مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: از ابتدای امسال تاکنون و با اجرای اقدام آبخیزداری، یک میلیون و ۴۷۵ هزار مترمکعب سیلاب در استان مدیریت شد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «گلستان ما»؛ حمید سلامتی در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: بیشترین مدیریت این حجم سیلاب ناشی از بارش باران در ۶ و هفتم فروردینماه سال جاری بود.
وی ادامه داد: سال قبل نیز ۲۰ میلیون و ۲۶۱ هزار و ۸۳۵ مترمکعب مدیریت سیلاب با انجام طرحهای آبخیزداری در مناطق اولویتدار استان صورت گرفت که نقش زیادی در پیشگیری از خسارت بارشها و کنترل و تزریق آب به سفرههای زیرزمینی منطقه داشت.
به گفته وی مدیریت سیلاب در این سطح به دنبال هفت مورد بارش بود که بیشترین بارش به ترتیب، در ۳۰ آبان با ۷ میلیون و ۱۲۸ هزار مترمکعب، ۱۱ اردیبهشت با ۴ میلیون و ۷۲۰ هزار و ۵۰۰ مترمکعب و ۱۶ دیماه با چهار میلیون و ۱۴۰ هزار و ۸۲۵ مترمکعب ثبت شده است.
به اعتقاد کارشناسان منابع طبیعی و آبخیزداری در گلستان، پروژههای تغذیه مصنوعی آبخوان، تغییر الگوهای مکانی و زمانی بارش و سیلاب ناشی از آن را تبدیل به فرصتی برای مدیریت سیلاب و تغذیه آبخوان در گلستان میکند که با افزایش سطح تراز آب زیرزمینی و تقویت آن، روند فزاینده فرونشست زمین کاهشیافته و از بروز خسارت به تأسیسات و زیرساختها جلوگیری خواهد شد.
گلستان با مساحت بیش از ۲ میلیون هکتار دارای اقلیم معتدل مدیترانهای و سطحی معادل یک میلیون و ۳۳۵ هزار هکتار عرصه منابع طبیعی مشتمل بر ۴۵۲ هزار هکتار جنگل، ۸۶۲ هزار هکتار مرتع و ۲۱ هزار هکتار زمین ساحلی است که حدود ۳۳۰ هزار هکتار از مراتع نوار مرزی این استان به دلیل خشکسالی سالهای اخیر، پایینبودن نزولات جوی و نزدیکی به بیابان قرهقوم ترکمنستان و ضعف پوشش گیاهی در معرض بیابانی شدن شدید قرار دارد.
گلستان از شمال با کشور ترکمنستان، از جنوب با سمنان، از شرق با خراسان شمالی و از غرب با مازندران همسایه است.
منبع: ایرنا
انتهای خبر/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد