درست در همسایگی دریای خزر، استانی قرار دارد که این روزها با بحران کمآبی دست و پنجه نرم میکند، گلستان، با آن همه سرسبزی و طراوت، حالا با سایه سنگین کمآبی روبرو شده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما»، استان گلستان با اینکه در جوار خزر قرار گرفته اما تشنه است، این موضوع را در گلایههای مردم از قطعیهای مکرر و کاهش فشار آب میتوان دید که صدای پای تابستانی سخت به گوش میرسد، اما مسئولان چه میگویند؟ آیا تدبیری برای این بحران اندیشیده شده است؟
گرمای طاقتفرسا در گلستان، عطش زمین و زمان را بیشتر کرده؛ در این میان، شهروندان گلستانی با مشکل کمآبی دست به گریبان هستند.
افشار و قطعیهای آب مردم را نگران کرده است که تابستان پیشرو چه خواهد شد اما مردم هم باید سهم خودشان را در جبران این کمآبی بپذیرند و با صرفهجویی مانع هدررفت آب شرب شوند.
یکی از شهروندان گرگانی در گفتگو با خبرنگار «گلستان ما» گفت: اگر قطعی آب، ساعت مشخصی داشته باشد شاید بتوان استفاده از آن را بهتر مدیریت کرد برای اینکه در همه منازل پمپ ذخیره آب وجود ندارد.
این شهروند گرگانی ادامه داد: در برخی شبها ساعت ۱۸ یا ۱۹ آب گرگان در برخی مناطق قطع میشود و در برخی شبها از ساعت ۲۲ آب قطع میشود.
این شهروند میگوید: چطور میشود در برخی نقاط یا کوچه و پسکوچهها حتی معابر اصلی شهر شاهد هدررفت آب شرب به دلیل فرسودگی لولهها باشیم از آن طرف هم مردم با قطعی آب دست و پنجه نرم کنند!
این شهروند گرگانی توضیح داد: قرار بود مسئولان آب دریای خزر را شیرینسازی کنند تا جبران کمآبی شود اما سالها از این وعدهها میگذرد و هنوز خبری نیست.
او ادامه میدهد: البته بیانصافی نکنیم گاهی مشکل هم از خودمان است که بیمحابا، آب شرب را صرف شستن حیات یا ماشین میکنیم که باید برای کنترل رفتار این دسته از مشترکان هم تدبیری شود.
در این راستا معاون بهرهبرداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب استان گلستان، در گفتگو با خبرنگار «گلستان ما»، به تشریح وضعیت منابع آبی استان و برنامههای این شرکت برای مقابله با کمآبی پرداخت.
سید مهدی آلحسینی با اشاره به افزایش مصرف آب از مردم خواست تا با صرفهجویی و پرهیز از مصارف غیرضروری، به مدیریت مصرف آب کمک کنند.
وی همچنین با بیان اینکه شهر گرگان تنها مرکز استانی است که از نعمت سد برخوردار نیست، گفت: آب مورد نیاز شهر گرگان از طریق چاههای زیرزمینی تامین میشود و به همین دلیل، ما مجبور هستیم در ساعات کم مصرف، ذخیرهسازی آب را انجام دهیم.
معاون بهرهبرداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب استان گلستان در پاسخ به گلایههای مردم از قطعیهای آب، گفت: ما در تلاش هستیم تا با وارد مدار کردن خطوط انتقالی جدید، زمان قطعی آب را کاهش دهیم.
آلحسینی گفت: امیدواریم با همکاری مردم و تلاشهای شبانهروزی همکاران ما، بتوانیم تابستان امسال را با کمترین تنش آبی پشت سر بگذاریم.
کمآبی در گلستان، تنها یک مشکل فصلی نیست، بلکه یک چالش اساسی است که نیازمند راهکارهای بلندمدت و پایدار است. کارشناسان معتقدند که توسعه زیرساختهای آبی، مدیریت مصرف آب، استفاده از فناوریهای نوین و فرهنگسازی در زمینه صرفهجویی، از جمله راهکارهای اساسی برای مقابله با این بحران هستند.
احمدی یکی از کارشناسان حوزه آب در گفتگو با خبرنگار «گلستان ما» با تاکید بر ضرورت سرمایهگذاری در توسعه زیرساختهای آبی، گفت: متاسفانه در سالهای گذشته، توجه کافی به توسعه زیرساختهای آبی در استان گلستان نشده است.
احمدی بیان کرد: اگر ما میخواهیم مشکل کمآبی را به صورت ریشهای حل کنیم، باید در این زمینه سرمایهگذاری بیشتری داشته باشیم.
به هر حال، کمآبی در گلستان یک واقعیت تلخ است که نمیتوان آن را انکار کرد، این وضعیت نیازمند توجه جدی مسئولان و همکاری همه مردم است.
آیا وعدههای مسئولان برای کاهش قطعی آب و بهبود وضعیت منابع آبی، رنگ واقعیت به خود خواهد گرفت؟ آیا مردم گلستان میتوانند تابستان امسال را بدون تنش آبی سپری کنند؟ این سوالی است که در اذهان عمومی بدون پاسخ مانده است.
انتهای خبر/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد