1394-12-24 18:02
1193
0
29004
خارکوهی درسرمقاله نشریه انقلاب :

نقش حضرت امام خمینی در ایجاد و پیروزی و استمرار انقلاب اسلامی

تاریخنگار گلستانی در سرمقاله نشریه انقلاب به نقش حضرت امام خمینی در ایجاد و پیروزی و استمرار انقلاب اسلامی از سال 41 تا 68 و محبوبیت و نفوذ کلام و پیام و شخصیت بی نظیر او در رهبری و هدایت مردم مسلمان اختصاص داده است.

به گزارش گلستان ما ؛ غلامرضا خارکوهی تاریخنگار گلستانی در قسمتی از این سرمقاله چنین می نویسد:در هر جا که امام تبعید بود، اعلامیه هایش را علیه رژیم پهلوی صادر می کرد . نوارهای سخنرانی خود را توسط یارانش به شهرها و روستاهای ایران می فرستاد. به همین جهت یک شبکه وسیع از پخش اعلامیه ها و نوارهای حضرت امام در ایران تشکیل شده بود که از نجف یا پاریس وارد ایران شده و شهر به شهر و روستا به روستا توزیع می گشت. در استان گلستان هم این آثار بسیار توزیع و دست به دست می شد.

نوارها و اعلامیه های حضرت امام آنقدر از نظر آگاهی دینی و سیاسی موثر بود که وقتی به دست مردم می رسید تاثیر شگرفی در بینش سیاسی مذهبی آنها می گذاشت. از طرف دیگر هر کدام از نوار ها و اعلامیه های امام آنقدر برای ساواک شاه وحشتناک بود که هر کس را می گرفت مورد شدیدترین شکنجه ها قرار می داد. جرم داشتن یک اعلامیه یا نوار حضرت امام ، جرم بسیار سنگینی بود و سال ها زندان و شکنجه را به دنبال داشت. چرا که رژیم شاه می دانست که هر کدام از آنها مثل یک بمب در زیر کاخ فرعونی شاه منفجر می شود و پایه های سلطنت پهلوی را به خطر می اندازد.

حضرت امام رهبری منحصر به فردی داشت.  ایشان هم رهبر سیاسی مردم ایران بود و هم رهبر مذهبی آنها.  به این معنی که امام فقط یک رهبر سیاسی برای ایجاد انقلاب و اعتراض نبود. بلکه ایشان رهبر دینی مردم هم بود. هیچ لکه ای در زندگی سیاسی حضرت امام مشاهده نمی شد. بلکه همواره زندگی ایشان از نظر دینی ، سیاسی و اجتماعی توأم با پاکی ، صداقت ، راستی ، حُسن شهرت و مردمداری بود.

یکی دیگر از ویژگی های رهبری حضرت امام، استقامت و پایداری ایشان بود. بسیاری از شخصیت هایی که در جنبش های اجتماعی دنیا شرکت کردند در یک مقطع وارد یک مبارزه سیاسی شدند و بعد از مدتی بر اثر فشارهای داخل یا عوامل خارجی کنار کشیدند. اما حضرت امام از همان روز اول که تصمیم به انقلاب در جامعه ایران گرفت ، علیه رژیم پهلوی تا آخر ایستاد، هیچ گاه کناره نگرفت و نا امید نشد. هیچگاه کوتاه نیامد و همه سختی ها را به جان خرید. حتی فرزند بزرگ حضرت امام(ره)، آیت الله آقا مصطفی خمینی توسط عوامل رژیم شاه به شهادت رسید، اما حاضر نشد باز هم کوتاه بیاید.

مدتها فرزندان و همسر ایشان در قم و تحت نظر بودند. خود ایشان در تبعید در خارج از کشور بود. در شهر نجف که بالای 50 درجه گرما دارد! ایشان همانند مردم و طلبه های عادی آنجا همواره بسیار ساده زندگی می کرد. با آنکه رهبر انقلاب مردم ایران و در تمام دنیا نامش شناخته شده بود.

 مبارزات حضرت امام توام با بینش سیاسی بسیار بالایی بود.  ایشان شخصیتی بود که سیاست ها و برنامه های رژیم شاه را به روز و با دقت دنبال می کرد و در مقابل هر اقدام نسنجیده رژیم پهلوی موضع گیری سختی داشت. علاوه بر این ، سیاست بین الملل را هم مورد مطالعه و دقت قرار می داد. ایشان هم بر سیاست داخلی ایران و هم سیاست خارجی و سیاست بین الملل و منطقه ای بسیار احاطه و آگاهی داشت و همین احاطه سیاسی ایشان موجب می شد موضع گیری های دقیقی علیه رژیم پهلوی و حامیان آمریکایی و غربی و عربی اش داشته باشد.

امام در تلاطم حوادث روزگار از سال 1341 تا 57 و از 57 که انقلاب پیروز شد تا زمان ارتحالش در سال 68 همواره به بهترین وجه کشتی انقلاب اسلامی مردم ایران را هدایت کرد. جوان های ما باید بدانند که هفده سال طول کشید تا این انقلاب به پیروزی رسید.  در همه این هفده سال محور مبارزه ، اطلاع رسانی ، ایستادگی و مقاومت حضرت امام بود که مردم را هدایت و رهبری می کرد. به مردم آگاهی سیاسی و مذهبی می داد و برای رسیدن به پیروزی و غلبه بر رژیم ستم شاهی امیدوار می کرد.

همین رهبری را امام بعد از پیروزی، در دورانی که دشمنان انقلاب، جنگ های داخلی در سال 57 تا سال 59 در کردستان ، سیستان ، ترکمن صحرا و در آذربایجان و در سایر نقاط ایران به راه انداخته بودند، داشت.

بعد از آن که عراق با حمایت آمریکا و کشورهای عربی منطقه در مهر ماه سال 59 به ایران حمله کرد، امام ، به خاطر محبوبیت و نفوذ فوق العاده ای که در میان مردم داشت مردم را برای دفاع و حضور در جبهه ها هدایت و تشویق نمود. دوران دفاع مقدس تنها جنگی در طول تاریخ ایران بود که در آن یک وجب از خاک ایران مورد غصب دشمن قرار نگرفت. همه اینها نشان از قدرت و نفوذ بالای رهبری حضرت امام داشت.

ایشان در دل تک تک مردم جا داشت و به همین خاطر هم بود که وقتی از دنیا رفت ، 10 میلیون نفر در تشییع جنازه ایشان شرکت کردند.  این تشییع جنازه در دنیا بی نظیر بود.  در حالی که برای تشییع جنازه هیچ رهبری در دنیا چنین جمعیت انبوهی شرکت نکرده بودند. حتی برای تشییع جنازه گاندی که رهبر بزرگ انقلاب هندوستان بود، فقط یک و نیم میلیون نفر شرکت کرده بودند در حالی که این کشور 12 برابر ایران جمعیت داشته و دارد و انتظار می رفت که حداقل 50 میلیون نفر در تشییع جنازه گاندی شرکت نمایند.

جمعیت در تشییع پیکر مطهر امام آنقدر زیاد بود که حتی مردم نمی توانستند ایشان را تشییع کنند و با زحمت زیاد موفق به دفن پیکر ایشان در بهشت زهرا شدند که امروز میعادگاه بزرگ عاشقان امام است.

سالانه میلیون ها نفر به مرقد مطهر ایشان رفته و مقبره شان را زیارت کرده و با خاطرات ، رهنمودها ، راه و آرمان های ایشان تجدید بیعت می کنند.

انتهای پیام/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.