رهبری نسبت به رفتار قوا و دستگاههای مختلف نه تنها بیتفاوت نیستند بلکه حساسیت بالایی دارند و مستمرا" انجام وظایف و بخصوص وظایف معطل مانده را از آنها مطالبه میکنند.
به گزارش گلستان ما؛ «مهدی فضائلی» کارشناس ارشد مسائل سیاسی در یادداشتی نوشت:
چرا در این اوضاع رهبری اقدام نمی کنند؟ پرسشی است که این روزها پرتکرار شده است.
علت اصلی تکرار این پرسش هم روشن است؛ نابسامانی و مشکلات حوزه اقتصاد کشور، برخی فساد های اقتصادی و احساس کم تحرکی و عدم اقدام جدی از سوی دولت.
این یادداشت فهم نویسنده است از پاسخ این پرسش.
نخست اینکه باید به تفکیک مقوله رهبری از مدیریت توجه داشته باشیم و بدانیم شان و جایگاه رهبری و مسئولیت اصلی ایشان، امور اجرایی کشور اعم از دولت و قوه قضاییه و مجلس شورای اسلامی نیست بلکه راهبری انقلاب در مسیر اهداف و آرمان ها و صیانت از انقلاب در برابر انحرافات بزرگ، اصلی ترین وظیفه رهبر انقلاب است.
دومین نکته به شیوه رهبری حضرت آیت الله خامنه ای بر می گردد.
به نظر می رسد ایشان تاکید و اصرار زیادی بر عدم ورود به حیطه اجرایی قوای مختلف دارند و تلاش می کنند امور از مسیر و روال قانونی طی شود.شیوه ای که در سبک کلی رهبری امام راحل(ره) نیز مشاهده می شد؛ هرچند هم امام و هم رهبری، در مواردی خاص و بنابرضرورت و البته محدود و متناسب با شرایط و اقتضاءات،ورود های خارج از روال داشته اند.
در عین حال رهبری نسبت به رفتار قوا و دستگاه های مختلف نه تنها بی تفاوت نیستند بلکه حساسیت بالایی دارند و مستمرا" انجام وظایف و بخصوص وظایف معطل مانده را از آنها مطالبه می کنند؛ گاهی آشکارا و در معرض افکار عمومی و بیشتر از آن و گاهی با عتاب و خطاب و همراه با بازخواست، در جلسات خصوصی!
سومین نکته موثر در طرح پرسش مذکور،به تحلیل و ارزیابی شرایط کشور بر می گردد.
غیر از آنانی که با دامن زدن به پرسش چرا رهبری اقدامی نمی کنند؟در صدد القای اغراض خاص هستند، اکثر پرسش کنندگان شرایط کشور را بحرانی و ویژه تلقی می کنند و بر همین مبنا خواستار اقدامات ویژه و ورود متفاوت رهبری به امور اجرایی هستند در حالیکه رهبر معظم انقلاب اسلامی شرایط کشور را در عین خطیر دانستن و قائل به وجود مشکلات در زمینه های مختلف بویژه شرایط اقتصادی،به هیچ وجه بحرانی نمی بینند.
رهبر حکیم انقلاب اسلامی، مبتنی بر ایمان به وعده ها و نصرت الهی، تجربیات چهار دهه گذشته، اشراف به ظرفیت ها و امکانات کشور و نظر کارشناسان و همچنین ارزیابی و شناخت دقیق از توانایی دشمن، همه مشکلات کشور را قابل حل دانسته و هیچ بن بستی را به رسمیت نمی شناسند؛البته مشروط به تلاش انقلابی مدیران اجرایی در بخش های مختلف و حرکت در مسیر یاری رساندن به دین خدا!
چهارمین و آخرین نکته هم اینکه رهبری در عین حال با علم به خطیر بودن شرایط کشور و بمنظور پیگیری جدی تر مسائل و تسریع در حل مشکلات اقتصادی، علاوه بر اقدامات سالهای گذشته و هشدار های لازم برای پیشگیری از چنین شرایطی(که متأسفانه چندان مورد توجه قرار نگرفت)، طی سال جاری نیز، اقدامات مهمی را انجام داده اند.
تعیین سیاست ها و جهت گیری برای حمایت از کالای ایرانی با هدف رونق بخشیدن به تولید و کاهش مشکل بیکاری،تشکیل شورای عالی هماهنگی اقتصادی(دارای اختیارات خاص)با محوریت دولت و تاکید بر همکاری قوای دیگر، دستور به دولت برای تهیه گزارش از اوضاع ارز و طلا برای ایشان، واکنش نسبت به تسامح و تساهل در برخورد با مفسدین اقتصادی و تشکیل جلسه فوق العاده با دولت با موضوع حل مشکلات اقتصادی را میتوان از اهم اقدامات چهار ماه اخیر دانست.اقداماتی که ضمن احترام به استقلال و مسئولیت دولت، نقش بسزایی در ایجاد تحرک و قدرت تصمیم گیری مسئولان دارد.
مردم و نظام اسلامی مادامی که در مسیر اهداف و آرمان های انقلاب ثابت قدم بمانند و هدایت های رهبر فرزانه انقلاب را به کار ببندند، باید مطمئن باشند که می توانند بر مشکلات فائق شوند و کمر موانع و توطئه ها را خم کنند؛ کافی است به فراز و فرود های چهار دهه گذشته و مشکلات و مراحلی که پشت سر گذاشته ایم نگاهی بیندازیم؛ مراحلی بعضا" دشوارتر و در شرایطی که امکانات ما به مراتب کمتر و محدودیت ها بیشتر بود.
انتهای پیام/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد