1403-09-19 12:54
141
0
92426
جولان سگ‌های ولگرد تمامی ندارد؛

تلاش شهرداری گرگان برای پاک‌سازی سگ‌های ولگرد

در سال‌های اخیر اقدامات خوبی برای جمع‌آوری سگ‌های ولگرد صورت‌گرفته اما رهاسازی سگ‌ها در حاشیه شهر و زادوولد آن‌ها باعث شده که این کار فرسایشی باشد.

به گزارش خبرنگار سرویس اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما»؛ پارس سگ در کوچه‌های خلوت آن هم در صبح زود که در خیابان ترددی وجود ندارد ممکن است برای شما هم پیش‌آمده باشد، حالت تهاجمی سگ در برابر یک مرد بالغ هم رعب‌آور و وحشتناک است چه برسد به اینکه کودک یا بانوانی گرفتار این وضعیت در شهر گرگان شوند، گاهی اقدام نامتعارف مثل حمله به سگ و یا فرار نیز باعث جراحت شهروندان شده است.

این مسئله باعث شده در سنوات اخیر موضوع رسیدگی به سگ‌های بلاصاحب که گاهی خیابان‌های سطح شهر به‌ویژه محلات حاشیه‌ای جولانگاه آنان شده موردتوجه مسئولان شهری و حتی دستگاه قضایی قرار گیرد.

گرچه اقدامات خوبی هم صورت‌گرفته اما زادآوری این سگ‌ها از یک سو و از طرفی رهاسازی آنان توسط صاحبان‌شان در حاشیه شهرها باعث شده این معضل کم‌وبیش تداوم یابد.

موسی‌الرضا صفری، معاون محیط‌زیست و خدمات شهری شهرداری گرگان گفت: با توجه‌ به تقاضای مردمی مبنی بر جمع‌آوری سگ‌های بلاصاحب در سطح شهر که منجر به رعب و وحشت می‌شود حوزه معاون محیط‌زیست و خدمات شهری به‌صورت ویژه این موضوع را در دستور کار قرار داده است.

صفری بیان کرد: هر روز مأموران خدمات شهری در سطح محلات به‌ویژه در محلاتی که دامداری زیادی دارد حضور می‌یابند و تعداد زیادی از سگ‌های بلاصاحب در این یک هفته جمع‌آوری شده است و امیدواریم بتوانیم رضایتمندی شهروندان را جمع کنیم.

وی خاطرنشان کرد: دیگر مثل گذشته سگ‌ها در سطح شهر به‌وضوح دیده نمی‌شود؛ اما در حاشیه شهر مشکلاتی داریم و باید تلاش کنیم با همکاری مردم نسبت به جمع‌آوری این سگ‌ها اقدام شود.

معاون محیط‌ زیست و خدمات شهری شهرداری گرگان ابراز داشت: متأسفانه سگ‌ها از جاهای مختلف و شهر و روستاهای هم‌جوار به حاشیه شهر آورده می‌شود و امیدواریم شهرهای دیگر نیز نسبت به ایجاد پناهگاه اقدام کنند تا بتوانیم این اقدام را به‌صورت کلی حل شود.

اویس رحیمی، کارشناس بهداشت عمومی مرکز بهداشت شهرستان گرگان که در بخش بیماری‌های مشترک انسان و دام، بیماری‌های منتقله از آب و غذا و آنفولانزا فعالیت دارد در این زمینه با اشاره به اقدامات صورت‌گرفته در خصوص هاری اظهار کرد: در بخش مبارزه با بیماری‌ها دو مرکز پیشگیری و درمان بیماری هاری در شهر گرگان و جلین فعالیت می‌کنند.

کارشناس بهداشت عمومی بیان کرد: اگر مورد حمله سگ قرار گرفتیم باید مراقب علائم هشداردهنده سگ باشیم غریدن، خرخرکردن و نشان‌دادن دندان بیانگر آن است که سگ می‌خواهد به شما حمله کند، سگ عصبانی سفیدی چشمانش را نشان می‌دهد که شاید در حالت عادی کمتر دیده می‌شود وقتی نوک گوش‌ها به سمت عقب و در امتداد سرش قرار می‌گیرد نشان از تهاجم سگ دارد.

رحیمی با بیان اینکه اگر گوش‌های سگ شل و آویزان باشد نشان از این دارد که سگ در وضعیت ریلکس است، ابراز داشت: اما اگر سگ به سمت شما بیاید درحالی‌که ریلکس است و بخش میانی بدنش انحنا و شیب دارد احتمال قصد حمله به شما را ندارد؛ ولی اگر بدنش سفت، صاف و کشیده است و سر و شانه و ران‌ها در یک ردیف قرار گرفته نشان از تهاجم سگ دارد.

وی افزود: راه‌رفتن یورتمه‌ای نشان از آن دارد که سگ به دنبال بازی و بررسی شما است؛ ولی اگر به‌ سرعت به سمت شما می‌آید قصد حمله به شما را دارد و بیشتر حمله سگ‌ها به انسان به دلیل بستن و یا محدودکردن کافی سگ و عدم تعلیم نامناسب یا آزار آن‌ها رقم می‌خورد.

کارشناس بهداشت عمومی بیان کرد: هرگز سگی که در حال غذاخوردن و یا توله همراه دارد را ترغیب نکنید؛ چون در این شرایط سگ حس خطر می‌کند و به شما حمله خواهد کرد و هیچ‌وقت به سگ نخندید چرا که تصور می‌کند که شما قصد حمله به آن را دارید و دیدن دندان‌ها برای سگ بیانگر نشان تهاجمی شما است و ممکن است که به شما حمله کند.

رحیمی بیان کرد: سگ‌هایی که برای مدت زیادی بسته‌ شدند بیشتر از سگ‌هایی که رها هستند حس تهاجمی دارند، به چشم سگ وقتی خیز برداشتند نگاه نکنید و به کودکان خود نیز بیاموزید که در چنین شرایطی به چشم سگ نگاه نکنند از سگ‌ها فرار نکنند و جلوی آن ندوند و مثل درخت ثابت قرار گیرد.

وی افزود: اگر سوار دوچرخه هستیم آن را بین خود و سگ حائل کنید اگر در حین دوچرخه‌سواری، سگ پارس نکرده و به شما حمله‌ور شد دوچرخه را بین خود و سگ حائل کنید و به سگ ضربه بزنید و دوچرخه را هیچگاه رها نکنید؛ چون ممکن است جان باارزش شما به خطر بیفتد.

کارشناس بهداشت عمومی یادآور شد: آموزش عموم مردم و دانش‌آموزان و دامداران و غیره در خصوص خطرات نگهداری سگ‌های تزیینی و احتمال ابتلا به بیماری‌هایی همچون هاری، کسیت هیداتیک و سالک و بیماری‌های پوستی از طریق آموزش چهره‌به‌چهره و فردبه‌فرد یا گروهی و در کانال‌های فضای مجازی بهترین روش جلوگیری از گسترش سگ‌های بلاصاحب است که برعهده خدمات شهری شهرداری‌ها می‌تواند باشد.

رحیمی بیان کرد: جمع‌آوری سگ‌ها به‌صورت زنده‌گیری و قراردادن آن‌ها در پناهگاه امن و عقیم‌سازی آن‌ها برایجلوگیری از زاد ولد آن‌ها به پیشگیری از انتشار بیماری‌ها مشترک بین انسان و سگ کمک می‌کند.

انتهای خبر/
 

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.