1393-11-24 05:02
1891
0
10430

توافق در خیابان دو طرفه

توافق هسته اي و مذاكرات دو جانبه و چند جانبه پيرامون آن اخيرا" تبديل به بحث روز نه تنها در جامعه ايران بلكه در عرصه ي بين المللي شده است.

به گزارش گلستان ما به نقل از گل رامیان، مقام معظم رهبری در تاریخ 19 بهمن سال جاری در دیدار فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی ارتش و پدافند هوایی بياناتي پيرامون توافق هسته اي و مذاكرات دو جانبه داشتند كه ميتوان از آن به عنوان فصل الخطاب و نقشه ي راه پرونده ي هسته اي نام برد.

ايشان ضمن بيان مواضع صريح و شفاف خود و از طرفي اعلام رسمي اقدامات جمهوري اسلامي ايراني انتظارات واقعي ملت ايران و نظام مقدس جمهوري اسلامي را از اين مذاكرات به وضوح بيان فرمودند.

دولت محترم و تيم خدوم و زحمتكش مذاكره كننده عليرغم تخصص و توان بالا و شجاعت و سختكوشي فراوان براي احقاق حق ملت ايران در اين مذاكرات دچار نوعي ضعف تحليل استراتژيك در نگاه به پرونده هسته اي و اصولا" نگاه به استكبار جهاني است.

همين موضوع دولت را به اين جمع بندي رساند كه در اين زمان هر توافقي بهتر از توافق نكردن است. و با اعلام اين موضوع در زمانهاي مختلف عملا" خود را در برابر مذاكره كنندگان قهاري چون آمريكائي ها خلع سلاح کرد. لذا با پيشروي _بخوانيد زياده خواهي روزافزون_ طرف مذاكره كننده روبرو شد.

جمهوري اسلامي ايران در اين مذاكرات عملا" همه ي خواست طرف مقابل را انجام داده ولي متأسفانه به هيچكدام از خواسته هاي خود دست پيدا نكرده است و اين نكته به معني زياده خواهي بيش از حد پنج به علاوه يك _در واقع آمريكا_ و حسن نيت تمام عيار جمهوري اسلامي ايران مي باشد. ضمن اينكه در اين مذاكرات دولت محترم در عرصه ي داخلي نيز امتحان خوبي پس نداده و نتواسته اعتماد عمومي را جلب و اقناع كند. در واقع شعار محوري و اساسي دولت و شخص رئيس جمهور محترم در زمان انتخابات رياست جمهوري و پس از آن توافق و حل موضوع هسته اي بود.

به طوري كه كليه ي وظايف اجرايي داخلي خود را موكول به حل موضوع هسته اي کرده بود. حتي وعده ي حل مشكلات معيشتي در صورت توافق يكي از بدترين تاكتيكهاي دولت بود كه به امتياز دهي بي حد و حصر در مذاكرات منجر شد. وقتي كه دولتي خود در عرصه ي داخلي خود را نياز مند به مذاكره و حل مسئله با رقبا مي داند قطعا" رقيب با تمام توان از اين ضعف طرف خودي استفاده و امتيازگيري خواهد کرد و همگان ديديم كه همينگونه شد.

مقام معظم رهبری در بيانات شفاف خود در واقع اين ضعف استراتژيك دولت را پوشش دادند و مقتدرانه اعلام کردند كه ما حاضر به پذيرفتن هر توافقي نيستيم و اصولا" توافق نكردن بهتر از توافق بد است. و بلافاصله به خصوصيات توافق خوب اشاره كردند و آن اينكه توافق خوب توافقي ست كه درآن منافع و عزت ملت ايران لحاظ شود. با اين اعلام موضع آشكار ايشان ضمن حمايت از تيم خدوم مذاكره كننده و دولت محترم به طرف مقابل صريحا" هشدار دادند كه دست از ماجراجويي و زياده خواهي بردارد.

كاري كه در دولت محترم بايستي در ابتداي شروع مذاكرات انجام مي دادند و متأسفانه به علت ديد خاص سياسي و استراتژيك خود از انجام آن سرباز زدند.

مقام معظم رهبری با برشمردن امتيازاتي كه جمهوري اسلامي ايران داده صريحا" اعلام فرمودند كه اكنون زمان اقدام طرف مقابل هست. و اين اقدام يعني رفع تحريمها. چيزي كه از ابتدا قرار بوده هدف مذاكرات باشد ليكن به علت ديد و نياز هاي داخلي طرفين مذاكره كننده همواره اهداف جديد و انحرافي در پيش گرفته شد.

اساسا" چه تيم آمريكائي مذاكره كننده و چه تيم ايراني بيش از امعان نظر به حل اصولي مسئله در عرصه ي بين المللي بيشتر با ديد داخلي خود به موضوع پرونده هسته اي نگاه مي كنند. در آمريكا تيم اوباما براي امتياز گيري و خودنمايي نسبت به اين موضوع كه ما ايران را با راه حل غير نظامي مهار كرده ايم و در ايران تيم رئيس جمهور محترم جناب دكتر روحاني با طرز نگاه خاص خود مبني بر رعايت نظم و قواعد حاكم بر جهان وارد مذاكرات شده اند.

برخلاف فرمايش دكتر روحاني در زمان تبليغات انتخاباتي كه عرصه بين المللي و سياست خارجي عرصه بيانيه خواني و اعلام مواضع نيست اتفاقا" دولت محترم كاملا" مشغول بيانيه خواندن و اعلام مواضع انتزاعي و غير واقعي در عرصه مذاكرات است. لذا مقام معظم رهبری براي تعيين تكليف مذاكرات به تشريح خواست ملت ايران پرداختند. با توجه به شناختي كه طرف آمريكايي از ساختار قدرت در نظام مقدس جمهوري اسلامي دارد اين اعلام مواضع دقيقا" و به وضوح تكليف طرف آمريكائي را براي تصميم گيري نهائي در مورد مذاكرات معلوم مي نمايد.

مقام معظم رهبری در دو زمينه شكلي و ماهوي حدودي را مشخص كردند كه كاملا" تكليف طرفين را در مذاكرات مشخص مي كند.

ابتدا در زمينه ي شكلي ايشان فرمودند كه با مذكرات دو بخشي موافق نيستد. يعني اينكه ابتدا در كليات مذاكره بشود و توافق حاصل شود سپس به بحث پيرامون جزييات پرداخته شود. اين نكته اشتباه استراتژيك دولت يازدهم بود. در ژنو با همه ي تبليغات داخلي فراوان دولت محترم اعلام كرد كه توافق حاصل شده و به نتيجه رسيده ايم و حتي رئيس جمهور محترم در نامه اي به مقام معظم رهبري رسما" اعلام فرمودند كه در ساختار محكم تحريمها رخنه ايجاد شده و اين پيروزي بزرگ را به ايشان تبريك گفتند. ولي در عمل مشاهده شد كه نه تنها هيچ خللي در تحريمها بوجود نيامد بلكه با توجه به برداشت نابجاي طرف آمريكايي از اين عقب نشيني دولت آنرا تفسير به ضعف و احتياج کرده و با جسارت به پيشروي و ازدياد تحريمها پرداخت و از طرف ديگر هيچكدام از تعهدات خود را به درستي انجام نداد.

لذا اين موضوع ثابت شد كه طرف آمريكايي عملا" به دنبال حل مسئله نيست بلكه مذاكره را براي مذاكره مي خواهد. يعني يك چرخه ي بي انتها از نشست و برخواستهاي بي حاصل بدون اينكه امتيازي به طرف مقابل بدهد. لذا مقام معظم رهبری فرمودند كه با مذاكره دو مرحله اي موافق نيستد و همه ي مسائل بايد در يك جلسه حل شود. به اين طريق طرف آمريكايي عملا" خلع سلاح شده و ديگر اطاله مذاكرات معني نخواهد داشت. ضمن اينكه در مذاكرات دو مرحله اي علاوه بر وقت كشي حق كشي نيز صورت مي گيرد زيرا زمينه ي باج خواهي طرف مقابل بيشتر فراهم است.

- در زمينه ماهوي ايشان فرمودند كه مذاكرات بايد منجر به توافق خوب بشود در غير اينصورت توافق بد پذيرفتني نيست. و در ادامه توافق خوب را معني كرده و فرمودند: «من همین جا این را بگویم: اوّلا بنده با توافقی که بتواند انجام بگیرد موافقم؛ البتّه توافق بد نه. آمریکایی‌ها مکرّر تکرار میکنند و میگویند «ما معتقدیم که توافق نکردن، بهتر از توافق بد کردن است»؛ بله، ما هم همین عقیده را داریم؛ ما هم معتقدیم که توافق نکردن، بهتر است از توافق بد، توافقی که به ضرر منافع ملّی است، توافقی که موجب تحقیر ملّت بزرگ و با عظمت ایران است».

ايشان توافق خوب را توافقي مي دانند كه اولا" در آن عزت ملت ايران و احترامش محفوظ بماند و منافع ملت ايران حفظ بشود. تكريم ملت ايران مسئله اساسي مهمي كه عبارت است از پيشرفت ملت ايران محفوظ بشود و بماند. ضمن آنكه همه ي آنچه قرارداد بسته مي شود بين مسئولين ما و بين طرف مقابل بايد روشن، واضح، غيرقابل تفسير و تأويل باشد و بايد به معناي واقعي كلمه تحريم از دست دشمن خارج و برداشته و توافق به اينصورت بشود.

و اما نكته ي اساسي و بسيار دقيقي كه به نظر هدف اصلي بيانات مقام معظم رهبري بوده در اين جمله ي ايشان نهفته است: «تلاش آنها برای این است که حربه‌ی تحریم را از دست این دشمن غدّار بیرون بیاورند. البتّه اگر توانستند چه بهتر [امّا ]اگر نتوانستند همه بدانند، هم دشمنان ما بدانند، هم دوستان ما در دنیا بدانند، در داخل راهکارهای فراوانی وجود دارد که حربه‌ی دشمن را کند میکند. این‌جور نیست که تصوّر کنیم حربه‌ی تحریم، بلاشک یک حربه‌ی کاری است؛ نخیر، ما اگر همّت کنیم، ما اگر به داشته‌های خودمان درست توجّه کنیم - که خب این روحیه بحمدالله هست - میتوان حربه‌ی تحریم را کند کرد، ولو از دست دشمن نتوان خارج کرد. »

در واقع حضرت آقا با توجه به شناخت دقيق از ماهيت استكباري غرب و زياده خواهي آنان و همچنين شناخت خصوصيات جبهه باطل به وضوح بيان فرمودند كه اگر توافقي حاصل نشود و تحريمها برداشته نشود _كه با توجه به بعضي قراين اينگونه به نظر مي رسد_ ما بايد با توجه به توان و پتانسيل داخلي خود مشكلات را حل كنيم. نكته اي كه همه ي هدف و غايت انقلاب اسلامي بوده است.

اگر قرار بود كه ملت ما همچنان وابسته به آمريكا و ساير جهانخواران باقي بماند و همواره براي حل مشكلات خود چشم به دست آنان داشته باشد كه اساسا" انقلاب اسلامي معنا نداشت.

اين ايام كه سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي ست به وضوح اين پيام را براي ما و ساير مظلومان جهان در پي دارد كه ملتها براي حل مشكلات خود بايد روي پاي خود بايستند و چشم به دست قدرتمندان و زورگويان نداشته باشند. به اميد رسيد آن روزي كه همه ي مظلومان عالم بتوانند حق خود را از مستكبرين بازستانند.

انتهای پیام/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.