برای زنده نگه داشتن فرهنگ ناب عاشورا و تبیین فلسفه نگریستن و گریستن در این رویداد، از اندیشه و قلم، یاری طلبیدم تا بر اساس رسالتی که بر دوش هست در روشنگری این مهم، ادای دینی نمایم.
به گزارش گلستان ما، محمدرضا بهرامی نویسنده و پژوهشگر گلستانی طی یادداشتی مینویسد: برای زنده نگه داشتن فرهنگ ناب عاشورا و تبیین فلسفه نگریستن و گریستن در این رویداد، از اندیشه و قلم، یاری طلبیدم تا بر اساس رسالتی که بر دوش هست در روشنگری این مهم، ادای دینی نمایم.
عاشورا را بایست در تمام ابعاد آن تدوین و عمل کرد؛ در عاشورا، اول نماز حسین است و بعد عزای حسین. اول شعور حسین است و بعد شور حسین. اول بالیدن است و بعد نالیدن، اول نگریستن و زیستن است و بعد گریستن.
برخلاف برخی كه تنها گريستن عاشورا را تبليغ می كنند، بایست گفت عاشورا هم گريستن است و هم نگريستن؛ اگر برخی به گريه و ماتم در عزاداريها بسنده می كنند و برخی ديگر خواستار معارف هستند هر دو تفكر اشتباه است؛ چرا كه اين دو بايد باهم باشد و اين دو با هم بوده كه مکتب عاشورا را تا كنون زنده نگه داشته و نگه خواهد داشت.
همه اهل بيت(ع)، عاشورا را با معجونی از شور و شعور برای ما به يادگار گذاشته اند؛ چرا كه آنها هم مجلس روضه می گرفتند و اشك می ريختن و هم معرفت افزایی و اين دو را با هم داشتند.
شعاع ژرف و جهانگیر عاشورا را با صرفا گریستن برعطشان و مظلوم بودن و نیز تلقی های شخصی، سلیقه ای و جناحی محدود و محصور نگردانیم.
خلاصه کردن حماسه عاشورا در گریستن بر «عطش» و چشم بستن بر پیامهای انسانساز و زیباییهای متعالی و شگفت این نهضت بزرگ، ستمی بزرگ بر خاندان رسالت است. مگر روایت حضرت زینب(س) از صحنه کربلا را نشنیدهایم که فرمود: «ما رایت الا جمیلا».
در شرایط بحرانی کرونایی یکی از بهترین راهبردها در تفهیم این رابطه، بهرهگیری از ظرفیتهای فضای مجازی و رسانه و نیز منبر علما و صاحباننظر که ارجح هستند، می باشد که می توان به صورت پخش آنلاین و اینترنتی و یا مراسم در فضای باز در قالب های کوچک تر و فاصله گذاری بیشتر داشت و بعبارتی نفس عزاداری را رعایت و الگوساز کرد.
انتهای پیام/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد