1393-06-25 06:20
976
0
2887

پس از ساعت ها تلاش آتش در جزیره آشوراده مهار شد

آتش سوزی جزیره آشوراده پس از ساعت ها تلاش نیروهای امدادی و مردم مهار شد و اکنون شرایط در منطقه تحت کنتل است.

به گزارش گلستان ما ، جانشین ستاد مدیریت بحران استان گلستان افزود: آتش سوزی این جزیره شب گذشته آغاز شد و با تلاش مردمی و نیروهای اطفاء حریق این آتش سوزی در کوتاه ترین زمان ممکن خاموش شد.

رضا مروتی وسعت آتش سوزی در جزیره آشوراده را بین 6 تا 10 کیلومتر برآورد کرد: برای شتاب بخشی در مهار آتش بالگرد نیز به منطقه اعزام و اطفاء حریق به طور کامل انجام شد.

معاون امور عمرانی استاندار گلستان گفت: اعزام بالگرد به منطقه به دلیل حجم زیاد آتش سوزی نبوده بلکه برای شتاب در انجام عملیات اطفاء حریق صورت گرفت.

وی علت آتش سوزی در جزیزه آشوراده را ناشی از سهل انگاری برخی از عوامل انسانی بهره بردار از این منطقه دانست و اظهار کرد: به دلیل خشکسالی و خشک شدن بخشی از نیزارها و گرمای شدید چند روز اخیر سبب آتش سوزی بر اثر اشتباه انسانی شد.

مروتی افزود: آتش سوزی در جزیره آشوراده که بر اثر سهل انگاری رخ داده مشکل خاصی را ایجاد نکرد و در حد یک حادثه کوچک در کمترین زمان ممکن مدیریت شد.

معاون عمرانی استانداری گلستان اظهار کرد: برخی بزرگنمایی ها و حاشیه سازی های غیر واقعی در مورد آتش سوزی در استان گلستان موجب شده تا حساسیت ها نسبت به آتش سوزی در این استان افزایش یابد.

وی با یادآوری این که در زمان افزایش دمای هوا احتمال آتش سوزی در منابع طبیعی و مراتع تمام استان های کشور و جهان وجود دارد، گفت: کار حفاظت از اراضی منابع طبیعی گلستان طبق روال گذشته در دست انجام است.

معاون استاندار گلستان اضافه کرد: آتش سوزی در جزیره آشوراده وسعت زیادی نداشت و در این بخش نیز مانند گذشته بدون شناخت موقعیت بحران از سوی برخی مدیران، وضعیت بحرانی اعلام شده بود که واقعیت بیرونی نداشت و این کارها باید مدیریت شود.

جزیره آشوراده که بامداد امروز دچار آتش سوزی شد در مرکز شبه جزیره میانکاله و در حاشیه ساحل بندر ترکمن از شمال به دریای خزر، از شرق به تنگه ای باریک موسوم به ' چپق اوغلی ' و از غرب به کانال طبیعی خزینی و از جنوب به خلیج گرگان منتهی می شود.

در برخی منابع تاریخی از این منطقه به عنوان مجمع الجزایر آشوراده متشکل از سه جزیره یاد شده است؛ گفته می شود با بالا آمدن سطح آب دریای خزر دو جزیره کوچک انتهای آشوراده در آب فرو رفتند و اینک تنها یک جزیره از آن باقی مانده است.

جزیره آشوراده با آب و هوای معتدل در غرب بندرترکمن قرار دارد و تا سال ها قبل با امکاناتی چون پاسگاه ژاندارمری، شرکت تعاونی روستایی، مدرسه راهنمایی، مغازه، مسجد و حسینیه بیش از هزار نفر سکنه داشت که به مشاغل دامداری، کارگری، پیشه وری و ماهیگیری مشغول بودند، اما با وقوع سیل در سال 1372 این جزیره خالی از سکنه شد.

پوشش گیاهی جزیره بوته های تمشک، نوعی خار خودرو و درخت انارترش است و حیواناتی همچون شغال، روباه، خرگوش، قرقاول، کبک و پرندگان دریایی در جزیره دیده می شود و ماهی گیری نیز در سواحل آن رایج است.

در زمان حاضر بیشترین کاربری آشوراده گردشگری است و روزانه گردشگران زیادی به وسیله قایق از آن دیدن می کنند. / ایرنا

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.