امروزه به علت تجمل گرایی و اشراف گری در بعضی از خانواده ها آمار ازدواج تنزل کرده است چون عده ای از ازدواج کردن گریزان شده اند و به همین دلیل سن ازدواج بالا رفته است از سوی دیگر آمار طلاق بیشتر شده که یکی از دلایل آن چشم و هم چشمی و بالا رفتن توقع زوجین از یگدیکر است.
به گزارش گلستان ما به نقل از طنین یاس، رضا خدری روزنامه نگار و استاد دانشگاه که اخیرا در حال نگارش کتابی بنام ازدواج دیررس تا طلاق زودرس است در یادداشتی عنوان کرده است:
امروزه به علت تجمل گرایی و اشراف گری در بعضی از خانواده ها آمار ازدواج تنزل کرده است چون عده ای از ازدواج کردن گریزان شده اند و به همین دلیل سن ازدواج بالا رفته است از سوی دیگر آمار طلاق بیشتر شده که یکی از دلایل آن چشم و هم چشمی و بالا رفتن توقع زوجین از یگدیکر است ، مانند مهریه های سنگین ، جهیزیه آن چنانی با ظروف کریستال و کالاهای آنتیک روز که می بایستی دو کامیون، اجناس عروس خانم را حمل کند و خانواده آقا داماد هم می بایستی تالار اشرافی سلطنتی با بیش از ده نوع غذای ایرانی و فرنگی تدارک ببیند و گران ترین سالن آرایش زنانه را برای عروس و اقوامش حداقل به مدت دو روز قرق کنند و ماشین آخرین سیستم پورشه را نیز با گل های هلندی تزئین کنند تا عروس و خانواده اش راضی باشند.
از معضلات دیگر که باعث طلاق میشود دروغ هایی است که جوانان قبل از ازدواج بهم می گویند و پس از ازدواج دست شان برای یکدیگر رو می شود . امروزه دختران و پسران چشم داشت به ارثیه پدر همسرشان دارند و با امید واهی زندگی شان را شروع می کنند که عاقبت خوشی ندارد.
متاسفانه در بین خانواده ها ازدواج سهل و آسان کمتر می بینیم و کمتر دیده و شنیده ایم که مراسم عقد به صورت اسلامی و ساده در یک مسجد و یا حسینیه با مهریه کم برگزار شود . در جامعه امروز ما، ازدواج سهل و آسان بیشتر در حد شعار است تا عمل.
و اما ازدواج آسان و سهل چگونه باید باشد
کسانی که از جوانان خوشبختی را می طلبند می بایست زمینه و بستر آن را فراهم آورند که همان ازدواج سهل و آسان است. بنابراین نمی تواند آسایش و آرامش را پیش از ازدواج از آنان توقع و انتظار داشته باشد.
خداوند در آیه ۳۲ سوره نور بر ازدواج تاکید می فرماید حتی برای تهیدستان. بنابراین رهایی از فقر و تنگدستی جوانان و دست یابی به آسایش و ثروت به آن است که جوانان ازدواج کنند. در حقیقت ازدواج یکی از علل و عوامل اصلی دست یابی شخص به ثروت و آسایش می باشد؛ زیرا خداوند ضمانت کرده و تضمین نموده است که اگر شخصی ازدواج کند او را به فضل خویش ثرو تمند نموده و در آسایش قرار دهد.
تاکید بر واژه فضل به این سبب است که با ازدواج ، شخص در مقامی قرار می گیرد که خداوند افزون بر قسمت و سهمیه او به وی می بخشد و از در دیگری وارد می شود. از این روست که خود را به نام واسع می ستاید. به این معنا که خداوند در حق کسانی که ازدواج کرده اند از مقام گشایشگر وارد می شود و نسبت به آنان بذل و بخشش بیش تری می کند.
بنابراین هر کسی حتی اگر طبق شرایط معمولی می بایست در فقر و نداری و یا تنگدستی باشد به سبب ازدواج می تواند امیدوار باشد که تجلی اسم واسع را در حق خود ببیند و خداوند بر او گشایش نماید.
آسان گیری خداوند در ازدواج
خداوند همان گونه که قوانین اسلامی را بر اساس نیازها و استعداد و استطاعت انسان تنظیم و وضع کرده است، در مساله ازدواج نیز آسان و سهل گرفته است. آیات ۲۵ و ۲۸ سوره نساء خواهان آسان گیری در امر ازدواج شده و بیان می کند که خداوند با تشریع احکام سهل در این زمینه بر آن است که انسان ها به سادگی ازدواج کنند.
شناخت خداوند نسبت به انسان و نیازهای اوست که موجب شده تا قوانین بسیار سهل و آسان باشد. به ویژه آن که دست یابی به خوشبختی تنها از راه ازدواج شدنی و ممکن است و لازم است تا قوانین به گونه ای باشد تا انسان به سادگی و آسانی به خوشبختی یعنی آرامش و آسایش دست یابد.
ازدواج هایی که به آسانی و سهل انجام می گیرد به سبب آن که توکل و تفویض امور به خدا در آن به شدت مراعات شده است، موجبات افزایش آرامش و آسایش طرفین می شود.افزون بر این که هیچ گونه کینه و کدورتی را بر جا نمی گذارد .
سختگیریهای بی جا
در حال حاضر در جامعه ایرانی شرایط سخت و دشواری برای جوانان پدید آمده است که ازدواج های آسان را به آرزویی دست نیافتنی تبدیل کرده است. برخی جوان ها مدتها عقد دائم کرده اما توان برگزاری مراسم عروسی را ندارند به خصوص که در حال حاضر برپائی یک مراسم ساده عروسی هزینه سنگینی در پی دارد به همین دلیل سالها مراسم ازدواج این افراد عقب می افتد که باعث کدورت بین دو خانواده عروس و داماد می شود.
ازدواج که باید مایه آرامش و شکوفائى جامعه شود، اکنون با رواج موانع زیادى سر راه خود، مواجه شده است که توسط خود مردم به وجود آمده است . از جمله، رسوم موهوم و خرافى و سنگین کردن مهریه ها و جهیزیه ها و دیگر هزینه هاى ازدواج و توقعات بى جا و همچنین آرزوهاى غیر منطقی و تشریفات بیش از اندازه متعارف با هزینه هاى کمرشکن است که روز به روز هم رو به افزایش می باشد . این ها قهرا امر ازدواج را ناممکن یا خیلى دشوار ساخته است تا جائى که خیلى از جوان ها قید ازدواج را زده و به هرزگی و فساد و تباهى کشیده می شوند.
پرسش این است که آیا ما نمی توانیم به جاى تالارها در خانه ها جشن گرفته و عروسی ها و جشن ها را هرچه ساده تر و باصفاتر برگزار کنیم و یا اگر در تالار برگزار می کنیم، به صورت کم تشریفات، مثلا با یک نوع غذا و حذف هزینه هاى غیر ضرورى باشد تا هزینه هاى اضافى به مصرف واجبات خانواده نوپا برسد؟
آیا ما نمی توانیم به پیروى از پیشوایان معصوم ع خود مخصوصا پیامبر گرامى اسلام صلى الله علیه و آله، کارها را برای خودمان سهل و آسان بگیریم تا هم خود و هم فرزندان جوان مان که می خواهند زندگى جدیدى را شروع کنند، با آرامش خاطر به زندگى مشترک خود ادامه دهند؟
پیشگری بهترین درمان
ترویج ازدواج آسان بهترین راهکار پیشگیری از آثار مخرب بالارفتن سن ازدواج جوانان است. این مساله زمانی حساس می شود که بدانیم بیش از ۱۲ میلیون دختر و پسر جوان مجرد در کشور زندگی می کنند. اگر تدابیر خاصی برای ازدواج آسان انجام نشود، روز به روز دامنه ناهنجاری های اجتماعی و فساد و اعتیاد گسترده تر می شود که در شان جامعه ایران اسلامی نیست
انتهای پیام/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد