1396-09-09 14:59
1027
0
47222
یادداشتی به قلم محمد دیلم کتولی؛

جدال علماء در مسائلی نظیر «سپنتا» سره را از ناسره جدا می کند

در مسئله «سپنتا نیکنام» لزوم ورود علماء بزرگ و با بصیرت به صحنه و اظهار نظرهای انقلابی و متعهّد همانند گذشته کماکان احساس می شود، زیرا جدال احسنی که علماء در مسائل اینچنینی خواهند داشت، نهایتاً فضایی ایجاد خواهد کرد که سره از ناسره تشخیص داده شود.

به گزارش گلستان ما به نقل از زرین نامه؛ در تاریخ معاصر ایران با صحنه هایی مواجه می شویم که مدیریت اسلامی و انقلابی روحانیت و علماء بزرگ اسلام را در صیانت از کشور، مردم و احکام اسلامی به نمایش می گذارد.

روزی هایی که ️محمد رضا پهلوی برای شروع اصلاحات مورد نظر آمریکا، سعی کرد تا دین اسلام را به حاشیه براند و به زعم خود با نمایش دمکراسی و تمدّن بزرگ از تمام حدود شرعی عبور کند، بزرگ مردی از سلاله رسول الله (صلی الله علیه و اله و سلم ) قدم به صحنه گذاشت و با تشکیل جلسات متعدّد با آیت الله العظمی حائری و سایر مراجع و علماء بزرگ، زمینه اعتراض شدیدی را فراهم کرد.

امام خمینی (ره) با هوش و ذکاوت ذاتی و بصیرت انقلابی خود دریافته بود که «هدف دولت از حذف «قید اسلام» هموار ساختن ورود رسمی فرقه‌های ضاله مانند بهائیت به ارکان حکومت است». 

فرقه انگلیسی شناخته شده ای که تا آن زمان نمی‌توانستند به مقامات حکومتی برسند و سایر بندهایی که در «قانون انجمن های ایالتی _ولایتی» گنجانده شده بود، نظیر مشارکت زنان در انتخابات و .... فقط بازی سیاسی بود.

در سیره انقلابی و اسلامی امام راحل عظیم الشان (ره) اتّخاذ روش های بسیار منطقی نظیر ارسال تلگراف به شاه بود که طی آن از وی خواستار لغو تصویب‌ نامه هیأت دولت شدند که لحن تلگراف‌های امام خمینی(س) به شاه و عَلم و بیانات آن عزیز سفر کرده پیرامون این قضیه حکایت گر غیرتمندی و استثنائی بودن آن بزرگوار در دفاع از اسلام است.

در چنین فضایی که شرایط کاملاً استثنایی بر حوزه های علمیه حاکم بود، از سویی ارتحال مرجع عظمای تقلید شیعه آیت الله بروجردی و خلاء مرجعیت در فیضیه و نجف و از سوی دیگر تلاش مضاعف رژیم ستم شاهی در اصرار برتصویب قوانین ضد اسلامی و مغایر شئونات دینی فضای مبهمی ایجاد کرده بود.

در حالیکه امام رضوان الله تعالی علیه اصراری بر مرجعیت نداشتند، لکن توجّه خاص علماء بزرگ به شخصیّت انقلابی و متعهّد امام باعث شد نام مبارک امام روح الله به عنوان «رهبر جهان اسلام» در تاریخ ثبت شود.

نقش موثّر و تاریخی امام خمینی (ره) در حوادث و مسائل مستحدثه این پیام مهم را در بطن خویش دارد که «علماء و روحانیت باید در برابر حوادث و مشکلات سیاسی و اجتماعی جامعه دارای نظر و بازتاب باشند و ساکت نمانند.

در مسئله خبر منتشر شده درباره سپنتا نیکنام و شورای اسلامی شهر یزد از برخی جهات کمی با موضوع انجمن های ایالتی ولایتی مورد اعتراض امام راحل (ره) تفاوت هایی وجود دارد و تفاوتش هم در وجود مجاری قانونی مثل مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان قانون اساسی است.

آن وقت ها شاه مخلوع در خلاء قانونی قصد انجام کارهای ضد اسلامی خودش را داشت، اما اینجا تصمیم گیرنده مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان و نهایتاً مجمع تشخیص مصلحت نظام است، که علی الاصول در چنین ساختار مستحکم و انقلابی، احکام و قوانین ضد اسلامی و غیر عُرفی تصویب نخواهد شد.

در این مسئله هم باز لزوم ورود علماء بزرگ و با بصیرت به صحنه و اظهار نظر انقلابی و متعهّد کماکان احساس می شود. جدال احسنی که علماء در مسائل اینچنینی خواهند داشت، نهایتاً فضایی ایجاد خواهد کرد که سره از ناسره تشخیص داده شود.

به قلم: محمد دیلم کتولی

انتهای پیام/ 

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.