مدرس سواد رسانه گفت: در راستای تحکیم جوانان به مسائل دینی ضروری است که به زوایای گوناگون زندگانی امام جواد (ع) بپردازیم.
مجتبی لشکربلوکی در گفتگو با خبرنگار سرویس اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما» با اشاره به اهمیت شناخت این امام همام، ابعاد مختلف حیات ایشان را مورد بررسی قرارداد و گفت: در راستای تحکیم جوانان به مسائل دینی ضروری است به ابعاد زندگی ائمه اطهار بهویژه امام جوان (ع) بپردازیم.
مدرس حوزه سواد رسانه با اشاره به ولادت امام جواد (ع) در سال ۱۹۵ هجری قمری در مدینه و دوران کوتاه اما پربار امامت ایشان، اظهار کرد: امام جواد (ع) در سن هشتسالگی به مقام امامت رسیدند و این در حالی بود که برخی از شیعیان در خصوص امامت ایشان در این سنوسال تردید داشتند.
لشکربلوکی بیان کرد: اما امام (ع) با استناد به نبوت حضرت عیسی (ع) در گهواره و جانشینی حضرت سلیمان (ع) در کودکی، بهخوبی این موضوع را تبیین کرد و با حضور در مناظرات و پاسخگویی به سؤالات و شبهات، امامت خود را به اثبات رساندند.
وی افزود: او در ادامه به مناظره امام با عموی خود، عبدالله بن موسی، و همچنین مناظره با یحیی بن اکثم و قاضیالقضات معتصم در مورد قطع دست دزد اشاره کرد و این مناظرات را نمونهای از علم و درایت امام در دوران کودکی دانست.
این مدرس حوزه سواد رسانه در ادامه به حرکات روشنگری و بصیرتی امام جواد (ع) اشاره کرد و گفت: امام (ع) در دوران امامت خود با فرقههای منحرفی همچون اهل حدیث، واقفیه، زیدیه و غلات بهشدت مقابله کردند.
لشکربلوکی یادآور شد: اهل حدیث که خدا را جسم میپنداشتند، واقفیه که پس از شهادت امام کاظم (ع) بر امامت ایشان توقف کردند، زیدیه که قائل به امامت زید بودند و غلات که به نام امامان (ع) روایاتی را جعل میکردند، همگی مورد نقد و مبارزه امام جواد (ع) قرار گرفتند." لشکربلوکی این مبارزات را در راستای حفظ اسلام ناب محمدی (ص) و جلوگیری از انحراف شیعیان دانست.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به شبکه ارتباطی وکالت در دوران امام جواد (ع) اشاره کرد و گفت: امام (ع) باوجود تمام محدودیتهایی که از سوی حکومت عباسی بر ایشان تحمیل شده بود، از طریق نصب وکلا و نمایندگان در شهرهای مختلف، ارتباط خود را با شیعیان حفظ میکردند.
مدرس حوزه سواد رسانه یادآور شد: ایشان در شهرهایی مانند اهواز، همدان، سیستان، ری، بصره، بغداد، کوفه و قم، کارگزارانی را منصوب کرده بودند که با فعالیت گسترده خود، از تجزیه نیروهای شیعه جلوگیری میکردند، این امام همام به هواداران خود اجازه میدادند که به درون دستگاه حکومت نفوذ کرده و مناصب حساس را در دست بگیرند تا از این طریق بتوانند به شیعیان کمک کنند.
این کارشناس سواد رسانه در ادامه به جود و سخاوت امام جواد (ع) اشاره کرد و گفت: امام محمدتقی (ع) به دلیل دست بخشنده و جود و کرم فراوان، به «جواد» مشهور بودند. ایشان اهل تشریفات و اشرافیگری نبودند و زندگی سادهای داشتند. غذای ایشان همانند فقیران جامعه بود و با دیگران همغذا میشدند.
لشکربلوکی در پایان سخنان خود به شهادت مظلومانه امام جواد (ع) اشاره کرد و گفت: متأسفانه معتصم عباسی که از نفوذ و محبوبیت امام (ع) در بین مردم و همچنین از کم علاقه شدن دختر خود، امالفضل، به امام (ع) آگاه بود، با همکاری برادر امالفضل و از راه حیله و نیرنگ، سمی را در انگور رازقی تزریق کرد و برای ام الفضل فرستاد تا او نیز آن را به امام (ع) بخوراند و امام (ع) پس از خوردن انگور مسموم، به شهادت رسیدند.
انتهای خبر/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد