1396-05-08 15:32
1279
0
42093
به قلم دکتر علی خسروی؛

تحریم‌ها را به فرصت بدل کنیم

دولت باید در شعار تعادلِ خود بیشتر اصرار کرده و بسیج اجتماعی و سیاسی را به‌عنوان یک راهبرد و نه شعار دنبال کرده و از حاشیه‌سازی بپرهیزد.

به گزارش گلستان ما به نقل از نیلکوه، دکتر علی خسروی رییس سابق دانشگاه پیام نور گالیکش نوشت: یکی از سازوکارهای توسعه و پیشرفت، تعقل و رشنالیتی در عالم سیاست است. معمولاً در کشورهایی که مسیر دموکراسی را پیموده‌اند همواره از عقلانیت در محاسبات و بازی‌های سیاسی بهره گرفته و معادلات خود را به تعقل برای رسیدن به منافع ملی و تبدیل چالش‌ها و تحریم‌ها و تهدیدات به فرصت آن‌هم بی‌بدیل بدل می‌کنند.

در موضوع تحریم‌های اخیر سه کشور ایران، روسیه و کره شمالی توسط آمریکایی‌ها، آن‌هم تقریباً با اجماع تمامی گروه‌های فکری آمریکایی، این مسئله در رأس این تصمیم خودنمایی می‌کند که آمریکایی‌ها در مقابل با دشمنانشان با ایجاد همبستگی و بسیج سیاسی درسی به سیاستمداران می‌آموزند که در هنگام تصمیم بر اساس منافع ملی باید خورد و ریزهای اختلافات سیاسی را کنار گذاشت و اختلافات را کم کرد و از همه ظرفیت ملی برای ادامه کار کمک گرفت.

امروز روزی است که ما نیز باید از فرصت پیش‌آمده بیشترین استفاده را کرده و این تهدید را به فرصتی عالی تبدیل کنیم. باید نگاه به شرق را با تقویت پیمان شانگهای با محوریت مثلت روسیه- چین- ایران تقویت کرده و از شکاف آمریکا و قدرت‌های درجه‌یک اروپا که همواره با توسعه‌طلبی آمریکایی‌ها در باطن قضیه مخالف‌اند نیز بهره ببریم. اتحاد و همبستگی با دنیای اسلام نیز علی‌رغم توطئه آل سعود می‌تواند فرصتی باشد که این سیاست را تلطیف می‌کند.

در آستانه دولت جدید گروه‌های مختلف باید تحت هدایت رهبر معظم انقلاب مقتدرانه به سمت برنامه‌ریزی سریع با تصمیم منطقی، عاقلانه و به‌دوراز حاشیه‌ی دولت- مجلس و حمایت معنوی ملت گام بردارند. ارکان نظامی باید ترمیم‌شده و نگاه‌های پژوهشی به این سمت نیز هدایت‌شده و تقویت مادی و معنوی برای دفاع از مرزوبوم به‌عنوان تقابل با اندیشه تجاوزکارانه دشمنان مدنظر قرار گیرد.

حفظ وضع موجود امروز به صلاح ما نبوده و باید عکس‌العملی منطقی، متقابلانه اما صلح‌جویانه و در راستای منافع ملی که همان تقویت بنیه علمی و حرکت به سمت خوداتکایی در امنیت است اتخاذ کنیم. چالش‌های موجود ایران امروز مسائلی است که همواره ما را در تحریم‌ها تحت‌فشار قرار داده و مجبور می‌کند در مقابل دشمنان تساهل سیاسی خرج نشان دهیم.باید بدانیم همه دنیا آمریکایی‌ها نیستند و نگاه تقابل جویانه قدرت‌های جهانی حتی اروپایی در مقابل سیاست‌های تک‌روی آمریکایی وجود دارد. مهم از دست ندادن روابط بین‌الملل و پویایی در عرصه سیاست خارجی است.

تصمیم ما در قضیه برجام در تصمیم خردمندانه امروز کمکمان خواهد کرد. زیرا دنیا به این حقیقت رسیده است که آمریکایی‌ها زورگو، تک‌رو و دارای سیاست خارج از اصول روابط بین‌الملل هستند. باید از تصمیمات و تصمیم گیران دیروز چون با نیت پاک و برای حصول منافع ملی بوده است حمایت کنیم و عدم حصول به نتیجه را به‌حساب بدعهدی‌های آمریکایی بگذاریم. از دلسوزی دیگران و مخالفان سیاسی کمال بهره را برده و همه را به همکاری دلسوزانه دعوت کنیم و نهایتاً کلام خردمندانه رهبری را در اندیشه‌ها و راهبردهای بعدی مدنظر قرار داده و گام بعدی را با تبدیل چالش به فرصت برداریم.

ایران امروز در قضایای آب و بهره‌برداری از نظام آبی و سیستم معیوب و سنتی کشاورزی، دارویی و بهداشتی، برق، صنایع سنگین و مادر و ماشین‌آلات سنگین و توسعه میادین نفتی و گازی، و ناوگان‌های حمل‌ونقل خصوصاً هوایی و ترمیم آنچه در رابطه با این بدعهدی ازدست‌داده‌ایم و قضایای هسته‌ای هنوز با چالش و بحران روبرو است. برای حفظ وضع موجود و موازنه نظامی در مقابل بد خواهان نیاز به تقویت بنیه دفاعی کشور همواره جزء ضرورت‌های نظام خواهد بود.

ورود روسیه به لیست تحریم می‌تواند ما را در این مسیر بیشتر به مقصودمان برساند، زیرا دنیا دیگر بسان قبل در تحریم‌ها ورود نخواهد کرد. همگرایی شرق- شرق با نگاهی به اتحادیه اروپایی متمایل به مخالفت با تحریم می‌تواند آمریکایی‌ها را از تصمیم خود پشیمان کند.

سخن آخر اینکه ملت ایران نه آمریکایی است و نه طرفدار سیاست‌های تجاوزکارانه آمریکایی‌ها و ما باید این مسئله را مدنظر قرار دهیم که همه دنیا یک‌چیز را اساس و سرلوحه سیاست‌های خود قرار می‌دهند و آن “منافع ملی” است. که متأسفانه امروز تحت عناوین مختلفِ نقد و غیره به فراموشی سپرده‌شده است.

دولت باید در شعار تعادلِ خود بیشتر اصرار کرده و بسیج اجتماعی و سیاسی را به‌عنوان یک راهبرد و نه شعار دنبال کرده و از حاشیه‌سازی بپرهیزد. تندروهای دو جناح سیاسی نیز بدانند امروز اگر به دنبال سربلندی ایران هستند بهترین گزینه همراهی با منافع ملی است. تندروها از دو جناح همواره دو گروه‌اند یا اساساً موافق نظام نیستند که همیشه در ساز مخالف می‌زنند، چون اساساً منافع آن‌ها در آب گل‌آلود است و یا هواخواه نظام هستند که باید عاقلانه و با پشتیبانی از همه ارکان و تصمیم سازان و تصمیمات نظام و حمایت از راه پیش رو رسالت حقیقی خود را نشان دهند.

انتهاي پيام/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.