1398-04-22 15:31
1070
0
64333
یک کارشناس مسائل اقتصادی:

دود بی‌کیفیتی خودروها به چشم مردم و بیمه‌های خصوصی می‌رود/ خصوصی سازی بیمه‌ها؛ ضروری ترین خصوصی سازی

مجید گودرزی گفت: در بیمه های دولتی این فاکتور زیاد بر عملکرد مجریان تاثیر گذار نیست؛ دولتها بدون توجه به تبعات تصمیمات خود به ویژه در بخش بیمه‌ها، در نبود بخش خصوصی قدرتمند، یکه تاز تصمیم گیری و خط و مشی گذاری هستند؛ تا جایی که این اقدامات نارضایتی عمومی در سطح ملی را افزایش می دهد.

به گزارش گلستان ما، مجید گودرزی، کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار راه دانا؛ در خصوص بیمه‌ها و مشکلاتی که تورم برای حق بیمه‌ها به وجود آورده است اظهار داشت: در شرایط حال حاضر که بیمه ها عموما دولتی هستند، سود و زیان کمتر مطرح شده و حتی رشد بیمه‌های خصوصی ممکن نیست، از تورمی که بیمه عمر را خنثی می کند تا خودروهایی که با هر کیفیتی شماره می‌شوند و مواد غذایی که عموما کسی زیاد نگران درجه کیفی مواد اولیه آن نیست.

وی با بیان اینکه در شرایط حاضر رقابت با دولت برای بیمه‌ها ممکن نیست یادآوری کرد: بسیاری از روندها در کشور نه تنها در مدار سود دهی بلکه حتی در مدار منطقی هم نیست؛ اگر بیمه های خصوصی جای خود را با بیمه های وابسته به نفت عوض کنند، کوچکترین رفتار دولت سود و زیان بیمه‌ها را تغییر می‎دهد و قطعا بیمه ها زیر بار بسیاری از امور ناصحیح نمی روند.

خودروهای بی کیفیت که هزینه‌های سنگین روی دست بیمه‌ها می‌گذارند

این کارشناس مسائل اقتصادی در ادامه گفت: خودروهایی که تولید می‌شوند به علت کیفیت بسیار نازل هزینه های زیادی را روی دست بیمه ها می گذارند و بیمه‌ها مجبور به جبران این خسارات بوده که البته عده ایی از این خلأ کیفیت سود می برند. این یک نامعادله است که نمی گذارد بیمه ها به سود دهی بخش خودرویی امید داشته باشند.

گودرزی با بیان اینکه هم اکنون مواد غذایی با هر کیفیتی به مردم عرضه می شود تصریح کرد: عموما جامعه به علت مصرف مواد غذایی کم کیفیت و بی کیفیت در دوران پیری نیاز مکرر و پر هزینه‌ایی به درمان پیدا می کنند؛ اما تشکیل بیمه های قدرتمند خصوصی، نیازمند آزمایشگاه های مجهز برای برای صیانت از حقوق خود بیمه ها بوده است.

وی ضمن تأکید بر اینکه سلامت وجه مشترک سوددهی بیمه ها و سعادت مردم است عنوان کرد: در حال حاضر استفاده از سموم دفع آفات نباتی و نیز کودهای شیمیایی، هیچ محدودیتی ندارند و سلامت جامعه را به شدت تهدید می کند و حتی استانداردهای لازم برای رواج را ندارند.

مقابله با خودسری دولت ها از طریق احیای بیمه‌های خصوصی

این کارشناس مسائل اقتصادی با تأکید بر اینکه نبود لابی قدرتمند برای محافظت از استانداردهای غذایی یک نقیصه بزرگ برای کشور محسوب می شود گفت: شروع قدرتمند بیمه های خصوصی قطعا با استاندارد سازی فعالیت های جامعه ممکن می شود. آنها ناچارند برای صیانت از حاشیه سود سرمایه گذاران خود به شدت جلوی خودسری های دولت‌ها را بگیرند.

گودرزی در ادامه افزود: در همین قضیه نوسانات نرخ ارز  اگر بیمه‌ها قدرت لازم را داشتند، دولت باید پاسخگوی رفتارهایی می شد که منجر به از دست رفتن هزاران میلیارد از سود بیمه‌ها می شود؛ چرا که نوسانات شدید نرخ ارز از مواد اولیه ساخت داروها گرفته تا تورم در بخش خدمات پزشکی را تحت تاثیر قرار می دهد.

وی با اشاره به طرح تحول سلامت هم گفت: اجرای ناقص طرح تحول سلامت هم که باعث افزایش شدید و غیر عادی دستمزد پزشکان شد، در نبود بیمه های قوی در بخش خصوصی کشور شکل گرفت و بدون توجه به سرمایه گذاری بیمه ها و هزینه های تحمیلی بر مردم، سالانه دهها هزار میلیارد تومان از اعتبارات کشور را صرف راضی نگه داشتن لابی  پزشکان کرد.

تصمیمات دولتی که منفعت بیمه ها و مردم را نشانه می‌گیرد

این کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه بی اخلاقی و یا عدم رعایت قانون، باعث سلب اعتماد مردم به بیمه های خصوصی و در نتیجه عدم استقبال مردم می شود تصریح کرد: در بیمه های دولتی این فاکتور  زیاد بر عملکرد مجریان تاثیر گذار نیست؛ دولتها بدون توجه به تبعات تصمیمات خود به ویژه در بخش بیمه‌ها، در نبود بخش خصوصی قدرتمند، یکه تاز تصمیم گیری و خط و مشی گذاری هستند؛ تا جایی که این اقدامات نارضایتی عمومی در سطح ملی را افزایش می دهد.

گودرزی در ادامه افزود: به علت عدم تعادل قدرت در دو بخش عرضه و تقاضا، عده ایی بر اساس منافع شخصی خود رفتار می کنند؛ در این بین آحاد مردم نماینده ای برای حمایت از منافع خود ندارند به طوری که عموم مردم توان تاثیر گذاری کمی بر بخشهای بیمه ایی دارند؛ اما شاید حضور پر رنگ بیمه های خصوصی بتواند به تعادل قدرت تصمیم سازان منجر شود.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه راه حل مشکلات رقابتی در بیمه ها چیست تصریح کرد: به نظر می رسد برای تعدیل تصمیمات خط و مشی گذاران و مجریان بیمه ایی در کشور، از کل صنایع کشور، ضروری ترین خصوصی سازی ،خصوصی سازی صنعت بیمه است.

این کارشناس مسائل اقتصادی در ادامه افزود: متاسفانه بخش بیمه در شرایط فعلی همانند سایر بخشها، فاقد تعادل های لازم است. حضور سرمایه گذاران و تصمیم گیرندگان در این بخش در شرایط کنونی بیشتر شبیه جنون است تا پذیرش ریسک؛ چرا که ریسک سیستماتیک این بخش به شدت بالا رفته است.

گودرزی همچنین گفت: بیمه های خصوصی مجبورند نگران هزینه های درمان در دوران پیری باشند، بیمه ها مجبورند آزمایشگاههای مجهز داشته باشند، بیمه ها مجبورند در جهت فرهنگ سازی برای زندگی درست تلاش کنند، بیمه ها مجبورند تلاش کنند تا جلوی صدمات به مردم را بگیرند، بیمه ها مجبورند در تنظیم قوانین مشارکت فعال داشته باشند. بیمه ها مجبورند پیگیر حقوق مردم باشند تا حقوق خودشان تامین شود، بیمه ها مجبورند مردم را آگاه کنند تا در سایه آگاهی مردم سود کنند، بیمه ها مجبورند به دوران ضعف و ناتوانی مردم فکر کنند تا سود ببرند. بیمه ها مجبورند از افزایش هزینه های درمان جلوگیری کنند و از همین جهت منافع مردم در گرو منافع بیمه های خصوصی است.

انتهای پیام/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.