فعالان اقتصادی گلستان عامل عقبماندگی استان را مشاورههای غلط اقتصادی، مانعتراشی و عدم توجه به شعار سال عنوان کردند.
به گزارش خبرنگار سرویس اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما»؛ گلستان با وجود ظرفیتهای فراوان اما نتوانسته به جایگاه واقعی خود برسد، عقبماندگیها از حمایتهای دولت، عدم تحقق برنامههای توسعهای، سرمایهگریزی بروکراسیهای اداری و عدم معرفی ظرفیتها و جاذبههای سرمایهگذاری استان باعث شده امروز گلستان سرانه درآمدش ۵۰ درصد سرانه کشور باشد.
البته باید به این نکته نیز اشاره کرد که اقتصاد این استان با محور کشاورزی و خامفروشی و عدم توجه به صنایع تبدیلی نیز مزید برعلت شده که استان عقبماندگی تاریخی را تجربه کند.
حالا فعالان اقتصادی استان گلستان در نشستی با حضور رئیس بسیج فعالان اقتصادی کشور و نایب رئیس اتاق ایران گرد هم آمدند تا به واکاوی این مسائل بپردازند.
مینزدایی در عرصه اقتصاد کشور
سردار غلامرضا حسنپور در این جلسه اظهار کرد: ماموریت ما این است که در میدان اقتصادی مینزدایی کنیم و مشکلات عرصه تولید اقتصاد برداریم.
رئیس سازمان بسیج اصناف، بازاریات و فعالان اقتصادی ادامه داد: فرمانده سپاه نینوا گلستان پای کار تولید است و در عرصههای اقتصادی وارد شده و از کارخانجات سرکشی میکند.
حسنپور بیان کرد: رهبر انقلاب اسلامی از سپاه درخواست کرده که بازوان اجرایی دولت باشد و در روز گذشته نیز شاهد افتتاح ۲۰ هزار طرح محرومیتزدایی در کشور با حضور رئیس جمهور بودیم و باید این اقدامات توسعه یابد.
وی افزود: سپاه باید صدای مردم و تولیدکنندگان اقتصادی باشد، برخی از کارخانجات تنها با یک سوم ظرفیت فعالیت دارد و باید به شرایط بازار و غیزه اقدام شود.
رئیس سازمان بسیج اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی خاطرنشان کرد: هر روز با موانع جدیدی در عرصه اقتصادی روبهرو هستیم و گویا عدهای در کشور به دنبال مانعتراشی در تولید و اقتصاد هستند.
حسنپور ابراز داشت: دشمن بهدنبالآن است که اقتصاد کشور را بخشکاند و ما نباید ناامید شویم، در حوزه هستهای با وجود تحریم توانستیم با موفقیتهای زیادی برسیم و این موفقیت در گروی تلاش نخبگان و دانشمندان همین مرز و بوم است و باید از آن در حوزه اقتصاد الگو. بگیریم.
وی گفت: در شان استان کشور نیست که مرز اینچهبرون چنین شرایطی داشته باشد، عدم هماهنگی در استان وجود دارد و سرمایهگذار برای اجرای ریل عریض پای کار آمده و اجرای آن نیاز به هماهنگی دارد.
تحقق رشد ۸ درصدی دستور رئیس جمهور است
بهرامن نیز گفت: امروز اگر FATF حل نشود قطعا مشکلات ما حل نمیشود چرا که نمیتوانیم سرمایههای خود را به صورت شفاف وارد کشوری کنیم و شفاف آن را خارج کنیم.
نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: امروز باید مشکلات تولیدکنندگان و فعال اقتصادی روی میز مسئولان باشد، FATF ربطی به تحریمها ندارد و باید مسئولان به آن اهتمام داشته باشند.
بهرامن بیان کرد: امنتداران تولید در کشور گرد هم آمدند و در تلاش هستند که بتوانیم باعث موفقیت کشور شویم.
وی افزود: باید به رشد هشت درصدی برسیم و مشکلات کشور را حل کنیم و اگر اینگونه نشود مدیون نسل آینده خواهیم بود.
نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران یادآور شد: در این استان درست است که با مشکل اشتغال روبهرو هستیم ولی در برخی استانها نیروی ماهر از کشور میرود و باید برای ان چارهاندیشی کنیم.
وی یادآور شد: باید در حوزه اقتصادی شرایطی را فراهم کنیم که از دیگر کشورها و از نقاط دیگر نیروی ماهر برای کار به ایران بیایند.
بهرامن افزود: باید مطالبهگری ما این باشد به ما رشد هشت درصدی را میخواهیم و رئیس جمهور از استانداران درخواست کرده که با هر ابزاری رشد هشت درصدی را رقم بزند.
گلستان در چهارراه اقتصادی کشورهای CAS
امیر یوسفی نیز در این جلسه گفت: گلستان بیش از ۵ میلیون تن محصول کشاورزی تولید میکند و ۳۸ روز امنیت غذایی کشور در گروی گلستان است.
رئیس اتاق بازرگانی مرکز گلستان ادامه داد: با وجود همه ظرفیتها سرانه درآمد گلستان نصف درآمد سرانه کشور است و این جای تاسف دارد.
یوسفی بیان کرد: عامل اصلی به تصمیمگیریهای غلط و اتفاقات ناگواری که در این سالها میخواستند سرمایهگذاری کنند ولی به دلایل مختلف اتفاق نیفتاده است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از تولیدکنندگان اصلی کشاورزی هستیم، گلستان امسال یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن گندم تولید کرده است و همواره در تولید محصولات کشاورزی به ویژه کالاهای اساسی به دولت یارانه دادیم و این در حالی است که در سایر کشورها دولت به بخش کشاورزی یارانه می پردازد.
رئیس اتاق بازرگانی مرکز گلستان تاکید کرد: صنایع استان کوچک و متوسط است و لذا توان زیادی در استان وجود ندارد.
یوسفی بیان کرد: گلستان در چهارراه اقتصادی کشورهای CAS قرار دارد ولی نتوانستیم از ظرفیت مرزی بهدرستی استفاده کنیم، به دلایل شرایط مرز اینچهبرون برای فعالان اقتصادی شرایطی فراهم نشده که بتوانند با شکوفایی تجارت خارجی برسیم.
وی افزود: یکی از مسائل مهم استان منطقهآزاد اینچهبرون است و راهاندازی این منطقه باعث توسعه گلستان خواهد شد.
همچنین فعالان اقتصادی گلستان عامل عقب ماندگی استان را مشاوره های غلط اقتصادی، مانعتراشی و عدم توجه به شعار سال عنوان کردند و از تصمیات دولت برای افزایش سهبرابری قبضبها و خاموشی خط تولید گلایه کردند.
انتهای خبر/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد