مدیر تعاون روستایی استان گلستان در پاسخ به سوال خبرنگار «گلستان ما» پیرامون اینکه چرا گلستان به عنوان قطب کشاورزی با گرانی سیبزمینی مواجه است، تشریح کرد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما»، محمدرضا جامید صبح امروز در نشست خبری با تبریک ایام الله دهه فجر و اعیاد شعبانیه اظهار کرد: ۵ هزار و ۲۰۰ هکتار سیبزمینی بر اساس الگوی کشت باید در استان گلستان کشت شود، سیبزمینی در استان به صورت بهاره کشت میشود، این محصول در تمام فصول در سطح کشور کشت و برداشت میشود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر سیبزمینی تازه جیرفت در بازار وجود دارد، تصریح کرد: در اردیبهشت تا اواخر خرداد و مرداد بازار سیبزمینی کشور توسط استان گلستان تامین میشود.
مدیر تعاون روستایی استان گلستان با اشاره به اینکه سیبزمینی گلستان قابل نگهداری و ذخیرهسازی بلندمدت نیست، ابراز کرد: سیبزمینیهای غرب کشور مانند همدان، اردبیل، اصفهان قابلیت نگهداری در سردخانه و انبارهای فنی دارند.
جامی از ورود ذخایر احتیاطی غرب کشور خبر داد و گفت: اگر استان گلستان به ذخایر احتیاطی نیاز داشته باشد و به تعاون روستایی استان اعلام شود آمادگی داریم برای عرضه در بازار به منظور تعادل قیمت ورود کنیم.
وی ظرفیت انبارهای استان را ۲۰۰ هزار تن عنوان کرد و افزود: اتحادیههای زیر نظر ستاد تنظیم بازار با توجه به اینکه سال گذشته در تامین و ذخیرهسازی میوه شب عید ۶۰۰ میلیون تومان متضرر شد، تعاون روستایی امسال در این زمینه ورود کرد.
مدیر تعاون روستایی استان گلستان با بیان اینکه ۸۰ درصد میوه شب عید و خرمای ماه مبارک رمضان ذخیرهسازی و تامین شده است، گفت: سایر اقلام که در ماه رمضان مورد نیاز مردم بوده نظیر شکر، برنج، گوشت قرمز و ... با قیمت مناسب نقدینگی تامین شده است.
جامی با اشاره به اینکه منابع برای تامین اقلام وجود دارد، گفت: به محض سهمیهبندی برای اقلام ماه مبارک رمضان اقدام خواهیم کرد.
وی با اشاره به مصرف ماهانه سیبزمینی در استان بیان کرد: از اردیبهشت تا مرداد مصرف مردم از تولیدات استان تامین میشود و بعد از آن از تولیدات سایر استانهای کشور تامین میکنیم.
۲۹۰ میلیارد تومان تسهیلات در گلستان تأمین شد
مدیر تعاون روستایی استان گلستان از جذب خوب منابع از سطوح ملی برای استان خبر داد و گفت: امسال ۲۹۰ میلیارد تومان تسهیلات ۱۳ درصدی برای استان تأمین کردیم.
جامی افزود: جذب منابع ملی برای گلستان سال گذشته صفر بود و این روند امسال مثبت شد و توانستیم ۲۹۰ میلیارد تومان تسهیلات ۱۳ درصدی برای استان جذب کنیم.
وی با بین اینکه جذب تسهیلات موجب رشد و بالندگی تعاونیها و تولیدکنندگان شده است، ابراز کرد: گندم مفقود شده در گلستان نداریم.
جامی بیان کرد: در استان ۲۵۰ هزار تن گندم خوراکی و ۱۷ هزار تن گندم بذری توسط تعاون روستایی استان خریداری شد که کل آن تحویل غله و خدمات بازرگانی استان شد البته ۲ هزار تن از این تولید هنوز توزیع نشده است اما مفقودی گندم نداشتیم.
انتهای خبر/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد