1396-11-09 19:59
1736
0
49743
به قلم حسین روحانی فرد؛

لزوم توجه ویژه به جوانان؛ در عمل نه شعار!

بیکاری فزاینده جوانان تحصیل کرده و مستعد و عدم توجه به مطلوب جوانان نخبه و مبدع؛ و گیرافتادن درخواستهای قشر جوان برگزیده در روند پرپیچ و خم بروکراسی، دلسردی و سرخوردگی بهمراه دارد و ترس از دیده نشدن توانایی، عاملی می شود برای پناه بردن به دامان سوء استفاده کنندگان از مغزهای ایرانی در ورای مرزها.

به گزارش گلستان ما به نقل از رادکانا؛ تصور از جوان و استفاده از این طبقه سنی بیشتر ناپختگی و کم تجربگی را در ذهن تباین می سازد. به واقع انسان در رده های مختلف سنی خواسته های گوناگونی دارد که غیرواقعی ترین رسته از این دفتر عمر در موسم جوانی ورق می خورد و چه بسا تاثیر بسزایی در ترسیم آینده و شکل گیری نهایی وجودی ذات انسان دارد.

مراقبت ویژه و توجه خاص به این عصر زندگی آدمی، فرجام نیکویی داشته و برخلاف آن نیز پشیمانی از بی توجهی به فرصتهای سپری شده و وازدگی از ماحصل عمر از دست رفته و یاس از کارهای نکرده، عذاب آور می شود.

بنابراین هدایت رفتار اقتضا کننده عصر جوانی و استفاده درست و حساب شده از این دوران پرشور و حرارت و تکمیل شخصیت و منش و ممانعت از به هدر رفتن فرصت، نیازمند تادیب است.

در این مبحث نقش بخصوصِ ارگان دولتی آموزش و پرورش از ابتدای سالهای شکل گیری نهاد سرشت فرد، بسیار مهم جلوه می کند.

این موارد کلی بیان شده ملزوماتی دارد که دور تسلسل پرورش نیروی فکری مستعد و در نهایت بهره مندی از آن در شیوه صحیح، نتیجه همان آموزه های درست و مناسبی خواهد بود که دولتمردان توجهی خاص باید به آن داشته باشند و راهکارهای عملی ارائه کنند و یا لااقل از تجربیات دیگر کشورها در این زمینه استفاده کنند.

شواهد گویای ضعف در حوزه تعلیم و کم کاری در پرداختن به موضوعات اصلی و ابراز تمایل شدید به مسائل فرعی از جانب دست اندرکاران امر آموزش در اکثر مراکز تربیتی از ابتدای تحصیل تا پایان آموزش عالی است و مصداق بارز آن تداوم شیوه تدریس در مدارس ابتدایی، راهنمایی، دبیرستان و دانشگاه – البته به جزء موارد خاص و پرهزینه – به همان سبک و سیاق قدیمی است.

بیکاری فزاینده جوانان تحصیل کرده و مستعد و عدم توجه به مطلوب جوانان نخبه و مبدع؛ و گیرافتادن درخواستهای قشر جوان برگزیده در روند پرپیچ و خم بروکراسی، دلسردی و سرخوردگی بهمراه دارد و ترس از دیده نشدن توانایی، عاملی می شود برای پناه بردن به دامان سوء استفاده کنندگان از مغزهای ایرانی در ورای مرزها.

اینکه انتقاد شود از بی تفاوتی مسئولان در مواجهه با فعالان جوان کشورمان آنهم از جانب خود دولتمردان و همچنین در ادامه اظهارات در نخستین همایش ملی سازمان های مردم نهاد جوانان در شیراز تاکید شود که در عموم استانهای کشورمان به جوانان توجه لازم نمی شود، تداعی کننده این مورد است که دولت دوازدهم بعد از یک دوره کامل چهار ساله قبل خود و بعد از گذشت نزدیک شش ماه از عمر دولت جاری همچنان فرصت سوزی کرده و برای در امان ماندن از آماج نقد، روی می آورد به برپایی همایش های نمادین پرخرجی که بیشر شبیه پاتوقی فریبنده است بدون هیچ راهکاری با آراء و افکار سطحی و برآیند نسبتا ضعیف تا نظر موافقان، جلب و صدای مخالفان، خاموش شود.

کم اهمیت جلوه دادن بحث جوانان در دولت قبلی نمود آشکاری داشت آنجا که اکثر قریب به اتفاق وزرا از قشر تجربه اندوخته بازنشستگان و سالخوردگان عرصه سیاست بودند و نشان از این جولانگاه داشت که سهم هم حزبی های وفادار گذشته ادا شده تا مودت دوستان قدیمی تلافی شود به جای گماردن مدیران توانمند در بدنه دولت.

در دولت فعلی هم همین رویه به سبک و سیاق قبل ادامه داشته اما با یک تفاوت که تنها یک وزیر جوان برای بالانس در تعادل سن وزرا انتخاب شده است که این مورد هم در توازن مورد نظر ناهمسنگ بود.

جناب آقای دکتر اسحاق جهانگیری روز شنبه نهم بهمن ماه 1396 با ایراد سخنانی در نخستین همایش مجمع ملی سازمان های مردم نهاد جوانان در شیراز در این خصوص که جوان و جوانی واژه ای بااهمیت است و باید به جوان خوش بین بود و محتاج اقتصاد مبتنی بر مغز جوان هستیم، نشان داد گذرا و در حد شعار از کنار این مقوله عبور کرده و همچنین اگرچه معترف است دولت دوازدهم را جوانان بر سر کار آورده اند؛ اما شاهدیم این جوانانی که وی از آن نام می برد آنانی بودند که فقط در ستادهای انتخاباتی حضور داشتند و جایی در لایه های دست چندم ارگان های وابسته به دولت آن هم در شهرستانهای دور را نیز ندارند و گواه آن توصیه فعلی جناب معاون اول رئیس جمهور به استانداران برای انتخاب دستیار جوان و استفاده حتمی از ظرفیت جوانان است.

سخن از پرداختن به مبحث جوانان در چنین همایش هایی، هراس از نداشتن چاووش در میادینی همچون انتخابات است؛ جایی که تنها زمان مناسب برای استفاده از پتانسیل جوانان به منظور منافع حزبی و جناحی است تا با بیان اظهارات پرطمطراق و دادن وعده و وعیدهای توخالی یکسری نیروهای باانگیزه را مشغول بازی های سیاسی خود کنند چرا که همانطور جناب جهانگیری بیان فرمودند: ” وقتی عقبه را دلسرد می کنیم در زمانی که ناگهان موج تخریب یا یاس به راه افتاد دیگر مثل سابق کسی نیست سینه سپر کند و از دولت دفاع کند”.

نویسنده: حسین روحانی فرد

انتهای پیام/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.