1397-10-23 12:24
1552
0
60316
در گفتگو با کارشناس مسائل بین الملل عنوان شد؛

اقدام متقابل راهبرد مواجه با دستگاه سیاست خارجی صهیونیسم جهانی/ سیاست خارجی جمهوری اسلامی منطبق با محاسبات نظام توحیدی است/ سوابق بدعهدی آمریکا و اروپا حتی با کشورهای رقیب ودارای قدرت

کارشناس مسائل بین الملل گفت: بدعهدی و خلف وعده دولتمردان آمریکایی و اروپایی در ارتباط با دیگر کشورهای رقیب و حتی دارای قدرت هم همینطور است و این البته ماهیتا متفاوت است.

به گزارش گلستان ما ؛ رهبر معظم انقلاب اسلامی در ۱۹ /دی/ ۱۳۹۷ در دیدار مردم قم ضمن بر شمردن وظیفه‌ی مسئولین از جمله شجاعت و عقلانیّت تاکید نمودند که : « این هم یک وظیفه‌ی دیگر مسئولین است؛ هم شجاع باشند، در مقابل توپ و تشر این و آن پس نزنند، آنچه را صحیح است، آنچه را باید انجام بدهند، در مقابل یاوه‌گویی‌های این دولتمردان آمریکایی و اروپایی و دیگران، آن را از دست ندهند؛این آدم و این ‌جور آدمها نه تهدیدشان، نه وعده‌شان، نه قولشان، نه امضائشان اعتبار ندارد. به اینها نباید اعتنا کرد، شجاعانه در طریق صحیح باید حرکت کرد؛ و [همین طور با] عقلانیّت؛ با احساسات نمیشود حرکت کرد، اداره‌ی یک کشور با صِرف احساسات امکان‌پذیر نیست.

 احساسات خیلی لازم است امّا در مقام پشتیبانی عقلانیّت؛ راه را با عقلانیّت انتخاب بکنیم، با انگیزه و احساسات پیش برویم.» در همین ارتباط با دکتر حسن بیارجمندی فارغ التحصیل دانشگاه وزارت خارجه روسیه به گفتگو نشستیم

لطفا بفرمایید اساسا چرا  نمی توان به وعده‌، قول و  امضا دولتمردان آمریکایی و اروپایی اعتبار داد و اعتنا کرد!؟

بسم الله الرحمن الرحیم

وَلَن تَرضىٰ عَنكَ اليَهودُ وَلَا النَّصارىٰ حَتّىٰ تَتَّبِعَ مِلَّتَهُم ۗ قُل إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الهُدىٰ ۗ وَلَئِنِ اتَّبَعتَ أَهواءَهُم بَعدَ الَّذي جاءَكَ مِنَ العِلمِ ۙ ما لَكَ مِنَ اللَّهِ مِن وَلِيٍّ وَلا نَصيرٍ [هرگز یهود و نصاری از تو راضی نخواهند شد، (تا به طور کامل، تسلیم خواسته‌های آنها شوی، و) از آیین (تحریف یافته) آنان، پیروی کنی. بگو: «هدایت، تنها هدایت الهی است!» و اگر از هوی و هوس های آنان پیروی کنی، بعد از آنکه آگاه شده‌ای، هیچ سرپرست و یاوری از سوی خدا برای تو نخواهد بود.]

این از محاسبات یک نظام توحیدی و دستگاه سیاست خارجی آن است؛ از صدر اسلام تا کنون  می توان مصادیق بسیار روشنی برای آن ارایه نمود و هر کس از تاریخ اسلام و جهان معاصر کم ترین اطلاع و آگاهی داشته باشد با تصور این موضوع آنرا قطعا تصدیق می کند

در مورد دولتمردان  اروپایی ها چطور است ؟

فرق نمی کند؛ همچنانکه در بیانات رهبر معظم انقلاب به دولتمردان آمریکایی و اروپایی با هم اشاره شده است چراکه آنان در یک جبهه مسیحیان صهیونیست (وَلَن تَرضىٰ عَنكَ اليَهودُ وَلَا النَّصارىٰ) قرار دارند و یک سیاست و یک برنامه جهانی را دنبال می کنند .

ضمن اینکه پیش از این بیانات و با خروج آمریکا از برجام رهبر معظم انقلاب اسلامی توصیه و هشدار لازم را داده بودند

آیا چنین نگاه و رویکردی تنها مبتنی بر محاسبات یاد شده است و یا اینکه دلایل عام و عینی برای آن وجود دارد؟

تنها نه ! در مسئله مذاکرات هسته‌ای پیشینه بدعهدی و خلف وعده دولتمردان آمریکایی و اروپایی هم هست که البته همانطور اشاره نمودم خود این پیشینه دلایل تایید کننده آن محاسبه در نظام توحیدی است.بالاخص اینکه ما پیش از مذاکرات هسته ای منتهی به برجام یعنی پیش از سال ۱۳۹۲ تجربه تاریخی مذاکرات محرمانه در عمان را داشتیم که حتی به یک توافق نهایی نزدیک شده بود اما به وعده و قول خودشان عمل نکردند.

آیا این موضوع فقط در مورد رابطه این کشورها با ایران اسلامی صدق می کند یا نسبت به دیگر کشورها هم همینطور است؟

در ارتباط با دیگر کشورهای رقیب و حتی دارای قدرت هم همینطور است و این البته ماهیتا متفاوت است.یک مثال روشن و ملموس برای شما می زنم.

براساس سند راهبردی همسایگی اروپا ، روابط خارجی با روسیه بصورت مشارکت استراتژیک تعریف شده بود و باور روس ها تا پیش از سال ۲۰۱۱ این بود که چنین رابطه ای را اروپایی ها برای آنان تعریف کرده اند و بدان پایبند هستند.

البته روس ها بنظرم هم خوش بین بودند و هم مروج این خوشبینی در کشور و از همه مهمتر در دستگاه عظیم سیاست خارجی خود بودند.این موضوع را شخصا در دانشگاه روابط بین الملل مسکو و از تعداد نقشه های این سند راهبردی بر روی دیوارهای سالن مطالعات این دانشگاه لمس کردم.

قبل از آن هم از نحوه مواجه با سیاست های اروپا در استقرار سپر دفاع موشکی تحت پوشش مقابله با ایران ؛ این خوشبینی در روس ها وجود داشت.اما بعد از جنگ نیابتی در سوریه و براندازی دولت اوکراین و تحمیل جنگ داخلی در اوکراین ، روس ها بیدار شدند!

جان سائرز مدیر اسبق ام آی ۶ همین چند سال پیش در همین ارتباط می گوید: «فکر نمی کنم ما برای ایجاد روابطی استراتژیک با روسیه طی ۸ سال پیش، کار خاصی کرده باشیم.»

پس با این وجود شما معتقدید ما فریب دولتمردان اروپایی را خورده ایم ؟

این تعبیر درست نیست؛ چون دستگاه های امنیتی برون مرزی ما رصد و تحلیل های درستی در این ارتباط ارایه نموده بوده اند.حتی یکی از نمایندگان کشورهای اروپایی اطلاعات دقیفی در همین ارتباط به طرف ایرانی خود ارایه نموده بود که اروپا بدون اجازه آمریکا نمی تواند آب بخورد و...

و بر همین اساس معتقدم که با اشرافیت اطلاعاتی این روابط و مذاکرات دنبال شده است.

پس با این وجود اصلا روابط و مذاکره  با اروپا چه موضوعیت داشته است؟

این نافی روابط و مذاکره با اروپا نیست.

 همچنانکه مقام معظم رهبری پیش از این فرمودند و اخیرا هم اشاره نمودند که شجاعانه و با عقلانیت می بایست در این طریق حرکت کرد.

آن محاسبه در نظام توحیدی و این پیشینه ها عین عقلانیت است که می بایست شجاعانه نسبت بدان التزام داشت و اسیر احساسات و خنده های دیپلماتیک نشد چراکه «اداره‌ی یک کشور با صِرف احساسات امکان‌پذیر نیست. احساسات خیلی لازم است امّا در مقام پشتیبانی عقلانیّت؛ راه را با عقلانیّت انتخاب بکنیم، با انگیزه و احساسات پیش برویم.»

بعنوان یک کارشناس چه توصیه ای در این ارتباط دارید؟

بنظرم صبر استراتژیک تاکنون عین عقلانیت و شجاعت در این مواجه با دستگاه سیاست خارجی صهیونیسم جهانی و ماشین جنگ رسانه ای بین المللی آن بوده است و هم آمریکایی ها و هم اروپایی ها برخلاف چیزی که نشان می دهند به این راهبرد جمهوری اسلامی اشراف دارند و از کانال های مختلف به آنها منتقل شده است. اما بعد از این فقط یک اقدام متقابل تعیین کننده خواهد بود و عدم اهتمام بدان منجر به تنزل صبر استراتژیک به تاکتیک و در نتیجه افزایش فشارها به کشور خواهد شد.

همچنانکه طرح اتهامات واهی علیه واحد برون مرزی وزارت اطلاعات توسط بعض کشورهای اروپایی مطرح و حتی تحریم هایی اعمال گردید و یا همین نشست لهستان که در رسانه ها بازتاب گسترده ای داده شده است( البته انتخاب لهستان بعنوان میزبان این نشست از سوی مقامات آمریکایی بسیار احمقانه بوده است و یادآور حماقت اروپایی ها و آمریکایی ها در سال ۲۰۱۳ علیه روس ها در قضیه اوکراین است و با این اقدام احمقانه اینها به روس ها پیام اشتباهی مخابره کرده اند و...) می بایست ضمن دوری از هر گونه احساسات و در عین عقلانیت و شجاعت با این سیاست جدید اروپا مفابله کرد.

انتهای پیام/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.