1398-03-22 13:32
1096
0
63832
شیخی عنوان کرد:

چوب حراج دولت به 18 میلیارد دلار سرمایه کشور به بهانه تنظیم بازار/ دولت از احیای کوپن خجالت می‌کشد/ چند راهکار برای کنترل تورم

یک کارشناس مسائل اقتصادی مطرح کرد: برای توزیع کالاهای اساسی نیازی به ساز و کار جدید نیست، باید شبکه توزیع را تخصصی کرد تا کالاها متناسب با یک برنامه جامع تنظیم بازار که دولت اتخاذ می کند با نرخ معین و تحت نظارت به صورت مرتب عرضه شوند.

به گزارش گلستان ما، عبدالمجید شیخی، کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار راه دانا؛ درخصوص شیوه اجرای طرح مجلس برای تامین کالای اساسی اظهارداشت: آنچه که از قرائن پیداست مجلس هم نسبت به بی برنامگی دولت و عدم توجه به ضرورت تنظیم برنامه‌ای برای نحوه هزینه کرد 14میلیارد دلاری که برای تامین کالاهای اساسی اختصاص داده انتقاد دارد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا مجلس عملکرد دولت را در نحوه تخصیص این 14 هزار میلیارد دلار برای تامین کالای اساسی پیگیری کرده است گفت: مجلس در این چند هفته اخیر نشان داده که بیشتر به دنبال حواشی است و به مسائل اساسی اقتصاد کشور آنچنان توجهی ندارد.

این کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد: به علت اینکه دولت برنامه منظم و منسجمی در این زمینه ندارد اگر هزینه ای هم کرده باشد به صورت موردی و تصادفی اعلام می کند؛ یعنی گزارش دولت حاوی یک برنامه مشخصی نیست که کارشناس و تحلیل گر اقتصادی بتواند بررسی و در نهایت قضاوت کند که چند درصد از این بودجه را بابت چه چیزی و در چه زمانی و چگونه هزینه کرده و چه کالاهایی با آن تامین شده است.

چوب حراج دولت به 18 میلیارد دلار سرمایه کشور به بهانه تنظیم بازار

شیخی یادآوری کرد: سال گذشته مسئولان 18 میلیارد دلار از سرمایه این کشور را چوب حراج زدند و عده ای صفر کیلومتر را میلیاردر کردند. یکی از اهداف این بی برنامگی این است که کارشناسان نتوانند تحلیل درستی از وضع موجود داشته باشند و در تحلیلشان دچار اشتباه شوند و برای همین هم قضاوت امثال بنده مخدوش است.

دولت از احیای کوپن خجالت می‌کشد

وی خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه مسئولان توانایی برنامه ریزی برای توزیع کالای اساسی را ندارند و نظام توزیع را اصلاح نکردند، شاید کار به جایی برسد که مجددا مجبور به صدور کوپن برای کالا های اساسی شوند ، ولی به نظر می رسد خجالت بکشند که این شیوه را دوباره به اقتصادکشور بازگردانند بنابراین همچنان با بی برنامگی این موضوع پیش خواهد رفت.

این کارشناس اقتصادی اذعان کرد: به علت اینکه دولت برنامه مشخص و تنظیم شده‌ای برای فعالیت‌های خود ندارد، لذا معیار و سنجشی برای ارزیابی عملکرد آن نمی توان ارائه کرد و این از ثمرات بی برنامگی این دولت است.

تورم افسارگسیخته ناشی از بار روانی بود نه تحریم‌ها

شیخی بیان کرد: رئیس جمهور به جای اینکه از مردم به خاطر نابه سامانی ها عذرخواهی کند آن را حاشا و شروع به فرافکنی می‌کند؛ از طرف دیگر تقصیرها را به گردن آمریکا می اندازد. در صورتی که تحریم های آمریکا هیچ تاثیری روی این گرانی ها نداشته و فقط اثر روانی بر بازار دارد که اگر پاد زهر این اثر روانی را در بازار می ریختند دیگر تاثیری نداشت.

وی تاکید کرد: اگر دولت برنامه ای برای اصلاح نظام توزیع و تنظیم بازار داشت و آن را اجرا می کرد، هرگز گرانی در اقتصاد اتفاق نمی افتد؛ چرا که تورم یک پدیده ای رفتاری است و رفتارها انعکاسی از بی برنامگی و بد رفتاری خود دولت است.

این کارشناس مسائل اقتصادی توضیح داد: اقدامات آمریکا تاثیر مستقیمی روی اقتصاد ایران ندارد، اگر جلوی ورود دلار را به اقتصاد کشور گرفته ولی جلوی خرج کرد ریال را که نگرفته است و کار دولت هم این است که به ازای دلار ذخیره شده در حساب بانک مرکزی معادل ریالی آن را در اقتصاد کشور تزریق کند.

مجلس از دولت پاسخگویی نمی‌خواهد

شیخی با اشاره به کم کاری مجلس فعلی اظهارداشت: نه این مجلس پاسخگو است و نه دولت فعلی و جالب اینکه این مجلس که خود پاسخگو نیست از دولت هم مطالبه پاسخگویی دارد و جالب تر اینکه رئیس مجلس دولت را تقبیح کرد که چرا وزرا گزارشی از نحوه عملکرد خود درباره شیوه تخصیص این  14 میلیارد دلار به کمیسیون های مربوطه نمی دهند.

وی در ادامه افزود: با وجود اینکه دو سوم نماینده های مجلس فعلی هم حزبی های دولت هستند ولی رفتارهای دولت در عدم ارائه گزارش عملکرد نشان از بی اعتنایی به مجلس است.

این کارشناس مسائل اقتصادی گفت: این دولت توانایی اداره اقتصادکشور را ندارد و اگر با مردم صداقت داشت باید تا الان استعفا می‌داد، این همه گرانی که در مسکن وجود دارد تقصیر وزیر سابق مسکن است که ساخت و عرضه مسکن را در اقتصاد متوقف کرد و گرانی خودرو تقصیر وزیرسابق صنایع است؛ قوه قضاییه باید این وزرا را محاکمه کند. تمام گرانی ها زیرسر این وزرا است.

با ایجاد شبکه توزیع تخصصی نیاز به کوپن هم برطرف می‌شود

شیخی تاکید کرد: باید شبکه توزیع تخصصی شود، نیازی به ایجاد سازوکار جدید نیست و حتی نیازی به بازگشت کوپن هم نیست؛ اگر شبکه توزیع تخصصی شود متناسب با یک برنامه جامع تنظیم بازار که دولت اتخاذ می کند کالاها با قیمت معین و تحت نظارت توزیع می شوند و بازار اشباع می شود و هیچ گرانی هم بوجود نمی آید؛ مانند شبکه توزیع نان که هیچ گرانی در بازار نان وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: از سال1354 تاکنون نان با نرخ دولتی، مرتب و بدون کم وکاستی توزیع می شود و دلیل آن یک شبکه منظم توزیع است، باید برای کالاهای اساسی هم یک شبکه تخصصی ایجاد شود وقتی بازار اشباع شود هیچ گرانی و کمبودی بوجود نمی آید.

این کارشناس اقتصاد در پایان تصریح کرد: افزایش قیمت کالاهای اساسی به علت بی برنامگی دولت و عدم فهم ضرورت‌های اقتصاد و اولویت بندی است؛ امید بستن این دولت بی تدبیر و نامید به سفره آمریکا و اروپا و تلاش برای جلب رضایت آنها باعث بروز چنین مشکلات اقتصادی در کشور شده است.

انتهای پیام/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.