معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان گلستان گفت: افزایش آگاهیهای عمومی در زمینههای شگردهای جدید کلاهبرداری در حوزه پیش فروش مسکن، خودرو و جمع آوری وجوه مردم از طریق تولید و نشر اطلاعات در رسانه ملی و سایر شبکههای اجتماعی ضرورت دارد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما» به نقل از میزان، رمضان علی عابدی در گفتگو با میزان، درباره راههای پیشگیری از کلاهبرداری گفت: افزایش آگاهیهای عمومی در زمینههای شگردهای جدید کلاهبرداری در حوزه پیش فروش مسکن، خودرو و جمع آوری وجوه مردم از طریق تولید و نشر اطلاعات در رسانه ملی و سایر شبکههای اجتماعی ضرورت دارد.
مجازات مرتکبان کلاهبرداریهای رایانهای نیاز به اصلاح و بروز رسانی متناسب با جرایم نوین دارد
وی درباره میزان مجازاتهای مرتکبان کلاهبرداریهای رایانهای و بازدارنده بودن این مجازاتها نیز بیان کرد: مجازاتهای در نظر گرفته شده در قوانین برای مرتکبان این جرایم نیاز به اصلاح و بروز رسانی متناسب با جرایم نوین و نوظهور دارد چراکه با گذشت زمان، راه و روشهای جدیدتری از سوی این افراد مورد استفاده قرار میگیرد.
راههای جلوگیری از سرقت منازل
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان گلستان برای جلوگیری از سرقت منازل نیز توصیه کرد: مردم در حین گردش و تفریح، خودرو خود را در مکانهای امن و در صورت امکان در توقفگاههای عمومی پارک کنند؛ خودرو خود را به لوازم ایمن و بازدارنده مانند دزدگیر، سویئچ مخفی، قفل فرمان و پدال مجهز کنند؛ شهروندان توجه داشته باشند که سارقان معمولاً با استفاده از موتورسیکلت دست به کیف قاپی میزنند. آنان اطراف بانکها و مراکز خرید کمین میکنند تا در فرصت مناسب دست به سرقت بزنند.
عابدی تاکید کرد: مردم توجه کنند سارقان ممکن است با سوء استفاده از لباس مأمورین شرکتهای خدمات رسان (آب، برق، گاز، مخابرات) به منزل شما مراجعه کنند لذا در این رابطه باید دقت لازم صورت گبرد. همچنین ممکن است برخی از سارقان ممکن است در پوشش نیروهای خدماتی وارد منزل شده و پس از جلب اعتماد، دست به سرقت بزنند.
دورههای آموزشی برگزار شده
وی با اشاره به دورههای آموزشی برگزار شده از سوی این معاونت نیز گفت: دوره آموزشی ارجاع زوجین به مشاوره برای بازگشت به زندگی مشترک برای ۳۳۸ زوج، برگزاری دوره آموزشی برای سردفتران ازدواج با هدف توامندسازی عناصر موثر در فرآیند ازدواج و طلاق، ۱۴ دوره آموزشی برای قضات با هدف توامندسازی عناصر موثر در فرآیند ازدواج و طلاق، کارگاه مهر برای متقاضیان طلاق، همچنین برگزاری ۱۰ کارگاه مصلحین و اعضای کارگروه سازشی، برگزاری ۳ کارگاه آموزشی متقاضیان پروانه دفاتر مشاوره املاک و خودرو و کارگاه ویژه مددکاران و مشاوران، ۴ کارگاه مدیریت مهارت و دانش رفتار بر مبنای مدل امید با حضور مربی کشوری برای مربیان ۲۸ مرکز کمپهای ترک اعتیاد نیز برگزار شده است.
مهمترین کارگروههای تخصصی
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان گلستان با اشاره به مهمترین کارگروههای تخصصی و جلسات برگزار شده توسط این معاونت نیز گفت: ۱۸ کارگروه ذیل شورای پیشگیری از وقوع جرم، کارگروه کنترل و کاهش قاچاق کالا و ارز ۳ جلسه با ۱۶ مصوبه و کارگروه کنترل و کاهش جرایم منابع طبیعی، امور اراضی و انفال ۴ جلسه با ۲۲ مصوبه و کارگروه تخصصی پیشگیری از تخلفات و جرایم رانندگی، ۴ جلسه با ۱۹ مصوبه و نیز کارگروه اقتصادی با موضوع وضعیت انبارها و خرید تضمینی گندم و محصولات کشاورزی و بازدید از مراکز خرید تضمینی همچنین کارخانجات آرد و بررسی مشکلات و تخلفات موجود از جمله اقدامات در این راستا بوده است.
عابدی خاطرنشان کرد: برگزاری ۴ جلسه با ۱۴ مصوبه، کارگروه پیشگیری از سرقت (شرکتهای خدمات رسان)، برگزاری ۳ جلسه با ۱۷ مصوبه در کارگروه پیشگیری از سرقت (منازل، خودرو؛ به عنف، زورگیری)، اجرای ۲ جلسه با ۱۳ مصوبه کمیته پیشگیری از سرقت، اجرای ۶ جلسه با ۳۲ مصوبه در کارگروه حمایتی و اجتماعی (موضوع اعتیاد)، برگزاری ۲ جلسه با ۱۱ مصوبه در کارگروه صنعت بیمهای، برگزاری ۲ جلسه با ۱۳ مصوبه در کارگروه بررسی شیوهها و شگردهای کلاهبرداری، برگزاری ۳ جلسه با ۱۹ مصوبه در کارگروه صیانت از منابع آب، برگزاری۳ جلسه با ۱۷ مصوبه در کارگروه پیشگیری از اعتیاد، برگزاری ۲ جلسه با ۱۴ مصوبه در کارگروه پژوهش و تحقیقات، برگزاری ۴ جلسه با ۲۱ مصوبه در اجرای روند برنامهها، ۴۵ کارگاه آموزش والدگری مشترک و اجرای ۴۸ کارگاه (برای زوجینی که از هم جدا شدهاند و فرزند مشترک دارند)، برگزاری ۴۴ کارگاه آموزش مهارتهای پایه به کودکان نیز از دیگر اقدامات بوده است.
راههای مواجهه با جرایم خشن
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته از سوی دادگستری استان برای پیشگیری از بروز جرایم خشن نیز عنوان کرد: آشنا کردن دانش آموزان با عوامل وقوع خشونت و پیامدهای اجتماعی آن در قالب طرح قاضی در مدرسه، برگزاری ۸۵ جلسه آموزشی با حضور قضات دادگستری استان در سراسر مدارس استان گلستان بصورت همزمان، پیگیری از اداره کل تبلیغات اسلامی به منظور استفاده از سازوکارها و ظرفیتهای مذهبی در زمینه ترویج فرهنگ صلح دوستی، پیگیری از اداره کل ورزش و جوانان به منظور اتخاذ و اجرای رویههای مناسب برای ارتقای سطح فرهنگ محیطهای ورزشی، پیگیری از پلیس راهنمایی و رانندگی به منظور تشویق شهروندان به رانندگی عاری از خشونت کلامی و ارتقای فرهنگ شکیبایی در هنگام رانندگی و پیگیری از اداره کل بهداشت، درمان و فراجا، دادستانی به منظور رفع بینظمیها و نابهنجاریها در ادارات دولتی و مراکز پر ازدحام برای ارائه خدمات به مراجعان و پیشگیری از پرخاشگری از جمله اقداماتی است که در این راستا اجرایی شده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان گلستان با اشاره به فهرست بیشترین جرایم ارتکابی در استان گلستان طی سال گذشته بیان کرد: سرقت مستوجب تعزیر، توهین به اشخاص عادی، ضرب و جرح عمدی، رانندگی بدون پروانه رسمی، کلاهبرداری، تحصیل مال از طریق نامشروع یا سوء استفاده و تقلب از امتیازات، تهدید، ایراد صدمه بدنی غیرعمدی بر اثر تصادف رانندگی، تخریب و نگهداری مواد مخدر به ترتیب جزو پرتکرارترین جرایم ارتکابی در سطح استان گلستان هستند.
بروز رسانی بانک جامع اطلاعات مجرمین سرقتهای خرد، خشن و مهم
وی با اشاره به اهم اقدامات انجام شده در این معاونت نیز گفت: بروز رسانی بانک جامع اطلاعات مجرمین دخیل در سرقتهای خرد، خشن و مهم، تولید و پخش برنامه سیمای قانون که توسط این معاونت و با مشارکت صدا و سیمای مرکز استان هر هفته روزهای شنبه ساعت ۱۹ عصر به صورت زنده از سیمای مرکز استان تولید و تاکنون ۳۶ برنامه پخش شده است. تعداد ۹۵ نقطه پرتصادف در استان شناسایی شده که تا کنون تعداد ۹۰ نقطه حادثه خیز رفع و اصلاح شده است. پیگیری و نصب دوربینهای پلاک خوان و کنترل سرعت در سطح محورهای مواصلاتی استان و مبادی ورودی و خروجی شهرها از طریق اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان (تعداد ۴۲ دوربین ثبت تخلف عبور و مرور و تعداد ۲۸ دوربین نظارت تصویری در محورهای نصب شده است.
ارسال پیامک هشداری و آموزشی برای بیش از ۸۰ هزار نفر
عابدی با اشاره به اقدامات فرهنگی و اجتماعی که جهت پیشگیری از سرقت از سوی دادگستری در سطح استان گلستان اجرایی شده است، اظهار کرد: موضوع اطلاع رسانی عمومی در خصوص راهکارهای پیشگیری از سرقت نیز از طریق ارسال پیامک برای بیش از ۸۰ هزار نفر از هم استانیها با استفاده از ظرفیت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان گلستان انجام شده است. همچنین بهره گیری از فضای مجازی با هدف اطلاع رسانی راجع به راهکارهای پیشگیرانه از وقوع جرم؛ تهیه عکس نوشتههای پیشگیری از سرقت که از طریق کانال ایتای دادگستری و سایر کانالهای فعال در استان به اطلاع عموم مردم رسیده است. از سوی دیگر بنرهای تبلیغاتی با محتوای پیشگیری از جرایم و دعاوی و نصب در معابر عمومی نصب شده است.
انتهای خبر/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد