به گزارش گلستان ما، محمد جواد ظریف که این روزها در سفر به سر می برد در مصاحبه با رسانههای آمریکایی سعی می کند دیپلماسی خاصی را پیگیری کند. این مصاحبه ها هم به شدت مورد استقبال رسانهها و مجامع خبری قرار گرفته است و از سوی دیگر برخی از مقامات آمریکایی به آن واکنش نشان داده اند که موضوعی طبیعی است.
استقبال اصلاح طلبان از دیپلماسی رسانهای ظریف
از جمله این واکنشها می توان به موضوع تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا اشاره کرد که وزیر خارجه انگلیس به آن واکنش منفی نشان داد. از سوی دیگر می توان به واکنش «جان بولتون» به مصاحبه ظریف با فاکس نیوز اشاره کرد که مشاور امنیت ملی آمریکا در پاسخ سخنان ظریف با این رسانه نزدیک به دولت آمریکا بیان کرد که دولت این کشور بر سر مسائل هسته ای و موشکی با ایران بر سر میز مذاکره حاضر می شود. موضوعی که خط قرمز ایران است و با توجه به برجام دیگر نیازی نیست که یک سلسله مذاکرات باطل دوباره تکرار شود.
با این حال در داخل کشور با ورود ظریف به آمریکا و مصاحبههای وی با رسانه های غربی به نوعی سیاست خاص گذشته دنبال می شود تا بیان شود که این مصاحبه ها یک نوع دیپلماسی پیش رو است. این درحالی است که این موضوع چیز تازه ای از سوی مقامات کشورمان نیست و در گذشته نیز مقامات ایرانی با رسانههای ایالات متحده وقتی که در خاک این کشور بودند گفتگو می کردند.
در همین رابطه، «سید عباس موسوی»، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در واکنش به اظهارات توهین آمیز همتای آمریکایی در صفحه توئیترش نوشت: «خانم میدانید! آنچه که ظریف در آمریکا انجام داد را ما در فارسی به آن میگوئیم «ریختن آب در لانه مورچه گان.»
در این شرایط روزنامه شرق در مطلبی جالب که بیشتر یک خط خبری جعلی است بیان کرد که جان بولتون به طور ملتمسانه از ایران خواسته است که به سر میز مذاکره بیاید. وقتی از دروغ رسانهای حرف می زنیم همین تیتر روزنامه شرق مثال ملموس و خوبی است. بولتون با این حس ملتمسانه که شرق تیتر زده برای مذاکره با ایران عطش نداشته و ندارد بلکه با غرور گفته با ایران بر سر مسائل هستهای و موشکی که خط قرمز ایران است مذاکره می کند.
وقتی وزیر خارجه ایران گرای دورزدن تحریم ها را داد
اما ماجرای گفتگوهای ظریف با رسانههای آمریکایی به همین جا ختم نمی شود. وزیر امور خارجه ایران در واکنش به تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه تهران در گفتگو با خبرگزاری رویترز گفت: «ایران در برابر تحریمهای آمریکا مقاومت خواهد کرد. منظور من این است که همواره راهکارهایی برای دور زدن تحریمها وجود دارد، ما در این زمینه دکترا داریم.»
البته در این زمینه روز گذشته نیز حسن روحانی رئیس جمهوری کشورمان در خصوص ماجرای تحریم نفتی ایران گفت: آمریکا بی خبرست؛ از 6 مسیر دیگر نفت مان را صادر می کنیم!
در این بین موضوعی که ظریف از آن سخن گفته است دو مشکل جدی دارد. اول اینکه ظریف با همه دبدبه و کبکبه دیپلماتیک و حمایت رسانهای که از وی در اردوگاه اصلاح طلبی صورت می گیرد و او را به عنوان امیر کبیر و مصدق معرفی می کنند،وی با چنین سخنانی برای کشورمان هزینه سازی کرده است.
ظریف درحالی از دورزدن تحریمها سخن می گوید که بسیاری از کشورهای دنیا از این گفته وی با عنوان یک عملکرد غیر رسمی آنهم از سوی یک مقام رسمی ایرانی یاد می کنند. از سوی دیگر اگر ایران بتواند دراین حوزه مشکلات خود را حل کند، وزیر خارجه ایران صراحتا گرای دورزدن تحریم ها را به آمریکایی ها داده است و بهانه بیشتری به مقامات کاخ سفیدی برای مشکل آفرینی آنهم از سوی مجامع رسمی علیه کشورمان می دهد.
همچنین سئوال اصلی که بایستی از وزیر خارجه کشورمان پرسید این است که گرایش و رویکرد دولت یازدهم و دیپلماسی ظریف این بوده که از مجاری رسمی بین المللی مشکلات کشور را حل کنند. ادعای دیپلماسی ظریف هم همین بود که مشکلات را با مذاکره مستقیم حل می کند.
برجام و مشکلاتی که پس از آن حدود 5 سال است که کشور متحمل آن می شود باور تیم دولت روحانی است که بیان می داشت که بایستی کاری کنیم که دنیا ( جهان غربی) ما را بپذیرد اما حالا ظریف در سخنانی قابل تامل بیان می کند که ایرانیان دکترای دور زدن تحریم دارند!
اگر قرار بود که با دور زدن تحریم کشورمان مشکلات خود را حل کند پس چرا ظریف و دیپلماسی دولت یازدهم اینهمه مدت کشورمان را معطل برجام کرد و چه کسی جوابگوی خسارتی است که این دیدگاه به کشور متحمل کرد؟
انتهای پیام/
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد