علی منصوری کارشناس رسانه در یادداشتی با عنوان « چرا آمریکا دشمن ایران است؟!» نوشت: نیمنگاهی به مهمترین اقدامات آمریکا در ایران، گویاترین پاسخ به پرسش است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما»، دشمن را چگونه باید شناخت؟ آیا بر اساس دادههای فضای مجازی؟ یا به استناد عقل و منطق و وقایع تاریخی؟ بیائیم منصفانه به قضاوت بنشینیم.
نگاه به گذشته تاریخ میتواند کمککننده در فهم درست و کمککننده به واقعیتها باشد. آنچه امروز از زبان غرب و آمریکا و استکبار شرق و غرب بیشتر به گوش میرسد و چشمنواز فضای مجازی است: آزادی، حقوق بشر، تساوی حقوق زن و مرد، احترام به حقوق ملتها و دهها موارد دیگر ... آیا گفتههای آنها با واقعیت موجود یکی است؟
رونمایی تاریخی از رفتار آنان در ایران قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نشاندهنده واقعیتهای رفتاری امریکا ودنیای غرب با ملت ما است.
رخداد سه واقعهٔ تاریخی، ۱۳ آبان سال ۱۳۴۳ تبعید امام خمینی (ره) به ترکیه، ۱۳ آبان ۱۳۵۷ قیام دانشآموزان بر ضد رژیم شاه و همچنین روز ۱۳ آبان ۱۳۵۸ تسخیر لانه جاسوسی آمریکا به دست دانشجویان، روز مبارزه با استکبار و روز دانشآموز در تاریخ معاصر ایران به ثبت رسیده است.
آنچه را میتوان از دریچه تاریخی نگریست رخدادهای ظالمانه آمریکا به این ملت است. طرح کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ توسط آمریکا با هماهنگی سازمان 6Mi و سازمان سیا، که منتج به سقوط دولت مردمی مصدق شد، برگشت شاه از ایتالیا پس از کودتای ۲۸ مرداد وآغاز سلطه آمریکا و وابستگی همهجانبه ایران به آمریکا با حضور مستشاران سازمان سیا و انگلیس؛ مسلوب الاختیار بودن محمدرضا شاه در مدیریت کشور، عملا اداره کشور به وسیله سفارتخانهها به شاه ایران دیکته میشد.
آمریکا بعد از واقعه تلخ کودتای ۲۸ مرداد ایران را برای خود حاشیه امن تلقی میکرد. تشکیل ساواک توسط سازمان مستشاران آمریکایی با دو هدف راهبردی: ۱- دفاع از رژیم شاه به منظور تامین منافع آمریکا در داخل کشور و منطقه ۲- کنترل اتحاد جماهیر شوروی توسط سایتهای اطلاعاتی آمریکایی در ایران. وابستگی رژیم شاه به آمریکا و اسرائیل و دول غربی تا بدانجا بود که شاه با افتخار قانون استعماری کاپیتولاسیون که بزرگترین تحقیر به مردم ایران را پذیرفت.
کاپیتولاسیون به معنای عدم صلاحیت دادگاههای ایران در رسیدگی به جرایم مستشاران آمریکایی، بزرگترین اهانت به شعور ملت ایران بود. افشاء چهره زشت این قانون توسط حضرت امام خمینی (ره) در ۴ آبان ۱۳۴۳ که منجر به تبعید ایشان به ترکیه گردید، در حقیقت طبل رسوایی زمامداری محمدرضاشاه نواخته شد.
سخن معروف حضرت امام راحل درباره کاپیتولاسیون که فرمودند با این قانون: «عزت ما پایکوب شد؛ عظمت ایران از بین رفت… ملت مسْلم ایران را پستتر از وحشیها در دنیا معرفی کرد… تمام گرفتاری ما از این آمریکاست! تمام گرفتاری ما از این اسرائیل است! اسرائیل هم از آمریکاست. این وکلا هم از آمریکا هستند! این وزرا هم از آمریکا هستند! ما این قانونی که گذراندند…. قانون نمیدانیم. ما این مجلس را مجلس نمیدانیم. ما این دولت را دولت نمیدانیم. اینها خائناند به مملکت ایران!».
حادثهٔ تلخ شهادت دانشجویان و دانشآموزان در ۱۳آبان سال ۱۳۵۷ از جمله حوادث تلخ تاریخی بود که توسط بیگانگان رقم خورد.
با پیروزی انقلاب اسلامی و قطع منافع آمریکا و بلوک غرب و شرق توطئههای پنهان و آشکار آمریکا برای شکست ملت ایران غیر قابل تصور است که به بخشهایی از آن اشاره میشود.
طراحی و تهیه و تدارک دهها غائله و آشوب در کشور و حمایت بیش از ۷۰ گروه و سازمان مخالف نظام بعد از پیروزی، مسدود کردن اموال و داراییهای ایران در مؤسسات مالی و بانکهای آمریکایی، اعمال شدیدترین تحریمها با هدف تضعیف قدرت اقتصادی کشور، برنامهریزی و حمایت از نیروهای لیبرال و ملیگرا، پیاده کردن کماندوهای نظامی در پنجم اردیبهشت ۱۳۵۹ در طبس از جمله آن است.
همچنین کودتای نوژه با هماهنگی سازمان سیا، تحریک و پشتیبانی تسلیحات آمریکا در جنگ هشت ساله عراق علیه ایران، حمله مستقيم به کشتی و ناوچههای ایرانی، حمله به هواپیمای مسافربری جمهوری اسلامی ایران و شهادت ۲۹۰ نفر، مسدود کردن اموال عمومی مردم با دستور کارتر در ۲۳ آبان ۵۸، ترور دانشمندان هستهای توسط اسرائيل ( سگ هار آمریکا در منطقه) از وقایع تلخ در کشورمان توسط بیگانگان بود.
حمایت آشکار از سران فتنه در ۱۸ تیر سال ۷۸ و فتنه سال ۸۸، هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا به صراحت اعلام کرد که: «دولت آمریکا از بیرون ایران هر حمایتی از دستش برمیآمد از معترضان کردیم»، راهاندازی یک جنگ تمام عیار روانی ترکیبی رسانهای با عناوین «نقض حقوق بشر، حمایت از تروریسم، تلاش برای دستیابی به سلاحهای کشتارجمعی» بر علیه نظام جمهوری اسلامی، تهاجم فرهنگی و جنگ نرم به منظور تغییر ذائقه اجتماعی مردم و جهت دادن فرهنگ انقلابی به سمت و سوی فرهنگ لیبرالی از اقداماتی بود که دشمنان انجام دادند.
ادوارد شرلی نظریهپرداز آمریکایی میگوید: «کلید اصلی برای ایجاد یک تغییر بنیادین در سیاستهای ایران از بین بردن خصوصیات انقلابی ایران است و باید عقاید انقلاب را از درون تهی کرد.»
ابعاد جنگ نرم علیه نظام جمهوری اسلامی به گونهای است که مقام معظم رهبری فرمودند: «دشمن در این جنگ نرم دو حرکت را انجام میدهد: یکی این است که این زنجیره تواصی به حق و به صبر را قطع کند؛ دوّم اینکه حقایق را وارونه نشان بدهد که تبلیغات فراوانی هم دارند که حقایق عالم را راحت بعکس و بدروغ وارونه نشان بدهند.»
به نظر نگارنده اولاً امروز با ورود جنگ روایات ها در کنار جنگ سخت و تغییر ذائقه فرهنگی با رویکرد فرهنگ لیبرالی در فضای مجازی، کنترل آن و تبیین سواد رسانه ضروری است.
ثانیاً بیش از سه دهه است که دشمنان انقلاب به مدارس ما و به فکرجوان این ملت حمله کردهاند و تلفات بسیاری از جوانان گرفته شده است این تلفات علاوه در فضای مجازی در کوچه و خیابان قابل رویت است. آیا زمان اقدام جدی برای رفع این خطر موریانهای نرسیده است.
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد