1395-11-19 09:46
1654
0
34879
به قلم محمد سوداگر ؛

نقش دانشگاهیان در پیروزی انقلاب اسلامی

همراهي دانشجويان و تشكل هاي دانشجويي با روحانيت و حضرت امام(ره) با وجود فعاليت گروههاي مختلف چپ و راست و پيوستن به صف مبارزات مردمي نشان از درك و آگاهي بالاي دانشجويان از روند مبارزات داشت.

به گزارش گلستان ما ؛ محمد سوداگر عضو هیئت علمی دانشگاه منابع طبیعی گلستان گفت: همراهي دانشجويان و تشكل هاي دانشجويي با روحانيت و حضرت امام(ره) با وجود فعاليت گروههاي مختلف چپ و راست و پيوستن به صف مبارزات مردمي نشان از درك و آگاهي بالاي دانشجويان از روند مبارزات داشت.

بررسی‎ها حکایت از آن دارد که تاريخ مبارزات دانشجويان از زمان تأسيس اولين دانشگاه يعني دانشگاه تهران در سال 1313 آغاز شد.

به دنبال تأسيس دانشگاه ، جريان اصلي در روند حركتهاي دانشجويي در دانشگاه به تدريج بوجود آمد كه عبارتند از:  جريان ماركسيستي ، جريان ملي، حركت اسلامي. جنبش دانشجويي با اين سه جريان، حضور فعال و آگاه خود را در صحنه تحولات سياسي كشور نشان داد.

دانشجویان در فاصله سال‌های 1320 تا 1332 واکنش‌های مختلفی نسبت به رویدادهای کشور نشان دادند که از جمله آن‌ها در جریان ملی شدن صنعت نفت ایران بوده است. بعد از کودتای ۲۸ مرداد 1332 و در آذر همان سال دانشجویان تظاهرات کردند و مردم را به اعتراض علیه آمریکایی و انگلیسی بودن حکومت ایران فراخواندند. روز 16 آذر و بر اثر حمله ماموران رژیم پهلوی به تظاهرات دانشجویان، سه دانشجو شهید شدند.

این روز "دانشجو" نام گرفته است. توجه به حركت ها و اعتراض هاي دانشجويان از همان آغاز تا پيروزي انقلاب اسلامي از عمق آگاهي سياسي آنان حكايت دارد.

نقش جوانان در شكل گيري انقلاب اسلامي و پس از آن در تداوم وپيگيري اهداف و ارزشهاي آن قابل انكار نيست، در اين ميان يكي از تشكيلاتي كه با سازماندهي جوانان نقش بزرگي را در اين زمينه ايفا مي كردند تشكلات دانشجويي بود. دانشجو، به عنوان یکی از مهم ترین سرمایه‌های کشور، در گذشته، حال و آینده، نقشی اساسی و تعیین‌کننده داشته و خواهد داشت.

با استناد به واقعیات تاریخی، بدنه جنبش دانشجویی همواره با استکبار، سلطه، دیکتاتوری و استبداد به شدت مقابله کرده و با همه وجود عدالت خواه بوده است.  مبارزات دانشجویان به صورت های صنفی، اعتصاب و تظاهرات و تکاپوی متناسب با تحولات سیاسی ادامه یافت و با اوج گیری حرکت مردم در سال های 1356 و 1357 به عنصر موثری در پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن 1357 تبدیل شد.

نقش مساجد و دانشگاه‌ها در پیروزی انقلاب اسلامی و ارتباط این دو نهاد مقدس، دارای اهمیت بسیار زیادی است. اوج فعاليت هاي مذهبي دانشجويان طي سالهاي 1352-1356 بوده است در شرايطي كه حكومت سعي داشت دانشگاه را به محيطي فاقد انگيزه هاي مذهبي و اجتماعي تبديل كند دانشجويان با تشكيل انجمن هاي اسلامي و ايجاد كتابخانه هاي اسلامي سعي در ترويج هر چه بيشتر انديشه هاي مذهبي در دانشگاه داشتند.

ايجاد مراكز ،كانون هاو كتابخانه هاي اسلامي كه نوعي بازگشت به ارزش هاي ديني بود، بيانگر مطالبات دانشجويان در جريان مبارزات مردمي بود. دانشگاه در سال 1357 به قلب تپنده مبارزه علیه رژیم طاغوت تبدیل شد و جنبش دانشجویی تبدیل به جنبشی اجتماعی با آرمان های بزرگ گردید.

همراهي دانشجويان و تشكل هاي دانشجويي با روحانيت و حضرت امام(ره) با وجود فعاليت گروههاي مختلف چپ و راست و پيوستن به صف مبارزات مردمي نشان از درك و آگاهي بالاي دانشجويان از روند مبارزات داشت. حضرت امام فرمودند:جوانان دانشگاهي بودند كه با قيام خود رژيم منحوس پهلوي را به عقب نشاندند و دست مفتخواران را قطع نمودند.

تداوم و پویایی جنبش دانشجویی و ادای مسئولیت های آن در قبال انقلاب و نظام اسلامی مستلزم آن است تا این جنبش با احساس تعهد و مسئولیت انقلابی و به فراخور شرایط زمان و مکان بتواند پیوسته توانمندی‌ها و ظرفیت های خود را بروز رسانی کرده و در خدمت تحقق آرمان های والای انقلاب اسلامی قرار دهد.

امید است جنبش دانشجویی بتواند با برطرف سازی آسیب ها ، در نظرگرفتن شرایط و استفاده مطلوب از فرصت ها راه خود را بهتر از گذشته ادامه دهد که این راه در نهایت به تثبیت و نهادینه شدن اهداف اصلی انقلاب اسلامی یعنی استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی و ایرانی سربلند منجر شود.

انتهای پیام/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.