1394-10-26 07:46
1489
0
26136
بررسی عواقب میزنشینی؛

مرگ خاموش در کمین کارمندان گلستانی

خبر تلخ اما کوتاه بود، یک کارمند جوان دیگر گلستانی در گذشت، دلیل اصلی مرگ، سکته و ایست قبلی است، موضوعی که بیان‌‌کننده تهدیدی است که تمامی پشت میزنشین‌های گلستانی را تهدید می‌کند.

به گزارش گلستان ما به نقل از فارس، «بهرام نیازی»، کارمند با سابقه استانداری گلستان، سن چندان بالایی نداشت، اما مشکلات در این زمانه سن و سال نمی‌شناسد و دو فرزند کوچک او باید داغ بی‌پدری را تحمل کنند، دردی که تلخ، اما واقعی است و پیش روی آنان قرار دارد.

درگذشت این کارمند و دو کارمند دیگری که در سال جاری از مجموعه استانداری گلستان به رحمت خدا رفته‌اند، هشداری روشن به سرنوشت دیگر کارکنانی است که هنوز خطر بیماری‌های قلبی و عروقی و عواقب میزنشینی را جدی نگرفته‌اند.

*توجه به بودجه ورزشی برای کارکنان دولت

باید پذیرفت، این موضوع تنها مرتبط به کارکنان اداری استانداری گلستان نیست، بلکه کارکنان تعدادی دیگر از دستگاه‌ها هم در سال گذشته و امسال طعم تلخ مرگ را چشیده‌اند و همین موضوع ایجاب می‌کند که باید برای سلامتی آنان فکری عاجل تدبیر کرد.

شاید مهم‌ترین نقشی که دراین حوزه قابل توجه است بودجه‌ای است که تحت عنوان ورزش کارکنان باید به این قشر اختصاص یابد و البته به جز بخش ناچیزی از این بودجه، کسی پیگیر این اعتبار و هزینه‌کردن آن در ادارات نیست و شاید هم برای مسئولان گلستانی این موضوع یک موضوع جانبی است و اصلا اهمیتی ندارد.

جدا از این موضوع، دستگاه متولی ورزش دراین استان شمالی به جز مواردی معدود، نسبت به ورزش کارکنان و اختصاص امکانات سخت‌افزاری برای ادارات استان چندان توجهی ندارد و حتی امکاناتی را تحت عنوان ورزش همگانی به دستگاه‌های اجرایی به عنوان راهبران اجرایی استان اختصاص نمی‌دهد.

چه می‌شد که این دستگاه عریض و طویل متولی ورزش، در اقدامی مناسب، برنامه‌ای قابل تحقق برای ترویج فرهنگ ورزش در میان کارکنان دستگاه‌های اجرایی ارائه می‌داد و با تجهیز بخشی از دستگاه‌های اجرایی به میز پینگ‌پنگ یا دیگر امکاناتی که بیشترین تحرک را در میان کارکنان داشت اما کمترین فضا را اشغال می‌کرد، نخستین گام عملی برای ورزش همگانی را در استان برمی‌داشت.

چگونه این دستگاه مدعی تولیت ورزش در این استان است، اما برای جامعه بزرگ کارکنان دستگاه‌های اجرایی هیچ برنامه خاصی ندارد و احتمالا مدعی می‌شود که ما وظیفه‌ای در این بخش نداریم، در حالی که سلامت همگانی و نشر و ترویج آن از مهم‌ترین وظایف این نهاد دولتی است.

*فقدان نقش‌آفرینی اداره‌کل ورزش و جوانان گلستان در سلامتی کارکنان دولت

این یک واقعیت عینی است، که سلامتی جامعه کارمندان این استان نه تنها بر دوش خودشان، بلکه بر عهده دستگاه‌هایی است که به طور میانگین یک کارمند، یک سوم زمان را در آن سپری می‌کند و این که یک دستگاه نسبت به این بخش بی‌تفاوت باشد، اصلا پذیرفتنی نیست.

دستگاه‌های اجرایی استان علاوه بر تعامل برای برخورداری از امکانات تربیت‌بدنی استان و شهرستان‌ها باید ضمن برنامه‌ریزی برنامه‌های ورزشی و ترویج فرهنگ ورزش، به عنوان عامل تامین‌کننده سلامتی کارکنان، برنامه‌هایی تدارک ببینند که با دسترسی آسان کارکنان به امکانات ورزشی، مسیر را برای سلامتی آنان بیش از پیش مهیا سازد.

برگزاری مسابقات ورزشی تحت عنوان کارکنان دولت می‌‌تواند، جدا از رقابت‌های جالب و خاص، ضمن تزریق نشاط و سرگرمی در بین کارکنان، آنان را به زندگی بهتر امیدوار و رخوت جسمانی و روحی را از آنان بزداید.

یک پزشک متخصص گلستانی در زمینه پشت میزنشینی و مشکلات ناشی از آن در ادارات استان گفت: از آنجا که افراد پشت‌ میزنشین زمان‌های طولانی روی صندلی می‌نشینند، به شدت در معرض آسیب‌های ستون فقرات، کمر و گردن قرار می‌گیرند که ناشی از نشستن‌های نامناسب و غیراصولی ایجاد می‌شود.

*لزوم نرمش‌ و راه رفتن بین یک تا دو ساعت کاری  

محمدجواد مقسمی در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار فارس در گرگان اظهار کرد: چنان‌چه در طول یک روز کارمندی بیش از شش تا هفت ساعت برای انجام کار مجبور به نشستن پشت میز باشد، بدون تردید سلامتش در خطر است و ریسک ابتلا به بیماری‌های مختلف را در خود افزایش داده است.

وی خاطرنشان کرد: کاهش متابولیسم «سوخت و ساز» بدن، موجب افزایش وزن و چاقی است، چون این قشر به دلیل فقدان فعالیت بدنی کالری نمی‌سوزانند و بر چربی‌های اشباع شده بدن‌شان اضافه می‌شود.

مقسمی یادآور شد: بیمارهای قلبی و عروقی، تحلیل ستون فقرات، فشار غیر متعارف بر استخوان‌های گردن، کمر، لگن و بسیاری دیگر از ناهنجاری‌های اسکلتی، غضروفی و عضلانی هم از دیگر عوارض پشت‌ میزنشینی‌های طولانی‌ مدت است.

وی ادامه داد: برای مقابله با این شرایط باید توصیه‌هایی به کار بست، این که در بین یک یا دو ساعت کاری، فرد پشت میزنشین از آن جدا شود و به مدت 10 دقیقه نرمش‌های ورزشی و کششی انجام دهد.

مسئول سابق فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی گلستان‌ تصریح کرد: هنگام کار با کامپیوتر، باید سر و گردن خود را به طور مستقیم رو به روی مانیتور قرار دهید چرا که در غیر این صورت و با خم نگه داشتن سر و گردن‌تان به مدت طولانی، دچار گردن درد خواهید شد.

مقسمی متذکر شد: برای پیش‌گیری از گردن درد، بهتر است هر چند دقیقه یک بار، چند ثانیه ورزش‌های مناسب گردن انجام داده و این بخش از بدن به جهت‌های مختلف چرخانده شود.

وی با اشاره به بیماری‌های قلبی و عروقی به عنوان دیگر نتایج پشت میزنشینی و عدم تحرک کافی کارکنان دولت، اذعان کرد: استرس‌ شغلی سلامت فیزیکی، روحی فرد را با خطر جدی مواجه و مشکلاتی را در حین کار و در بین خانواده ایجاد می‌کند.

*بیماری‌های قلبی و عروقی در انتظار کارکنان فضای‌های پراسترس اداری

مقسمی اضافه کرد: تغییر نوع سبک زندگی، انعطاف‌پذیری کافی، اعمال سیاست‌های تشویقی از سوی مدیر سازمان و حمایت‌های لازم می‌تواند به کاهش استرس کاری منجر شود.

وی با اشاره به اینکه نگرش مثبت به زندگی و ایجاد تعادل لازم بین کار و زندگی تصریح کرد: فرد با مدیریت صحیح افکار نقش مهمی در دستیابی به برقراری ایجاد تعادل بین زندگی و فعالیت شغلی خود دارد و در این میان سازمان‌ها با ارائه برنامه‌های توانمندسازی در این مسیر نقش اثرگذاری از خود به جا می‌گذارند.

این پزشک گلستانی با تاکید بر لزوم بررسی سلامتی کارمندان در هر شش ماه یک‌بار افزود: با بررسی شرایط جسمی کارکنان می‌توان توصیه‌های پزشکی لازم را انجام داد و آنان را در مسیر نگهداری درست از جسم و روان‌شان قرار داد.

مقسمی یادآور شد: بی‌توجهی به موضوع سلامتی کارکنان، به عنوان یک اپیدمی می‌تواند تبعات ناخوش‌آیندی را برای این قشر ترسیم کند که با پیش‌بینی یک بخش ورزشی در ادارات و برگزاری برنامه‌های ورزش همگانی می‌توان این مشکل را تا حدودی مرتفع کرد.

*خطرات پشت میزنشینی مدیر و کارمند نمی‌شناسد

با توجه به مشکلاتی که بیان شد و حوادث تلخی که ریشه در فضای نامناسب کاری دارد، مسئولان اداری و اجرایی گلستان باید این موضوع را به عنوان یک اولویت در دستور کار خود قرار دهند و بدون هیچ‌گونه تاملی ضمن اهمیت دادن به موضوع ورزش همگانی در ترویج آن در فضای اداری بکوشند، چرا که پشت میزنشینی همه کارکنان و مدیران استان را تهدید می‌کند و با کسی هم شوخی ندارد.

انتهای پیام/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.