1394-10-03 09:59
1320
1
24343

شرق گلستان و افق های تازه در انتخابات خبرگان رهبری !

شرق گلستان از دیرباز با کم لطفی و نگاههای متفاوت مسئولین همراه بوده است که امروزه با نزدیکی به زمان انتخابات خبرگان فرصت مناسبی است جهت بررسی تاثیرگذاری نمایندگان خبرگان در پیشرفت این جغرافیای دور افتاده و اینکه چه اقداماتی برای رشد این منطقه که مدتهاست مورد بی مهری قرار گرفته، انجام داده اند.

به گزارش گلستان ما به نقل از قابوس نامه، امروز شکاف بین شرق و غرب استان را باید قبول کرد و هر چه می گذرد فاصله بین شرق و غرب بیشتر می شود،‌ البته این اختلاف و شکاف در برخی نقاط کم رنگ و برخی پررنگ است. در مقدمه اگر بی پرده صحبت شود، مردم شرق استان نسبت به ظرفیت ها و استعداد های منطقه خود نهفته اند و فضا و بستر بزرگی در جهت پیشرفت و توسعه وجود دارد ، ولی این مهم به دلایل مختلفی بروز داده نمی شود.

که در این میان شاید کم لطفی مسئولین استانی و عده ای که خود را بزرگ استان می نامند، بی تاثیر نباشد.

نفوذ سخن نماینده خبرگان در مسئولین

حال با این مقدمه، یکی از موثرترین و مهم ترین جایگاهها در حرکت رو به جلوی استان و حل این مشکل می تواند مسئولیت خبرگان رهبری باشد. درست است در لیست وظایف و عملکردی نماینده خبرگان خبری از اجرا و اقدامات تصمیم گیرانه نیست ولی همگان شاهد نفوذ و تاثیر سخن خبرگان در مسئولین هستیم و این مطلب که نمایندگان خبرگان استان در کاهش این شکاف و وصله کردن آن بی تاثیر نخواهند بود، شاید برهیچ فردی پوشیده نباشد.

برای مثال با نگاه به تحولات در این حوزه، نزدیک به یک سال و شاید هم بیشتر از آخرین حضور نمایندگان خبرگان رهبری به صورت دیدار مردمی و یا مراسم تجمیعی می گذرد و حال در نزدیکی انتخابات، آیت الله نور مفیدی عضو خبرگان رهبری در روستایی حاشیه شهر گنبدکاووس سخنرانی می کند و علامت سوالی برجای می ماند. چرا؟

علی ای حال شما  سالی به ۱۲ ماه رنگ نمایندگان خبرگان استان را در ارتباط با مردم شرق استان و گنبدکاووس را نمی بینید.

مسئولیت سرنوشت اسلام، ملت رنج دیده و شهید داده در گروه خبرگان رهبری است

امام(ره) در قسمتی از پیامی که به هنگام گشایش اولین دوره مجلس خبرگان ارسال داشتند, فرمودند:

“و اکنون شما ای فقهای شورای خبرگان و ای برگزیدگان ملت ستم دیده در طول تاریخ شاهنشاهی و ستم شاهی, مسئولیتی را قبول فرمودید که در رأس همه مسئولیت ها است و آغاز به کاری کردید که سرنوشت اسلام و ملتِ رنج دیده و شهید داده و داغ دیده [در] گرو آن است.”. صحیفه نور, ج۱۸, ص۴۳٫

آیا نمی شود با این شرایط و نگاه مطرح شده در این چندین سال دفتری جهت ارتباط مردمی در منطقه تاسیس کرد و یا حتی فردی مشخص رابط میان خود و مردم شرق قرار داد؟ جای سوال ندارد وقتی دفتری در خصوص ارتباط با مردم وجود ندارد، چرا جلسه ای و یا مراسمی در گنبدکاووس جهت رسیدگی به مشکلات و یا ارتباط با مردم برگزار نشده،دلیل خاصی می تواند داشته باشد؟

مگر نه این است که نماینده خبرگان باید با تمام مردم استان و شهر ها ارتباط مستقیم یا غیرمستقیم داشته باشد و رابطینی جهت دسترسی بیشتر قرار دهد. این کانال ارتباطی کجاست؟ چگونه می تواند اینگونه به استان را به ید واحده ای تبدیل کند؟

 اگر نمایندگان خبرگان رهبری خواستار اصلاح امورات شرق استان بودند، برنامه هایی تحت عنوان دیدار های مردمی،رفع معضلات، پاسخ به مشکلات و شبهات که سالیانی است درد مردم شرق استان به خصوص گنبدکاووس شده است،برگزار می کردند. دردی که از تقسیم نشدن متوازن امکانات بین شرق و غرب می گوید، از نگاه انزوایی و انحصاری.

فی الحال نمایندگان خبرگان رهبری چقدر در این زمینه کوشیده اند تا مشکل حل شود، بماند، سوال مهم تر اینجاست که چقدر در جهت تغییر نگاه مسئولین به شرق استان گلستان موثر بودند تا امکانات به صورت متوازن تقسیم شود؟ البته اینگونه جلسات را حتی مسئولین هم نگرفتند!!

چقدر خبرگان استان، برای شرق  گلستان موثر بوده است

اگر بیشتر از این بخواهیم در این موضوع بررسی کنید، یک سوال خیلی مهم مطرح است که خبرگان گلستان چقدر برای شرق استان موثر بوده است و آیا مردم شرق استان سایه موثر خبرگان را بر سر خود حس می کنند؟ چقدر شرق استان از خبرگان در این ۴ سال بهره مند شده اند؟ فرقی نمی کند، بهره یا امتیازی که تاثیری در بودجه یا تذکر به مسئولی داشته باشد و یا استفاده معنوی مردم !

با بررسی جغرافیایی نمایندگان خبرگان، آیت الله نورمفیدی در گرگان و آیت الله شاهرودی در علی آباد حضور دارند که  در غرب استان دفتر ارتباط مردمی دارند و مردم در رفع مشکلات و معضلات شهرستان خود در حد معقول به آنجا مراجعه می کنند و آنها در بطن حوادث شهرستان و منطقه خود حضور دارند ولی “شرق استان گلستان” کلمه ای است که اینجا محلی از اعراب ندارد.

حال که نزدیک انتخابات شده، مناسب است تا مردم تراز نمایندگان خبرگان را در رسیدگی به شرق استان بررسی کنند. فرصت مناسبی است که بنگریم و فارغ از جریانات سیاسی که برخی جهت سودجویی راه انداخته اند، با چشم باز به کاندیدای مورد نظر خود رای دهیم.

فلذا عده ای می خواهند در این میان با چشم پوشی برروی نواقص، گلستان را گلستان نشان دهند و هیچ چیز در این خصوص نگاه نکنند. مگر توزیع متوازن امکانات و نیروها در استان نباید مدنظر باشد، سهم شرق استان در این میان چیست؟ آیا عدالت وجود دارد؟

بحث این نیست که چه فرد در چه سمتی منتصب شود، اصلا چرا مشکل برخی این تفکر است که چه کسی منصب ها را با چه جریانی سکان دار می شود،‌ مشکل موانع ایجاد شده برای نرسیدن امکانات به مردم است و افزایش آتش برافروخته شده در این میان.

علی ای حال این سوال بارها و بارها اگر مطرح شود باز هم کم است، چه امکانات و نقش موثری خبرگان برای شرق استان گلستان داشته است؟ الله و اعلم.

امروزه می گویند برخی قومیت ها در گنبد از خبرگان خیر بسیاری دیده اند و از او حمایت خواهند کرد. خوب است این جزئیات مشخص شود که دقیقا کدام خیر؟ آنها را لیست کنند تا بر حفظ این اشخاص در انتخابات آتی تصمیمی جدید گرفته شود.

البته هنگامی به این مسئله ای پی خواهید برد که فارغ از نگاه شخص محور، با چشمانی توسعه محور و فارغ از نگاه جریانی، درجهت رشد تمامی زیرساختهای شهرستان فکر کنید.

مع الاسف چشمان خود را هر چه بیشتر می شوییم، بیشتر به این نکته شفاف می شود که هیچ نقطه ی روشنی در ارتباط گیری نمایندگان خبرگان استان با شرق گلستان نیست، لااقل در گنبدکاووس این نکته پررنگ است.

ظهور افق های جدید در خبرگان رهبری شرق گلستان

حال شرق گلستان امروز به برداشتن قدمهای بلندی در جهت باز گشایی افق های روشن در پیشرفت و توسعه خود نیازمند است. باید حرکتی انقلابی گری در این مسیر انجام گیرد تا “سقف را بگشاییم و طرحی نو در اندازیم” البته در مواجهه به این موضوع شرق استان دو راهکار پیش رو دارد: یک نماینده ای از سمت و سوی خود با جغرافیا و احقاق حق شرق گلستان انتخاب کند، تا حداقل مطالبات و ارتباطات با آنها تقویت شود یا  تغییر روند کار نمایندگان خبرگان استان در حال حاضر است که آن هم بعید به نظر می رسد.

از سوی دیگر مردم استان نماینده خبرگانی می خواهند که با نگاهی یکسان به تمام حوزه ها و تمام شهرستان های استان سعی در رشد متوازن داشته باشد و منحصر به شهری خاص نباشد.

برخی از قوم محترم ترکمن ، البته اکثرا بزرگان آنها از خبرگان رهبری حال حاضر حمایت می کنند، سوال اینجاست چند دیدار مردمی با ترکمن ها و دیگر قومیت ها و مردم شرق گلستان به خصوص گنبد در حل مشکلاتشان گذاشته شده است؟ ارتباطات مردمی که در روستاها هستند چگونه بوده؟ و طبیعی است با عدم رسیدگی به مشکلات شرق گلستان، این اقدام منجر به عدم حمایت از سوی این طیف خواهد شد.

 نگارنده امید دارد با افق های تازه ای که در انتخابات این روزها باز شده و شنیده های مردمی از استقبال کاندیدهای جدید شاهد تغییر و تحولات در حوزه شرق گلستان باشیم و توازن امکانات به صورت عادلانه نه معتدلانه در استان رقم بخورد.

ویژگی مهمی که در انتخاب باید رعایت کنیم

در پایان باتوجه به نزدیکی انتخابات به ویژگی های انتخاب درست در کلام امام(ره) معمار کبیر انقلاب پرداخته می شود تا باشد که در مسیر روح الله(ره) گام برداریم:

امام دو بار در جمع نمایندگان مجلس خبرگان سخنرانی کردند: یک بار در تیرماه ۱۳۶۲ و بار دیگر در تیرماه ۱۳۶۴٫ در این دو بار یکی از ویژگی های مهمی که امام(ره) بر آن نکته تأکید کردند: ” حفظ شئون اهل علم و رعایت زی طلبگی” بود.

“… یکی قضیه این که از آن زیِّ روحانیت که زیِّ طلبگی بوده است, اگر ما خارج بشویم, اگر روحانیون از آن زی که مشایخ ما در طول تاریخ داشته اند و ائمه هدی سلام اللّه علیهم داشته اند, ما اگر خارج بشویم خوف این است که یک شکستی به روحانیت بخورد و شکست به روحانیت شکست به اسلام است. اسلام با استثنای روحانیت محال است که به حرکت خودش ادامه بدهد.” صحیفه نور, ج۱۸, ص ۴۴

«آن چیزی که مردم به آن توجه دارند و موافق مذاق عامه است, این[است] که زندگی شما ساده باشد, همان طوری که سران اسلام و پیغمبر اسلام و امیرالمؤمنین و ائمه ما زندگی شان ساده و عادی بود بلکه پایین تر از عادی» صحیفه نور، ج۱۹, ص ۱۸۸

انتهای پیام/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

یه دوست

متاسفانه استان گلستان رکورددار انحصار طلبی یه عده از خواص شده ان شاالله با این نویدها ، دریچه های جدیدی به روی شرق باز بشه

0
0
پاسخ
1394-09-23 14:39

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.