1395-03-06 07:24
3114
0
32587
سرهنگ رجبلی طی گفتگویی عنوان کرد:

خود پرداز گزینه اصلی اعمال مجرمانه کلاهبرداران / کاربران فضای مجازی موارد مشکوک را به پلیس فتا اطلاع رسانی کنند

رئیس پلیس فتای گلستان گفت : متاسفانه امروزه افراد کلاهبردار از دستگاه هاي خود پرداز به عنوان يکي از گزينه هاي اصلي خود براي انجام اعمال مجرمانه و کلاهبرداري از هموطنان استفاده مي کنند.

به گزارش گلستان ما ؛ حبیب‎الله رجبلی رئیس پلیس فتای گلستان طی گفتگویی پیرامون روشهای کلاهبرداری از طریق دستگاه های عابر بانک اظهارکرد :متاسفانه امروزه افراد کلاهبردار از دستگاه هاي خود پرداز به عنوان يکي از گزينه هاي اصلي خود براي انجام اعمال مجرمانه و کلاهبرداري از هموطنان استفاده مي کنند.اين افراد شياد با استفاده از چرب زباني، سخنان تحريک آميز و مهندسي اجتماعي افراد را فريب داده و به بهانه هاي مختلف آنان را پاي دستگاه خودپرداز کشانده و با ترفندهاي خاص خود اهداف شوم خود را عملي مي سازند.

نحوه ارتكاب جرم مجرمان از طریق دستگاه های عابر بانک چگونه است؟

- نصب قطعاتي کوچک در محل ورودي دستگاه خود پرداز به نام اسکيمر جهت کپي برداري از کارت هاي بانکي کاربران. 

- نصب قطعاتي سخت افزاري بر روي صفحه کليد دستگاه به نام کي لاگر يا نصب دوربيني کوچک بر روي دستگاه به منظور سرقت رمز عبور کاربران.

- تغيير رمز دوم قربانيان به روش هاي مختلف به منظور برداشت اينترنتي از حساب آنان با ترفند خاص .

چه توصيه هاي برای کاهش کلاهبرداري از طريق دستگاه  عابر بانك(ATM) دارید؟

- اگر قرار است وجهي را دريافت کنیم ارائه شماره کارت يا شماره حساب به فرد واريز کننده پول کفايت مي کند و ديگر نيازي به ارائه ديگر اطلاعات مهم نظير رمز اول و دوم، CVV2، تاريخ انقضاء و ... به فرد مذکور نیست زيرا اين اطلاعات مخصوص برداشت از حساب يا خريد اينترنتي است.

- جهت واريز وجه به حساب شما احتياجي به مراجعه به دستگاه ATM نيست. متاسفانه در مواردي به فرد مال باخته اعلام مي شود برنده قرعه کشي شده، وي را با بهانه هاي مختلف پاي دستگاه ATM کشانده و اهداف خود را عملي مي کنند.

- جهت اطمينان از واريز شدن وجه به حساب خود از گزينه نمايش يا چاپ موجودي استفاده شود و نيازي به ورود به بخش انتقال نيست. بنابراين اگر شخصي شما را ترغيب به وارد شدن به بخش انتقال کرد احتمالاً او کلاهبردار است. پس دقت داشته باشيد.

- از کارت بانکي خود جهت انجام مبادلات با حجم بالا استفاده نکنيد و از اتصال حساب هايي با گردش مالي بالا به کارت بانکي پرهيز کنيد.

000120.afi

- از در اختيار قرار دادن کارت عابر خود به افراد غير پرهيز شود و در صورت مفقودي کارت بانکي نسبت به اعلام به موقع و در کمترين زمان ممکن به بانک صادر کننده کارت اقدام گردد. مي توان از طريق اينترنت بانک يا تلفن بانک نيز اين کار را انجام داد تا از سوء استفاده هاي احتمالي پيشگيري صورت پذيرد. تقاضاي افراد غير جهت انجام امور بانکي توسط کارت عابر خود را رد کنيد.

- بهتر است هنگامي که جهت انجام امور بانکي جلوي دستگاه ATM قرار داريد به گونه اي بايستيد و يا دست خود را مانع قرار دهيد تا افراد پشت سر شما رمز وارده توسط شما را نبينند.

- از نگهداري رمز عبور به همراه کارت عابر خودداري کنید تا در صورت مفقودي  يا ربوده شدن کارت با حساب خالي خود مواجه نشويد.

حرف پاياني:

پلیس فتا در بحث پیشگیری توجه خاصی دارد به گونه ای که در کنار انتشار مقالات، گزارشات و هشدارها در سایت پلیس فتا، کارگاه های آموزشی نیز با هماهنگی وزارت آموزش و پرورش، دانشگاه ها و نهاد ها و ادارات  برای خانواده ها ، دانش آموزان ، دانشجویان و كاركنان برگزار کرده است تا تهدیدات این فضا را به آنها بشناساند.

پلیس فتا از کلیه کاربران می خواهد در صورت مواجه شدن با موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرسCyberpolice.ir  بخش مرکز فوریت های سایبری، لینک ثبت گزارشات مردمی اعلام نموده و يا  با شماره تماس  32428101  تماس حاصل نمايند.

انتهای پیام/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.