رئیس قوه قضائیه در اولین روز سفر خود به استان سیستان وبلوچستان ضمن تجدید بیعت با آرمان های امام و شهدا، در جلسات شورای اداری، نخبگان و علمای شیعه و سنی و دیدار با ایثارگران نیز شرکت کرد.
به گزارش گلستان ما به نقل از عصرهامون؛ حجتالاسلام رئیسی، رئیس قوه قضائیه در بدو ورود به استان سیستان و بلوچستان در فرودگاه زاهدان گفت: توفیقی برای بنده است که در اولین روزهای مسئولیتم، به سیستان و بلوچستان سفر کرده و عرض ادبی به طوایف، مردم عزیز پرتلاش این منطقه و مسئولان خدمتگزار و مخلصی که به مردم خدمت میکنند، داشته باشم.
وی افزود: سیستان و بلوچستان علیرغم داشتههای بسیاری که از نظر مادی و معنوی دارد و بهرهمندی از جوانان برومند و پرتلاش؛ جزو استانهای غیربرخوردار محسوب میشود.
دیدار با مردم عزیز، مسئولان خدمتگزار، روحانیون و علمای شیعه و سنی، دیدار با مسئولان قضایی منطقه، مطلع شدن از مشکلات و تنگناهایی که برای همکاران قضایی، اداری و سازمانی در این منطقه وجود دارد جزو برنامههای این سفر است.
آیت الله رئیسى، رئیس قوه قضاییه پس از ورود به زاهدان براى اداى احترام به مقام شامخ شهیدان در گلزار شهدا حاضر شد. وی همچنین در دیدار با خانواده شهدا، ایثارگران، سران طوایف و اقشار مردم گفت: در استان سیستان و بلوچستان شیعه و سنی بیش از هزار سال است در کنار هم زندگی میکنند و آنچه در این منطقه وجود دارد این است که سیستانی و بلوچ و از هر قومیتی با یکدیگر وحدت، یکپارچگی و انسجام دارند و اگر مشکلی وجود داشته باشد مربوط به جریانات بیگانهای است که اهداف خاص شیطانی را دنبال میکنند و مسئله آنها شیعه و سنی نیست.
وی افزود: اگرچه ممکن است به نام شیعه باشد؛ اما شیعهای که اختلاف افکنی کند که ما او را شیعه نمیدانیم و سنی هم در کسوت تسنن بخواهد در جامعه اختلاف بیندازد را سنی نمیدانیم.
رئیس قوه قضاییه ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در فرمایشاتشان فرمودند: چه شیعه انگلیسی و چه سنی آمریکایی اهداف سیاسی را دنبال میکنند و دنبال ایجاد وحدت و انسجام در جامعه نیستند.
آیت الله رئیسی تصریح کرد: مردم این خطه بیش از هزار سال ریشه همزیستی مسالمت آمیز دارند و این وحدت و انسجام و یکپارچگی هم در توسعه یافتگی منطقه و هم در جهت یک زندگی بسیار سعادت بخشی که بتواند دنیا و آخرت را تضمین کند، موثر است.
وی با اشاره به اینکه مردم این خطه مردم بسیار پرتلاش و سخت کوشی هستند، گفت: شاید از صحنههای تلویزیون، برخی از جلوههای تلاش و مجاهدت مردم این خطه را دیدهایم؛ اما آنچه بیش از همه در این منطقه جلب توجه میکند، مسئله مرزبانی مخلصانه مردم این خطه است.
رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه مرزبانی این خطه در مقابل بیگانگان بسیار اهمیت دارد، اظهار کرد: اولا مرز فرهنگی و بعد مرز اقلیمی و سرزمینی مورد توجه است.
آیت الله رئیسی در تبیین مرز فرهنگی ادامه داد: مردمی دلداده به خدا و ارزشهای الهی و مردمی با کرامت در این خطه حضور دارند.
وی در بیان تعریف کرامت خطاب به خانواده شهدا و روسای طوایف و قبائل بیان داشت: بسیار مهم است که انسان، انسان باکرامتی باشد. انسان یک کرامت ذاتی دارد و خداوند به همه انسانها کرامت ذاتی مرحمت کرده است و همینکه ما انسان شدیم بر سایر موجودات عالم برتری داریم؛ اما اگر در کنار این کرامت ذاتی یک کرامت اکتسابی هم بود که انسان با عمل به دستورات الهی، با صبر در گروء فرامین پروردگار متعال و رسول گرامی او کسب کرامت، خودسازی و جامعه سازی قرآنی کرد، این انسان یک کرامت خاصی دارد.
رئیس قوه قضاییه خاطرنشان داد: سنی باشد یا شیعه، اگر دلداده به خدا و عبد خدا بود و این انسان سر در مقابل دشمن فرود نیاورد و در راه انجام وظایف با همه وجود حضور یافت، به کرامت خاص رسیده است.
قضای قضات قضای امیر المومنین علیه السلام باشد
آیت الله رئیسی، رئیس قوه قضاییه در جریان سفر به سیستان و بلوچستان طی سخنانی در جمع قضات و کارکنان قضایی این استان ضمن تشکر صمیمانه از زحمات و مجاهدتهای ایشان گفت: امر قضا امر بسیار مهم و خطیری است که امروز مسئولیت آن بر عهده ما میباشد. در اجرای این مسئولیت دو اصل اساسی علم و تقوا بسیار حائز اهمیت است.
آیتالله رئیسی تصریح کرد: نسبت به شرط علم برای قضاوت، بزرگان شرط اجتهاد را برای قضاوت تعیین کردهاند؛ اما اعلام داشتهاند که در صورت نبود مجتهد به هر دلیل، مقلدان آشنا به قضا هم میتوانند کار قضاوت را انجام دهند.
وی افزود: اما نسبت به شرط تقوا و صیانت نفس هیچ فقیهی تنازل نکرده؛ یعنی هیچ کس اجازه نداده که امر قضا را فردی که ناصالح است به عهده بگیرد.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به ضرورت عادل بودن قاضی و تأکید فقها و علما براین اصل مهم اظهار داشت: عدالت یک ملکه نفسانی است. ما یک عدالت حداقلی داریم که عبارت است از ترک کبائر و عدم اصرار بر صغائر. این عدالت برای شاهد و برای امام جماعت در محراب عبادت است.
رئیس قوه قضاییه بیان کرد: اما عدالتی هم وجود دارد که بر جوارح انسان حاکم است و در برون و درون انسان جلوه گر میشود و یک عدالت حداکثری هم داریم که فرمود" قُتِلَ عَلِیٌّ فِی مِحْرَابِ عِبَادَتِهِ لِشِدَّةَ عَدْلِهِ" علی (ع) را شهید کردند، چون عادل بود.
آیتالله رئیسی با بیان اینکه باید سعی کنیم قضای ما قضای امیر المومنین علیه السلام باشد، گفت: شرط خروج از تهدیدها و تطمیعها تقواست. اگر انسان شرط صیانت نفس و تقوای الهی را داشته باشد، از میان سدهای دشمن ساخته و شیطان ساخته یک خروج گاه پیدا میکند و در این امر ما سخت نیازمند ملکه فرقان و تمیز بین حق و باطل هستیم.
آیتالله رئیسی با بیان اینکه استان سیستان و بلوچستان در حال توسعه است و توسعه یافتگی در گرو همکاری همه بخشهای اداری با یکدیگر است، اظهار داشت: در چهل سالِ اول انقلاب، استان سیستان و بلوچستان بسیار توسعه پیدا کرد. حتما هر انسان منصفی وقتی به استان سیستان و بلوچستان نگاه میکند، متوجه میشود که شرایط ۴۰ قبل این استان با امروز کاملا متفاوت است و این امر در همه موارد از جمله زیرساختهای استان نمایان است.
وی گفت:، اما طی کردن گام دوم نیز در گرو همکاری جدی دستگاههای مختلف مستقر در استان با یکدیگر است. شرط موفقیت و توسعه یافتگی استان سیستان و بلوچستان همکاری کارکنان مختلف بخشهای اداری از جمله قضایی این استان با یکدیگر زیر نظر امام جمعه محترم و نماینده مقام معظم رهبری در استان و همچنین وحدت و یکپارچگی و همکاری علمای سنی و شیعه این استان میباشد.
رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه همکاری مدیران و کارکنان دستگاه قضایی در استان سیستان و بلوچستان با سایر بخشهای اداری این استان نافی استقلال آنها نیست، خاطر نشان کرد: قاضی با حفظ استقلال خود که لازمه انجام مسئولیت قضاوت است، باید با مدیران و کارکنان همه بخشهای استان تعامل و همکاری داشته باشد.
آیت الله رئیسی خاطرنشان کرد: بخشی از نکات مربوط به مسائل صنفی است و مسائلی که در جهت رفاه و افزایش کارآمدی در دادگستری استان و سازمانهای وابسته مطرح شد، پیگیری میکنیم.
وی با بیان اینکه حفظ کرامت قاضی و کارمند یک ضرورت است و عزت قاضی و کارمند باید حفظ شود، در تبیین موضوعاتی که بر اساس آن عزت و کرامت قاضی حفظ میشود، تصریح کرد: یک نکته مورد تاکید این است که نباید به هیچ عنوان شخصیت انسانی او خوار شود؛ چون امر خدادادی و کرامت الهی است و باید عزیز و با کرامت بماند.
رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه مسئله بومی سازی حتما در دستور کار قرار دارد، ادامه داد: جذب قضات سیستان و بلوچستان از خود این استان یا استانهای همجوار، حتما اولویت دارد و در دستور کار است. بومی سازی در مورد قضات یک امر مهم و قابل توجه است.
وی با تاکید براینکه شغل قضا از سختترین مشاغل است، ادامه داد: اینکه نیروها در تخصص خودشان به کار گیری شوند، حرف درستی است و این اولویت است.
رئیس قوه قضاییه فراهم کردن امکان استفاده از مهدکودک برای مادرانی که فرزند دارند را درست و قابل قبول دانست و تاکید کرد که این امر باید پیگیری شود.
آیت الله رئیسی در مورد تعطیلی پنجشنبهها که در صحبتهای قضات مورد اشاره قرار گرفته بود نیز خاطرنشان کرد: باید در این زمینه به اقتضای کار نگاه کرد و اگر کار مردم عقب میافتد، باید روزهای تعطیل هم در سرکار حاضر شد. کار مردم نباید عقب بیفتد و ما به مقتضای کار تصمیم میگیریم. ملاک برای ما آن است که بتوانیم کارآمدی دستگاه قضایی را افزایش دهیم.
وی خطاب به قضات تاکید کرد: تلاش کنید کار دستگاه قضایی سیستان و بلوچستان به هنگام و به روز باشد.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به گزارش ارائه شده از سوی رئیس کل دادگستری استان سیستان و بلوچستان مبنی بر اینکه افزایش پرونده در استان نداشتهایم، این موضوع را خوشحال کننده دانست و بیان داشت: باید به سمت کاهش ورودی پرونده برویم.
آیت الله رئیسی گفت: تعویق کار و امور و معوقه شدن پروندهها به هیچ عنوان قابل قبول نیست.
هدایت نقدینگی و تورم تنها راه رفع مشکلات اقتصادی در کشور
آیت الله ابراهیم رئیسی در جلسه شورای اداری سیستانو بلوچستان نیز افزود: تنها راه برای رفع مشکلات اقتصادی این است نقدینگی هم در تورم و هم در رکود هدایت شود و واقعا افراد مولد بروند از بانک ها وام و تسهیلات بگیرند و توانمندی کسی که درخواست تسهیلات می کند بررسی شود.
وی با اشاره اثرات قاچاق برای کشور، اظهار کرد: کسی که با انجام قاچاق به تولید کشور خنجر می زند، به نفع هیچ بخشی از اقتصاد کشور کار نمی کند.
وی تاکید کرد: مسئله در بحث قاچاق،شبکه های وسیع قاچاق کالا است که باید دقیق با آنها مبارزه شود.
این مقام مسئول با اشاره به موضوع زمین خواری نیز گفت: زمین خواری نباید با اقداماتی که در یک روستا انجام می شود آن هم برای حفظ روستا اشتباه گرفته شود، زمانی هست که ماندگاری مردم در روستا ارزش دارد که باید در این زمینه نوع نگاه متفاوت باشد.
وی تصریح کرد: در زمینه مشکلات افراد فاقد شناسنامه نیز باید از طریق دولت و هم از طریق قوه قضائیه موضوع مورد پیگیری قرار گیرد و آن دسته از اتباع بیگانه که دارای کارت هستند نیز، مشکلاتشان باید پیگیری و رفع شود.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به اینکه وقتی از رونق تولید حرف می زنیم یعنی هیچ کارگاه و کارخانه ای نباید به تعطیلی سوق پیدا کند، گفت: در حوزه خصوصی سازی درست است که دولت باید متصدی نباشد اما باید ناظر باشد و توانمند سازی بخش خصوصی نیز جز وظایف دولت می باشد.
وی تصریح کرد: تنها راه برای رفع مشکلات اقتصادی این است نقدینگی هم در تورم و هم در رکود هدایت شود و واقعا افراد مولد بروند از بانک ها وام و تسهیلات بگیرند و توانمندی کسی که درخواست تسهیلات می کند بررسی شود.
رئیسی در زمینه اطاله دادرسی نیز گفت: اطاله دادرسی علل درون سازمانی و برون سازمانی دارد، این موضوع را پیگیری خواهیم کرد تا رفع اطاله دادرسی حتما صورت پذیرد.
رئیس قوه قضاییه در ادامه از اقدام مسوولان سیستان و بلوچستان برای، مهار سیلاب در سیستان قدردانی کرد و گفت: نباید موضوع سیل را تمام شده فرض کنیم بلکه باید آسیب شناسی و از برکات آب و خاک، فضا و هوا استفاده کنیم تا مشکلات مربوط به آن را هم نداشته باشیم.
وی در ادامه با بیان اینکه سیستان و بلوچستان برای سرمایه گذاری و کار آفرینی زمینه دارد، اضافه کرد: موانع باید برای ایجاد سرمایه گذاری و حمایت از کارآفرینی برداشته شود.
رئیسی همچنین با اشاره به نقش بزرگان و ریش سفیدان در حل و فصل اختلافات نیز افزود: موضوع میانجی گری و داوری را حتما رونق خواهیم داد زیرا ما به دنبال کاهش حجم ورودی پرونده به دستگاه قضایی هستیم که بزرگان طوایف و ریش سفیدان نقش مهمی در حل و فصل دعاوی دارند.
شایان ذکر است رئیس قوه قضائیه در دومین و اخرین روز سفر خود به سیستان وبلوچستان جلساتی با شورای عالی قضایی استان نیز خواهد داشت.
انتهای پیام/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد