استاندار گلستان در آخرین نشست خود با نخبگان اقوام و علمای اهلسنت ضمن ارجنهادن به تلاشهای دولت گذشته تأکید کرد تلاش خواهیم کرد پروژههای نیمهتمام و تلاشهای مسئولان گذشته را به سرانجام برسانیم.
به گزارش خبرنگار سرویس اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما» - داود خاندوزی؛ اظهارنظر استاندار گلستان آن هم از سر دلسوزی و برایآنکه بتواند نگاه ملی را به مسئله مهم پتروشیمی گلستان که ۱۷ سال از آغاز عملیات اجرایی آن میگذرد جلب کند باعث نقدهایی در فضای مجازی شد.
موضوعی که شاید از نقد به فضای دوقطبی عملکرد دولت گذشته و تدبیر دولت آینده تبدیل شده بود و حواشی زیادی را نیز در فضای مجازی به وجود آورده بود.
البته در خلال این حواشی اقدامات مؤثری نیز از سوی مسئولان استان گلستان و مجمع نمایندگان بهویژه دبیر مجمع نمایندگان استان گلستان نیز صورت گرفت که نشان داد برخلاف تصور برخی از فعالان اقتصادی دولت چهاردهم مصمم است که پتروشیمی استان گلستان را به سرانجام برساند.
در دولت گذشته با تلاشهای صورتگرفته موانع حقوقی این پروژه که در مسیر اعلام ورشکستگی قرار داشت برداشته شد و ۹۵ هزار سهامدار خوشبین هستند که با حضور هلدینگ خلیجفارس این پروژه به سرانجام برسد.
در مدت یک ماه استاندار گلستان پس از اعلام وضعیت پروژه پیگیریهایی برای تحقق این پروژه صورت گرفت، استاندار گلستان در دیدار با رئیسجمهور که با حضور مجمع نمایندگان صورت گرفت به این موضوع تأکید کرد و همچنین در نشستی جداگانه با معاون اول رئیسجمهور آخرین وضعیت و تعهدات هلدینگ خلیجفارس مورد ارزیابی قرار گرفت.
خروجی پیگیری این مطالبات از سویی استاندار گلستان باعث شد که علیاصغر طهماسبی در جمع فعالان مذهبی شهر بیان کند که پیگیری این پروژه تا مرحله راهاندازی بدون توقف ادامه خواهد داشت تا تسلی خاطری به تشویش به وجود آمده در افکار عمومی بهویژه سهامداران این پروژه شود.
به گفته طهماسبی نگاه ویژه دولت به تکمیل طرحهای نیمهتمام است و پیگیری برای راهاندازی مجتمع پتروشیمی استان نیز در دستور کار قرار دارد.
همچنین در این بازه زمانی خبر خوشی را رئیس مجمع نمایندگان استان گلستان ارائه کرد، رمضانعلی سنگدوینی از خروجیهای مهم در وزارت نفت خبر داد و گفت: طبق تصمیمات اخذ شده در وزارت نفت مبنی بر حل مشکل مستمر خوراک و ۵ درصد تخفیف پروژه پتروشیمی گلستان و همچنین انتخاب پیمانکار این پروژه به مرحله اجرایی نزدیک شده است.
دبیر مجمع نمایندگان گلستان همچنین در دیدار با مدیرعامل پتروشیمی گلستان به اهمیت پتروشیمی و ایجاد اشتغال آن در استان اشاره کرد و خواستار هماهنگی بیشتر میان نهادهای دولتی و خصوصی برای تسریع در پیشبرد این طرح شد.
سنگدوینی که از پتروشیمی گلستان بهعنوان کلید رونق اقتصادی استان یاد کرده اعتقاد دارد: پتروشیمی گلستان باهدف تأمین نیازهای صنایع داخلی و کاهش وابستگی به واردات، میتواند بهعنوان یک قطب صنعتی در شمال کشور شناخته شود.
اما باوجود پیگیریهای صورتگرفته هنوز پتروشیمی گلستان در وضعیت رکود قرار دارد و میتوان بگوییم پیشرفت فیزیکی آن متوقف است و لذا انتظار میرود مسئولان استان و مجمع نمایندگان برای اهمیت اجرای این پروژه شرایطی را برای بازدید مقامات کشوری اتخاذ کنند.
خواب سرمایه در شرایطی که بازار با تلاطم ارزی روبهرو است قطعاً هر روز آن باعث ضرر و زیان انباشته است و مردم گلستان نگران هستند که بروکراسی اداری منجر به آن شود که پتروشیمی گلستان به نقطهای برسد که اجرای آن دیگر مقرونبهصرفه نباشد.
گفتنی است از سال ۱۳۸۶ شرکت صنایع پتروشیمی ثبت شرکتهای شهرستان گرگان شده است، بنا بود این شرکت در بازه کوتاهی به بهرهبرداری برسد و این مسئله باعث شد که بالغ بر ۹۵ هزار گلستانی از آن با خرید سهام استقبال کنند.
تولید سالانه ۶۷۷ هزار تن آمونیاک و بالغ بر یک میلیون تن اوره با مشارکت و سرمایهگذاری بخش خصوصی و شرکت ملی صنایع پتروشیمی نهتنها نیاز استان گلستان بلکه باتوجهبه وجود منطقه ویژه اقتصادی اینچهبرون در آن سالها و منطقه آزاد فعلی میتوانست ارزآوری خوبی برای استان گلستان باشد.
بر اساس آنچه مدیران این پروژه عنوان کردند مشارکت آورده مردم ۲۸۵ میلیارد ریال و آورده هیأت مؤسس شرکت ۱۸۰ میلیارد ریال است که درمجموع شرکت با سرمایه ۴ هزار و ۷۳۰ میلیاردریالی در ۲۳ شهریورماه سال ۸۶ به ثبت رسید و تاکنون عمده کارهای زیربنایی با ۱۸ درصد پیشرفت انجام شده که کار بسیار سخت و زمانبر بود و با بررسیها و قیمتهای جدید، این میزان پیشرفت ۱۵ هزار میلیارد ریال هزینه در برداشته است.
انتهای خبر/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد