هنوز به فصل تابستان نرسیدیم که خاموشیها به سراغ گلستانی آمده که کسب و کارهای خرد آن از قطعی برق کلافه شدند.
به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما» _ داود خاندوزی؛ قطعیهای مکرر برق، فراتر از خاموشی خانهها و مغازهها، اعتماد عمومی به وعدههای مسئولان را در گلستان به خاموشی کشانده است.
در حالی که اقتصاد گلستان با چالشهای متعددی دست و پنجه نرم میکند، این قطعیها نه تنها بار مضاعفی بر دوش کسبوکارها و صنایع تحمیل کرده، بلکه پرسشهای عمیقتری را در مورد توانایی مدیریت بحرانها برانگیخته است.
آغاز خاموشیها در استان در حالی است که برای پاسخ به این بحران کماکان مدیریت بحران در استان گلستان مدیر ندارد و مسئولیت آن به معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گلستان واگذار شده است.
از دست رفتن رونق، فراتر از زیان مالی
کسبوکارهای کوچک، شریان حیاتی اقتصاد گلستان، بیشترین آسیب را از این قطعی در سال سرمایهگذاری در تولید میبیند.
تعطیلیهای اجباری به واسطه قطعی برق نه تنها به کاهش درآمد و زیانهای مالی منجر شده، بلکه روحیه کارآفرینی و تلاش برای بقا را نیز خدشهدار کرده است.
در این میان، صنایع تولیدی نیز با توقف خطوط تولید، تاخیر در تحویل سفارشها و افزایش هزینهها، در گردابی از مشکلات در ماههای اخیر گرفتار شدهاند و امید داشتند حرف مسئولان استان در خصوص پایان خاموشی حداقل در فصل بهار محقق شود.
نگاهی به یک مغازه خواربارفروشی کوچک در شهر کردکوی که در زمان پیک بازار برقهایش قطع شده کافی است تا عمق فاجعه را درک کنیم، مواد غذایی فاسدشدنی، سرمایهای که با زحمت به دست آمده، در حال از بین رفتن است و او که ما را میشناسد میخواهد صدای یکی از هزاران فروشنده این شهر باشیم، این تنها یک نمونه از هزاران کسبوکاری است که در سایه قطعی برق با مشکل روبهرو میشود.
بحران در مزارع
در بخش کشاورزی، قطعی برق به معنای توقف آبیاری و فرآوری محصولات است و با توجه به اینکه کشاورزان در فصل کشت محصولات بهاره قرار دارند این قطعی یک فاجعه است.
کشاورزان، که همواره با چالشهای طبیعی دست و پنجه نرم کردهاند، این بار با مانعی انسانی روبرو شدهاند که حتی ممکن است حاصل دسترنج آنها را به خطر میاندازد.
اعتمادی که رنگ میبازد
نارضایتی مردمی از قطعی برق، تنها نوک کوه یخی است و در زیر این نارضایتی، احساس بیاعتمادی به مسئولان به واسطه وعدههایی نهفته است که هرگز رنگ واقعیت به خود نگرفتهاند.
این بیاعتمادی، ریشه بسیاری از مشکلات دیگر در جامعه خواهد شد و میتواند به کاهش حسن اعتماد به مسئولان منتج شود.
پرسشهای اساسی
قطعی برق در گلستان، پرسشهای اساسی را در مورد برنامهریزی و مدیریت منابع انرژی در سطح محلی و منطقهای مطرح میکند که مهمترین آن این است که آیا زیرساختهای موجود پاسخگوی نیازهای رو به رشد گلستان نیست؟ آیا راهکارهای جایگزینی برای تامین انرژی در شرایط بحرانی وجود ندارد.
آیندهای در هالهای از ابهام
پایان نامشخص این خاموشیها آینده اقتصادی گلستان را در هالهای از ابهام قرار میدهد، اگر مشکل قطعی برق به سرعت حل نشود، آسیبهای جبرانناپذیری به اقتصاد محلی وارد خواهد شد.
این وضعیت، نیازمند اقدامی فوری و شفاف از سوی مسئولان است. اقدامی که نه تنها به حل مشکل قطعی برق منجر شود، بلکه اعتماد از دست رفته مردم را نیز بازسازی کند.
برای درک عمیقتر این بحران، باید به دنبال پاسخ این سوالات باشیم، چه عواملی باعث قطعی برق در گلستان شده است؟، مسئولان برای حل این مشکل چه اقداماتی انجام دادهاند؟ و چه راهکارهایی برای جلوگیری از قطعی برق در آینده وجود دارد؟
پاسخ به این سوالات، میتواند راه را برای برونرفت از این بحران و ساختن آیندهای روشنتر برای گلستان به همراه آورد.
انتهای خبر/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد