فرهنگیان کاشان و خوارزمی) که جریان انقلابی در انتخابات داخلی نشریات دانشگاه های مذکور اکثریت آراء را داشته اند.
برگزاری انتخابات یک سویه در برخی دانشگاه ها
سوء استفاده از خلا های قانونی
برگزاری انتخابات در زمان امتحانات
اختصاص هزینه از بیت المال برای کسب آراء
با وجود همه این حاشیه ها و تخلفات در نهایت وزارت علوم انتخابات شواری نظارت بر نشریات وزارت علوم را در تاریخ 20 خردادماه 98 در مجتمع عصر انقلاب شهرستان شهریار برگزار کرد که طیف های غالب حاضر در این انتخابات حاضر شدند.
ائتلاف طلوع آزادی از گروه های اصلاح طلب با لیدری محمد علی کامفیروزی که سالهاست این شورا را در تصاحب دارد و امسال با دو گزینه با نام های( محمد علی کامفیروزی و آرش جولاده)در انتخابات شرکت کردند.
همچنین ائتلاف احیاء عدالت، نجات آزادی از جریان انقلابی که با دو گزینه (محمدرضا محمدی و میلاد مفاخری) در این انتخابات شرکت کردند.
بعد از برگزاری انتخابات، نتایج این انتخابات به شرح زیر اعلام و نفر اول میلاد مفاخری از ائتلاف احیای عدالت با کسب 148 رای به کمیته نظارت بر نشریات راه یافت.
نفر دوم هم محمدرضا محمدی (احیای عدالت) و محمد علی کامفیروزی (ائتلاف طلوع آزادی) با کسب140 نفر مساوی شده و انتخاب نفر دوم به برگزاری دور دوم انتخابات موکول شدند.
دور دوم انتخابات شورای نظارت بر نشریات دانشجویی در همان روز 20 خرداد ماه بین محمد علی کامفیروزی و محمدرضا محمدی برای انتخاب نفردوم و مشخص شدن فرد علی البدل برگزار شد که محمد علی کامفیروزی 143 رای و محمدرضا محمدی 142 رای اخذ کردندکه بعد از اخذ رای، شورای نظارت بر انتخابات نشریات متوجه تقلب از سوی یکی از دانشجویان اصلاح طلب به نام (مهتا خالقی) با اعطای دو رای توسط ایشان به نفع محمد علی کامفیروزی شده و نتیجه انتخابات را باطل اعلام کردند و به شورای ناظر مرکزی وزارت علوم ارجاع داد.
این تقلب که با اطلاع خود کامفیروزی صورت پذیرفته بود با کارشکنی تعدادی از نفرات وزارت علوم و جلوگیری از قوانین مربوطه(بند 26 آیین نامه انتخابات شورای نظارت بر نشریات دانشگاهی) مبنی بر ابطال دو رای از آراء ماخوذه و اعلام محمدرضا محمدی به عنوان نفر دوم شده، باعث تصمیم گیری و ارجاع مسئله به شورای ناظر مرکزی در وزارت علوم شده اند تا در صورت امکان با حمایت های گسترده از این جریان درخلال برگزاری و تصمیم گیری انتخابات باعث انتخاب محمد علی کامفیروزی کاندید جریان اصلاح طلب در شورای مرکزی وازرت علوم شوند.
برهمین اساس «محمدرضا محمدی» عضو شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشجویی در گفت و گویی درباره چگونگی تصمیم گیری درباره تخلف صورت گرفته در نشریه دانشجویی توضیح داد.
وی با اشاره به تخلفات صورت گرفته در انتخابات نشریات دانشجویی اظهار کرد: متاسفانه روز دوشنبه انتخابات نشریات دانشجویی با تقلب و تخلف برگزار شد و به سرانجام نرسید.
محمدی با اشاره به ماده ۲۶ شیوه نامه انتخابات شورای دانشجویی بیان کرد: بر اساس این ماده اگر یک نفر ۲ رای را به صندوق انداخته باشد ۲ حالت پیش میآید.
عضو شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشجویی با اشاره به حالت اول گفت: در این حالت رای اضافی از کاندید دیگر گرفته میشود و آن رای باطل خواهد شد.
وی ادامه داد: در حالت دوم نیز هیئت نظارت وزارت علوم تشکیل می شود و در آن جلسه مشخص خواهد شد که باید رای گیری مجدداً انجام شود تا کاندیدا اصلح انتخاب شود.
در ادامه برخی از واکنش های دانشجویان و فعالان دانشجویی را در فضای مجازی مشاهده می کنید:
رضا افشار یکی از اعضای فعال نشریاتی دانشگاه ارومیه پیرامون انتخابات نشریات و تخلف در آن در توییتر نوشت: احیای عدالت-احیای آزادی پیروز شد.
بسیج دانشجویی شهرکرد نیز در واکنش به جریان تخلف در انتخابات نشریات واکنش نشان داد و نوشت: عدم اعلام شکست ائتلاف طلوع آزادی از سوی وزارت علوم نشانگر بالا بودن هزینه رفتارهای غیر منطقی از سوی مدعیان آزادی بیان و شکست سنگین آن ها است.
نماینده دانشجویان در کمیته نظارت بر انتخابات نیز درباره تخلف در دور دوم انتخابات واکنش نشان داد.
کیانوش، یکی از فعالین نشریات دانشجویی کشور از دانشگاه فنی حرفه ای کرمانشاه به تخلف در انتخابات و سکوت وزارت علوم واکنش نشان داد و در صفحه توییتر خود نوشت: ائتلاف طلوع آزادی غروب کرد!
واکنش توییتری علیرضا تاتی یکی از فعالین نشریات دانشجویی کشور از دانشگاه قزوین به تخلف در انتخابات و سکوت وزارت علوم این چنین بود.
محسن رستمی
انتهای پیام/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد