1398-02-07 15:27
805
0
62834
نقدی بر ترکیب هیئت ویژه گزارش ملی سیلاب؛

هیئتی برای بررسی سیل با اعضای پایتخت نشین و مهندس!/ مدیران پروازی می توانند سیل را آسیب شناسی کنند؟

هیات ویژه گزارش ملی سیلاب با سفر به خوزستان کار میدانی خود را آغاز کرده است اما ایرادات وارده به آن، باعث شده که مردم و نخبگان خوزستانی، امیدی به نتیجه بخش بودن گزارش این هیات نداشته باشند.

به گزارش گلستان ما به نقل از رهیاب؛ فروردین ماه امسال بارش های شدید در تمام نقاط کشور موجب جاری شدن سیلاب در شهرها و روستاها شد به صورتی که 21 استان تحت تاثیر این سیل قرار گرفتند.

خوزستان به عنوان یکی از پایین ترین استانهای کشور در ارتفاع نسبت به سطح دریا و شیب دار بودن آب نسبت به موقعیت جغرافیایی، مصب رودخانه‌های کشور و سیلاب امسال بود.

همین امر موجب شد، سیلاب به سرعت خود را به پشت سدهای خوزستان برساند و با بحرانی کردن شرایط، مسئولان را وادار به تخلیه حجم عظیم آب پشت سدها به ویژه دز و کرخه کرد تا به این ترتیب، تمامی روستاها و شهرهای پایین دست این سدها، زیر آب بروند.

بسیاری از روستاها، زمین های کشاورزی و برخی شهرهای خوزستان تحت تاثیر این سیلاب قرار گرفتند و کلانشهر اهواز نیز با ارتفاع 10 متری نسبت به سطح دریا، شاهد طغیان رودخانه کارونی بود که این شهر را به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم می کند.

متاسفانه سیلاب خسارت های بسیار زیادی به زمین های کشاورزی تحت کشت که آماده برداشت بودند، منازل و زیرساخت های خوزستان وارد کرد و مردم بسیاری تمام زندگی خود را از دست دادند.

اکنون پس از فروکش کردن نسبی سیل، مهمترین دغدغه مردم و خواسته آنها از مسئولان، بررسی علل پیشآمد این سیلاب و آسیب شناسی دلایل تخریبی آن است که برای این امر رئیس جمهور 27 فروردین ماه، در حکمی، محمود نیلی احمد آبادی رئیس دانشگاه تهران را به همراه 20 نفر از اساتید دانشگاه برای انجام این ماموریت منصوب کرد.

این اقدام رئیس جمهور برای استفاده از بدنه علمی، امری شایسته تقدیر است اما نکات مختلفی در این این موضوع وجود دارد که رهیاب به بررسی آنها پرداخته است:

نخست، بحث تخصص اعضای منصوب است که اغلب آنها اساتید مهندسی هستند درحالی که سیل اخیر و خسارت های آن ابعاد بسیار وسیعی دارد.

12 نفر از آنان استاد رشته های مهندسی اند، دو نفر رشته پزشکی، دو نفر حقوق، یک نفر کارآفرین و عضو اتاق بازرگانی و فقط چهار نفر علوم انسانی خوانده و یکی از آنها نیز استاد آب و هواشناسی است که بازهم به رشته های مهندسی نزدیک تر است.

دوم، موضوع عدم حضور میدانی این افراد در زمان وقوع سیل است که باعث می شود، گزارشی که قرار است تهیه شود، تنها بر اساس مطالعات پژوهشی و استناد به اظهارات شاهدان عینی باشد.

سوم، مرکز گرایی افراد منصوب شده در این هیات است که همه آنها به جز محمود شفاعی بجستان عضو هیأت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، در دانشگاه های تهران فعالیت می کنند و دید کاملی بر شرایط خوزستان و دیگر شهرهای سیل زده ندارند.

چهارم، عدم استفاده از اعضای قوه قضائیه است در ترکیب این هیات است، زیرا مهمترین دغدغه مردم سیل زده به ویژه در خوزستان، شناسایی و برخورد با مقصران وقوع سیل و شرایط به وجود آمده برای مردم با توجه به متهم بودن وزارت نیرو در کوتاهی از عدم لایروبی رودخانه ها و مدیریت سدها است.

به گزارش رهیاب؛ روز گذشته هیات ویژه گزارش ملی سیلاب با سفر به خوزستان کار میدانی خود را آغاز کرده است اما ایرادات وارده به آن، باعث شده که مردم و نخبگان خوزستانی، امیدی به نتیجه بخش بودن گزارش این هیات نداشته باشند.

انتهای پیام/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.